Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

  "Колеги,
  От много време си говорим да въведем система за търговски отстъпки за членовете на форума. Неформално тя съществува и сега - повечето от нас обикновено купуват от колеги тук, в течение на годините много виртуални приятелства са прераснали в лични.
  Форумът има 120 000 регистрирани членове. Освен че става все по-трудно да се разпознаваме, това е и огромен ресурс. С него от една страна можем да подпомогнем бизнеса на колегите от Форума и, което е по-важно, можем да издействаме търговски отстъпки, от които всички да имаме полза.
  Затова решихме, че е крайно време да се въведат карти на Форума. Те не дават никакви права пред държавни органи, притежателят им с нищо не ангажира Форума и служат единствено за легитимация в търговски обекти. Най-вероятно и самите обекти в началото ще са само на членове на Форума.
  В OFF Media вече имаме човек, който да е занимава със системата за търговски отстъпки и да търси нови обекти, които да предлагат отстъпки на членовете на Форума. Това е Стефка Накова, много от вас я познават лично, а със сигурност всички сме чели пътеписите и мненията на съпруга й Нейчо Наков.
  Какво ще представлява системата за търговските отстъпки?
  1. Всеки търговец може да получи статут ТП, ако предостави отстъпка на членовете на форума. Каква да е отстъпката си решава само той. Пак само той си решава дали при начисляване на отстъпката да иска карта на Форума или да приема на доверие, че клиентът е член на Форума. Вменяваме му само 2 задължения: Да залепи на видно място в търговския си обект стикер "Тук има отстъпка за OFFRoad-Bulgaria.com" (който ние предоставяме) и да дава точно такава отстъпка, каквато е обявил при показване на карта.
  2. Разкриваме в раздел "Продавам" подфорум "Търговски отстъпки за членовете на форума". В него всеки ТП ще има собствена тема със следните реквизити:
  - Име на обекта, точен адрес и отстъпката за членовете на форума.
  От само себе си се подразбира, че трябва да се опише какъв е бизнеса, за да знаем кръчма ли е или сервиз, и да се сложи подходящо заглавие. В тази тема ще е позволено да се качват рекламни линкове, карти, снимки и видео от търговския обект, както и да се обявяват нови стоки и промоции. В рамките на София ние можем да изработим рекламно видео, извън София нямаме възможност.
  3. Участието в системата за търговски отстъпки ще бъде безплатно до края на януари. След това цената е по договаряне.
  Заявки за търговци, които предлагат отстъпки се дават на Стефка Накова (nakova@offnews.bg)
  4. Като допълнителни екстри ще предложим банери и линкове, които да водят към темата за отстъпки на определен търговец. Всяка сряда от 13 часа ще има едночасово предаване по радиото, в което ще се разискват казуси около системата за търговски отстъпки и ще се излъчват рекламни интервюта с търговците в нея.
  Какво е нужно за издаването на картите?
  1. Име и Фамилия
  2. Никнеймът във Форума
  3. Снимка - да е с добра резолюция за печат и моля, да не е със слънчеви очила
  Тези данни се изпращат на e-mail: nakova@offnews.bg , заедно с адрес на който вече готовата картата да бъде пратена по ЕКОНТ.
  Цената на картите е 4 лв.
  Те могат да се получат или в редакцията (София, бул. Витоша 15, ет. 3) или да бъдат пратени по Еконт с наложен платеж. Тъй като пощенските разходи са по-високи от цената на картата, може би е по-разумно да се обединяват няколко души от един град и да пращаме една пратка."

  ПП
  В старата тема rymena информира че до края на седмицата ще са налице вече отпечатаните карти на заявилите такива.
  Последно редактирано от Стефи Накова; 30-11-12, 11:54. Причина: experience
  Aut inveniam viam, aut faciam.


 • #2
  От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

  Здравейте, колеги

  Пристигнаха първите карти за отстъпки. На заявилите такива,от други населени места, ще бъдат изпратени по еконт. Колегите , които са от София, ще помолим да дойдат, за да си ги получат на място в офиса на OffMedia (гр.София, бул Витоша №15, ет 3), от понеделник до петък между 10 и 18ч. Лице за контакт - Стефка Накова.
  За желаещите да заявят карти, информация - по горе в темата.
  Aut inveniam viam, aut faciam.

  Коментар


  • #3
   От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

   От нашата група на МСС искаме карти за членовете - утре или в сряда ще мина през офиса Ви, да подам списък, снимки и так каквото още е нужно.
   Ако не свършва добре, значи не е свършило!
   0888 315 794
   LZ1UPI
   A1 (Rh+)

   Коментар


   • #4
    От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

    Колеги, моля ви, слагайте заглавия, в които се казва ясно къде или за какво е отстъпката. Няма смисъл в заглавието на темата да пише "за членовете на Форума" - това се подразбира. Хубаво е да се каже колко е отстъпката и за къде.
    Редактирал съм някои от заглавията. Ако някой не си харесва новото заглавие на темата, нека се свърже със Стефи Накова и ще бъде сменено.
    www.offnews.bg

    Коментар


    • #5
     От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

     Искам да попитам само трябва ли да имаме 18г. или не. Мерси предварително.
     SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

     Коментар


     • #6
      От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

      Не, не е задължително.
      www.offnews.bg

      Коментар


      • #7
       От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

       Здравейте

       Пристигна нова партида карти! Колегите от София, ще помолим да дойдат, да ги получат на място в офиса на OffMedia (гр.София, бул Витоша №15, ет 3), от понеделник до петък между 10 и 18ч. На останалите , ще бъдат изпратени по Еконт.
       За заявка за карта-погледнете първия пост.
       Aut inveniam viam, aut faciam.

       Коментар


       • #8
        От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

        И аз да попитам за картата. На 14 пратих е-мейл и още нямам отговор. Две седмици минаха , но отговор няма.
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

        Коментар


        • #9
         От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

         Пристигнала е и вашата карта.
         Aut inveniam viam, aut faciam.

         Коментар


         • #10
          От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

          Първоначално публикуван от Стефи Накова Преглед на мнение
          Пристигнала е и вашата карта.
          Няма я , току що се връщам от офиса на Еконт.
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

          Коментар


          • #11
           От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

           Първоначално публикуван от Стефи Накова Преглед на мнение
           Здравейте

           Пристигна нова партида карти! Колегите от София, ще помолим да дойдат, да ги получат на място в офиса на OffMedia (гр.София, бул Витоша №15, ет 3), от понеделник до петък между 10 и 18ч. На останалите , ще бъдат изпратени по Еконт.
           За заявка за карта-погледнете първия пост.
           aldr, Аз го разбирам така: Пристигнали са в офиса на OffMedia. Тепърва ще бъдат изпратени по Еконт.
           Поздрави!
           Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
           First impression is not always true. Get inspired.
           Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
           Reading is sooo boring, unlike writing!

           Коментар


           • #12
            От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

            Може така да е адаш , но ме притеснява че дълго време нямаше отговор на питане то ми.
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

            Коментар


            • #13
             От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

             Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
             Няма я , току що се връщам от офиса на Еконт.
             Картата Ви е изпратена днес.
             Aut inveniam viam, aut faciam.

             Коментар


             • #14
              От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

              Взех си картата , благодаря .
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

              Коментар


              • #15
               От: Издаване на карти за търговски отстъпки - УСЛОВИЯ

               И моята е при мен, страхотна е !
               Non scholae sed vitae discimus.

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 7,747 в 10:48 на 20-03-21.

               Зареждам...
               X