Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купувате ли крадени вещи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купувате ли крадени вещи?

Тази неделя двама тъмно зелени ми предложиха моторен трион STIHL - почти нов, за "колкото дам" - цената можеше да е под 100 лв. Нямах пари в брой и не се уредих... Преди две седмици пък изпуснах по същата причина US армейски нож, за по-малко от 20 лв ...

Та понеже битовата престъпност от този вид очевидно зачестява - купувате ли крадени вещи?

От: Купувате ли крадени вещи?

Твърдо НЕ купувам такива вещи, защото познай от кой са откраднати - най-вероятно именно от човек като теб.

Навремето се крадяха дори автомобилни стъкла. Точно бяха свалили предното стъкло на буса на баща ми и той се вайкаше, че струва много пари ново - един дойде и му предложи, че може да му намери "тънко" втора ръка. Разликата в цената беше голяма - даваше го на 10% цената на ново в магазин. Въпреки това баща ми категорично отказа. Даже се косеше защо не е теглил един здрав пердах на този циганин, но после се сети, че най-вероятно той е просто последната брънка във веригата и няма никакъв смисъл.

Коментар

А дали резачката е наистина Щил или е ментак?
      А във от "военния" магазин в Шумен мой познат си купи "оригинален" нож /бил продаден за 2 ракии от американските войници полигона Ново село.

Много използват лакомията на хората да се уредят с нещо уж марково, уж крадено, а в същност придобиват некачествен ментак.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А защо не издейства на мангустите посещение в РПУ? Утре същите ще продават ТВОИТЕ вещи, откраднати от дома или колата ти!
        Докато съдействаме на престъпниците, престъпност ще има!
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това със STIHL-ките е много стара схема - най-вероятно е бил STHIL или STLIH Преди продаваха "евтини" бормашини. Невероятни боклуци, които в Илиянци можеха да се намерят по 20-30 лв.

За US армейския нож не мога да твърдя, но пак съм виждал такива за по 2-3 лева по сергиите.
          Обаче пуста народопсихология - винаги е по-сладко като останеш с впечатлението, че си излъгал системата. А всъщност излъгания си ти

Един приятел преди години така продаваше DVD плейъри - купуваше ги нови от промоциите на Метро за по 40-50 лв и си ги продаваше в заложната къща като "втора ръка" за по 100 :-) И се скъсваха да купуват
          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Мине, не мине време и току се подхваща подобна тема. Хайде за новите участници в портала, можем да приемем, че не са чели всичко изписано досега, но интересното е, че дългогодишни участници, участвали в подобна дискусия, се включват наново... и започва едно повтаряне на теми, че и мнения...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              А защо не издейства на мангустите посещение в РПУ? Утре същите ще продават ТВОИТЕ вещи, откраднати от дома или колата ти!
              Случката не беше в София, а в град където бях на гости, а собственика оставя заключена къща. При това в края на неделя следобед. Намаше време за организиране на РПУ мероприятие, а освен това не исках да създавам проблеми на собственика на къщата.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Докато съдействаме на престъпниците, престъпност ще има!
              Аз затова пуснах темата на друго място, ама я преместиха тук на третото мнение. Пак.
              Чак почвам да си мисля, че има лично отношение...

Коментар

@vlageo, ползвайте търсачката и проверте колко подобни теми има вече, че и анкети дори.
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Заложните къщи са като мургавите братя, ама там избора сякаш е по-добър. Не е хубаво да се купуват съмнителни вещи, ама понякога природата май надделява?

Коментар

Преди 7-8 години си купих супер хладилник за 100 лева. След 5 дни ми се обади някакъв капитан от полицията.Първо го иззеха като вещественно доказателство,а след делото в съда хладилника си отиде в старите собственници.Крадеца беше изял и изпил стоте лева,а аз се простих с още 20 лева,защото наех висок бус да го закарам до полицията. Крадеца каза,че мнооооооооооого съжалява за случилото се и му лепнаха една условна за 6 месеца. Голяма веселба !!

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                      Преди 7-8 години си купих супер хладилник за 100 лева. След 5 дни ми се обади някакъв капитан от полицията.Първо го иззеха като вещественно доказателство,а след делото в съда хладилника си отиде в старите собственници.Крадеца беше изял и изпил стоте лева,а аз се простих с още 20 лева,защото наех висок бус да го закарам до полицията. Крадеца каза,че мнооооооооооого съжалява за случилото се и му лепнаха една условна за 6 месеца. Голяма веселба !!
                      Това е... е не! Трябвало е да го филмираш как караш хладилника към РПУ-то...

Като казахте "веществени доказателства" - трябва да видите какво чудо е в мазето на софийски районен съд. Всичко е мухлясало и всичко е нахвърляно на камари - вярвам, че няма как да се знае с точност кое на кой е. Води се някакъв опис, но според мен при тези купища боклук няма как да е точен. Прескачаш през лабиринти от нечии конфискувани вещи, често се спъваш в неща, а понякога просто трябва да ги местиш, за да се премине. Иначе има цял арсенал пушки, пистолети и какво ли още не като оръжие. Това мое преживяване беше преди около 3 години.

П.П. Не питайте откъде и защо знам
                      Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 19-07-10, 23:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X