Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От ГЕРБ сигнализират за негативна предизборна кампания

Свий
X
Свий
  •  

  • ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения за негативна кампания

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:izbori_2011.jpg
Прегледи:22
Размер:10.2 КБ
ID:6513286ГЕРБ и БСП отправиха днес взаимни нападки за воденето на негативна кампания. От партията на ГЕРБ подадоха сигнал срещу Сергей Станишев за нарушаване на Изборния кодекс, съобщиха от партията.

    Обвиненията срещу председателя на БСП са повдигнати заради нарушаване на член 133, ал. 5 от Избирателния кодекс по време на репортаж на Канал 3. Станишев прегрешил, провеждайки негативна предизборна агитация срещу ГЕРБ.

    Изреченията, които предизвикали неразбирателството са следните: „Управляващата партия потъпка гражданските права, управляващата партия смазва авторитета на Народното събрание, хората ги е страх да посещават предизборни мероприятия на опозицията, поради физически натиск и заплахи за уволнения", съобщава News.bg

    От своя страна лидерът на БСП Сергей Станишев каза днес пред журналисти, че управляващите всяват страх в избирателите. "Сблъскахме се с много страх. Това са изборите, в които до момента са хвърлени десетки милиони левове от управляващите, да не говоря за държавния ресурс, който беше ангажиран от началото на мандата на кандидатите на ГЕРБ. Кампанията на кандидатите на ГЕРБ не е от един месец, тя върви две години с лъжи, манипулации, промиване на мозъците, сплашване. Хора са заплашвани с уволнение, заплашвани са с това, че ако не изберат кмет от ГЕРБ, няма да видят лев от държавата. Такава бруталност не бях виждал от 20 години", заяви още Станишев.

    От началото на кампанията са постъпили над 100 сигнала за нарушения в Националния предизборен щаб на БСП. Това заяви на пресконференция на "Позитано" 20 Младен Червеняков - член на Националния предизборен щаб. Червеняков алармира за неуниформени служители на МВР, които са използвани вместо охранителна полиция в провеждането на изборния процес. Младен Червеняков изнесе данни за медиен натиск и купуване на медии. Доказателство за този феномен според него са изнесените данни от Институт за социална интеграция, от коити става ясно, че за около месец премиерът БойкоБорисов е споменат 872 пъти, докато соц.-лидерът с 400% по-малко.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X