Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гласуваме и с изтекли лични карти

Свий
X
Свий
  •  

  • Гласуваме и с изтекли лични карти

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:izbori.jpg
Прегледи:15
Размер:14.6 КБ
ID:6511946На изборите на 23 октомври ще можем да гласуваме, дори и ако личните ни документи са с изтекъл срок. Това обаче ще става само при условие, че преди това сме подали заявление за издаване на нова лична карта, съобщиха от МВР.

    За целта отделите, които издават лични документи, ще имат ангажимента в седмицата преди изборите да издадат по-бързо новите ни документи. Ако обаче това не стане до края на работния ден на 21 октомври, МВР ще издава удостоверение, което ще замества личната карта на изборите.

    Удостоверения могат да се подават и в самия ден на изборите до 17.00 часа. Отделите за издаване на документи за самоличност ще работят с увеличено работно време в седмицата преди изборите. На 22 и 23 октомври службите за документи ще работят на пълен работен ден. Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес, след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична. До 8 октомври избирателите, които имат постоянен и настоящ адрес, могат да заявят, че ще гласуват по настоящия адрес. До 15 октомври пък гражданите може да се подават сигнали за неточности в избирателните списъци. От ЦИК обясниха днес, че бюлетините за изборите ще бъдат фабрично прегънати. Идеята е по този начин да се предотврати разтварянето на бюлетината и да се запази анонимността на вота. Бюлетините за местните избори ще са три – една за общински съвет, една за кмет и една за избор на кмет на кметство.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X