Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Правила на Форум "Търговски Партньори"

Свий
Темата е затворена.
X
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Правила на Форум "Търговски Партньори"

  Уважаеми колеги,
  www.OFFRoad-Bulgaria.com е изцяло безплатен ресурс и всеки негов участник може да се ползва от възможностите му само и единствено за лични цели!

  Участието на фирми, юридически лица или физически лица с комерсиална (търговска) цел е допустимо само след предварително получено разрешение от ръководството на портала и заплатени съответни такси. Всяко искане ще бъде разглеждано и одобрявано или отхвърляно в рамките на 3 работни дни.

  Физическите или юридически лица които добият право на търговска реклама тук се обозначават служебно с +ТП под името по регистрация.

  Темата в "Търговски партньори" е безплатна за всички модератори.

  Тъй като една от основните цели на Търговски партньори е подпомагане на членове на Портала,които тепърва стартират бизнес или са изпаднали в затруднено положение е възможно да бъдат направени изключения и промоционални предложения не само за "Търговски партньори", а и за другите форми на реклама в Портала.

  Цените на тема във форум "Търговски партньори", както и на всички форми на реклама в портала, можете да намерите тук.
  За по-подробна информация и/или желание да се възползвате от предложенията се свържете със Стефи Накова

  e-mail: nakova@offnews.bg


  Любезно приканваме всички, които публикуват обяви в раздел „Търговски партньори“, да спазват следните правила:

  1. Всеки потребител със статут „Търговски партньор“ може да публикува обяви свързани с търговската му дейност само във форум Търговски партньори. Забранено е откриването на теми касаещи търговската му дейност на друго място или включването с търговски предложения в други теми. В момента в който изтече съответният абонамент за реклама, темите ще бъдат заключвани за 1 месец и след това изтривани!

  2. Може да се използва подпис, който включва външна препратка (връзка) само към собствения сайт. Забранени са препратки (връзки) към други външни ресурси. В момента в който изтече съответният абонамент, рекламната част на подписа ще бъде изтрита!

  3. Може да се качват рекламни препратки (връзки), карти, снимки и видео, касаещи търговската дейност.

  4. Забранено е изпращането на лични съобщения до други участници с рекламна, търговска или друга подобна цел. Такова действие ще доведе до забрана за посещение на портала.

  5. "Повдигане" или "Up" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни. Този срок не важи при обявяването на нова цена, артикул, промоция или информационно съобщение относно дейността на продавача.
  Последно редактирано от Владимир Йончев; 19-05-18, 16:26.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X