Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Служители на ОИК Велико Търново получиха групова алергия

Свий
X
Свий
  •  

  • Алергия изприщи 30 общинари

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:800px-Election_MG_3455.JPG
Прегледи:10
Размер:92.1 КБ
ID:651330830 служители от Общинската администрация във Велико Търново, сред които и членове на Общинската избирателна комисия (ОИК), са получили алергична реакция. Съмненията са, че алергията е причинена от чувалите за съхраняване на бюлетини, съобщи Дарик.




    Главният секретар на общината Мина Илиева, която алармира за проблема, също е пострадала. По думите й симптомите при всички са идентични - сълзене на очите, изсъхване на носоглътката и обриви по лицето и ръцете. В два от случаите се наложила намесата на Спешна помощ, заради по-тежко развитие на реакцията. Според Илиева материята на чувалите е причинила реакциите, а чувалите излъчвали неприятна миризма.

    Мина Илиева изказа съмнения, че става дума за недоглеждане. След изборите проба от чувалите ще бъде дадена за изследване в четири независими лаборатории, които да установят какви химикали се съдържат в материята и дали те са опасни за здравето на хората.


    Областният управител Пенчо Пенчев заяви, че полиетиленовите чували са произведени в местна фирма и са сертифицирани. Белите чували се използват и от месопроизводители за пакетиране на месо, а черните - за плодове и зеленчуци, и досега не са получавани оплаквания след работа с тях.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X