Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Депутатите излизат в отпуск за изборите

Свий
X
Свий
  •  

  • Депутатите излизат в отпуск за изборите

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:b07.jpg
Прегледи:5
Размер:55.2 КБ
ID:6511937С 90 гласа „за”, депутатите решиха в периода от 12 до 21 октомври да не се провеждат пленарни заседания на Народното събрание. Предложението, внесено от председателя на парламента Цецка Цачева и заместника й Анастас Анастасов, беше подкрепено след сериозни дебати с 90 гласа „за“.


    Философията на предложението е да се гарантира равнопоставеност на участниците в изборите, защото често парламентарната трибуна се използвала за предизборна агитация, а и непарламентарните сили, участващи в изборите нямали достъп до трибуната на Народното събрание. Според предложението депутатите ще могат да работят единствено в заседания на парламентарните комисии.


    От групата на БСП обаче възразиха на това предложение, защото така за известно време ще се спре контролната функция на парламента над изпълнителната власт. От ляво даже казаха, че ако решението бъде прието, може да поискат и оставката на Цецка Цачева като председател на Народното събрание.

    Иван Костов пък припомни на депутатите, че са в Народното събрание не по силата на привилегия, а по силата на Конституцията и законите на страната. Той попита и защо депутатите да не могат да говорят от парламентарната трибуна, докато в същото време се води кампания с откриването на инфраструктурни обекти.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X