Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На наш Явор му затвориха плажа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На наш Явор му затвориха плажа

Колеги,знам че повечето от вас,се опитват да не засегнат по някакъв начин Явор,и че на много от вас е приятел,но той с нищо не е виновен че плажа който стопанисва,се намира в близост до стара медна мина.Но да твърдите че района на една медна мина няма остатъчна радиация,е най-малкото излишно.Не казвам с колко може да е по -висок радиоактивния фон,или дали е опасно,но просто няма начин да не е малко по-висок,от нормалното,за което Явор няма никаква вина ,той не си е направил плажа в работилницата.Жителите на с.Б.Искар живеят със стотици години в близост със стара мина и освен че е селото с най-много близнаци,и макар че радиационния фон е мерен многократно,и превишава нормите чувствително,месните жители нямат никакви оплаквания,и никой не може да ги накара да си променят мнението че това е най-хубавото място за живеене.

Коментар

Явор ли стопанисва плажа? Мислех си, че темата е озаглавена само заради името на фирмата, а то идва от името на залива.

Коментар

Яяяя бил съм и концесионер, колко неща може да научи човек от този форум.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
          Късметлия. Аз пък научавам все неща за сексуалната си ориентация.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
            Мръсен капиталист!!!
            На всичкото отгоре и невидими хотели си построил, с безброй звезди.
            Сега остана да асфалтираш и Млечния път.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
              Сега остана да асфалтираш и Млечния път.

Без тия! Млечния път си остава за оффроуд!

Аз прочее много не разбирам от радиация ама май верно е партенка. Нещо не мога да си обясня как тежките елементи ще изплуват отгоре и морето ще ги изхвърля. Логиката казва обратното.

И с Чернобил и влиянието му у нас леко се преекспонират нещата. Точно тогава бях в казармата и естествено ни вдигнаха на специализирано обучение по радиационна защита над Разлог. Лично съм мерил фона с военен уред. Малко ме е страх да не се изложа с цифрите и мерните единици щото мина много време , но по спомен - тогава фона беше 18 милирентгенчаса при нормален фон 14 и допустима норма от 200. Друг е въпроса с шанса да "глътнеш" прашинка. Ама то и керемида може да ти падне на главата.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                Нещо не мога да си обясня как тежките елементи ще изплуват отгоре и морето ще ги изхвърля. Логиката казва обратното.
                Логиката в тия процеси се учи няколко семестъра и накрая човек пак се пули над някой преносен процес. Общият извод е, че не е невъзожно. Което не пречи да е партенка и никой в медиите да не говори смислени неща в случая.

За Чернобил също си прав, но там въпросът беше до неудачно постланата черга за управление на кризата. Как да възпитаваш две поколения (за целите на студената война) колко страшна е радиацията, а после да кажеш, че беля наистина е станала, но няма страшно? Къде по-лесно е да вкараш хората в коловоза - властта лъже, нищо ново, ще го преживеем. Е, после някой решава, че е разкрил заговора, защото едно от котЕтата на домашната котка нямало мустаци.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Късметлия. Аз пък научавам все неща за сексуалната си ориентация.
                  Модератор такъв...

Ако наистина ще мерите радиация, веднага мога да ви предложа няколко наистина интересни места за мерене, само дето не са на морето.
                  Местността "Азмака", съвсем близо до Белозем, Пловдивско. Проиволна точка от откритите рудници на Марица-Изток. Сещам се за поне още 10, но немога да ги обясня кратко.

П.П. А, за Чернобил чак не съм съгласен. Бил съм съвсем наблизо, десетина години след аварията... хм... абе не са мустаците на котето. Доста по-лошо е. Като видиш 30 помияра с все една и съща деформация и започваш да се замисляш.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

С-П-О-К-О-Й-Н-О! Срокът на полуразпад на местната уранова руда е 1200 години! След 600 години фонът ще е достатъчно нисък. Ще се къпем...

А докато очаквате полуразпада, обърнете внимание на каймата, която жена ми купува в районната месарница. Като добавихме лука и накиснатия хляб и започнахме разбъркването, нещо проблясна. Най-истински швейцарски часовник. Водо-масло-ударо-ръждо-оцето- устойчив.Върви.
                    Не помисляйте да се оплаквате на персонала. Ще вземат да станат внимателни:-))

Коментар

Никой, включително и представители на власта, в лицето на областния управител, не каза примерно, колко бекерела е тази опасна радиация. В същото време, туроператори ми споделиха, че заради този слух, групи от Македония и Украйна, са отказали резервациите си... включително и такива, за северното черноморие.
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Симеоне, хубави книги намери, часовник намери. Джорджо много правилно те посъветва да пуснеш тото.
                        Ало не ти се пуска, прати ми числата на ЛС.
                        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                        -----------------------------------------------
                        Питието определя съзнанието....
                        -----------------------------------------------
                        0887770735

Коментар

Излязоха резултатите от поръчаното изследване от кметство "Черноморец" за радиационния фон на залива "Вромос" - от 0.20 до 0.28 микросиверта в час. При измерването са засечени 600 точки от софийската фирма "Три сигма".
                          Дотук е официалната информация за медиите.
                          Допустимите стойности на общия радиационен фон за страната са 0.40 микросиверта в час - за справка - Министерство на околната среда и водите.

Сега излизат следните няколко въпроса:
                          1. Защо досега в нито една медия не излезе информация, колко е допустимият радиационен фон за страната и какви са измерените стойности на "Вромос", а само се споменаваше, че надвишават 2 пъти средния за района? За кой точно район?
                          2. Кое е подтикнало областния управител Гребенаров да направи това по средата на сезона? Откъде е дошло първоначалното разпореждане?
                          3. Възможно ли е все пак според вас такова изследване да бъде манипулирано? Някой има ли информация за цитираната по-горе фирма?
                          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Според мен е хубаво да се направи разследване от къде първоначално е тръгнало всичко, след това да се търси персонална отговорност и компенсации за ощетените.
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                              Според мен е хубаво да се направи разследване от къде първоначално е тръгнало всичко, след това да се търси персонална отговорност и компенсации за ощетените.
                              Ванка, недей така, бре! Ще те хванат!
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Радиационният фон на портала на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" е от 0.12 до 0.15 микросиверта на час . Портала го приравнявам към естественият радиационен фон, макар че там е концентрацията на хора и оборудване излизащи от контролираната зона.Всичко е въпрос на изходна база за сравнение. Софиянци ще се чувстват прекрасно на "Вромос", дори живущите около Орлов мост могат да изпитат дискомфорт от лек радационен глад. Явор вече е уреден от всякъде-има безплатна реклама в национален мащаб. Остава да палне монстера и на обмяна на опит в Наречен- там лекуват точно с радиация.Ще стане чудесен балнео-лечебен център с лек offroud уклон.Ей, да почерпиш за идеята!
                                Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
                                “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X