Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сигнали за изборни нарушения в деня за размисъл

Свий
X
Свий
  •  

  • Сигнали за изборни нарушения в деня за размисъл

    ИзбориСигнали за изборни нарушения бяха внесени днес в ЦИК от СДС и кандидат-президента Меглена Кунева.
    Председателят на СДС Мартин Димитров сезира комисията за това, че бюлетините за утрешните избори в Разлог са прозрачни.


    Притеснени сме, че на много места бюлетините ще са прозрачни, посочи Димитров и обвини ЦИК, че не спазва изборното законодателство. Сините алармираха медиите и за други изборни нарушения. Оказва се, че в Пирдоп са изгубени 1000 бюлетини. След разговор с представители на ЦИК стана ясно, че комисията е запозната с този случай и е възложила експертиза на Института по цеулоза и хартия.

    Кандидат-президентът Меглена Кунева пък сезира комисията за две публикации в столичен ежедневник. Във „Всеки ден” са поместени статиите „Мъжът на Кунева в афера за 1 милиард” и „Как бе харизана Софийската Вода”, които имат агитационна цел така, че да послужат като отрицателно послание във връзка с кандидата за президент Меглена Кунева, се посочва още в жалбата.

    Повече от 120 сигнала за нарушения са регистрирани до днес на сайта fairelections.eu. Най-много - половината са за нарушения в предизборната кампания, а само два за използване на езика на омразата. Двайсет и пет от сигналите са само от София. След това с 20 сигнала се нарежда Пловдив. 15 са сигналите за нарушения от района на Габрово и 13 от района на Варна. От Благоевград, Кърджали и Бургас има сигнали за изборен туризъм. На сайта са регистрирани и няколко случая за агитация на деца.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X