Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Очень сложная скороговорка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Очень сложная скороговорка

Вижте какво могат блондинките:

http://video.online.ua/145730/

От: Очень сложная скороговорка

Светлана Тульская си я бива. Само че всичкото си е измисляно (на основата на известни скороговорки, като "Кралица Клара..."), учено, тренирано. С два дни репетиции всеки ще успее - особено, ако отработи и паузите, какъвто е случаят.

А скороговорката е игра от всекидневието - следователно тя е хем сложна и объркваща, хем кратка и лесна за запомняне.

Например: "Шест шишета на шосето" (включено в усложнен вариант в рецитала на Светлана).

Или (по-старо) "Шейсет и шест кози кожи". Много добро за заплитане на езика.

Иначе съм голям фен на скороговорките. Дори имам собствена продукция, с която много се гордея:

"Ставри страда от стари ставни травми".

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

Помня "чичковите червенотиквеничковчета" и "шише със уши на шосе се суши".

Коментар

Накарайте някой гръцки студент да ви каже "Шейсет и шест кози кожи" - приятно е за слушане
        Една случка от студентските ми години. Колега от Африка е на изпит по математика. Доцентът го пита колко му е писал на последното контролно, на което колегата отговаря: "СетИ са". Доцентът най-напред се опита да се оправдае, че не може да се сети и след още три пъти същияя въпрос и същият отговор някой от групата се досеща и казва: "Ама той иска да каже "шестица"....смехът беше голям..
        Ох, още една (не мога да се стърпя) - на упражнение по зеленчукопроизводство асистенът (иракчанин) ни казва, че моментът е много важен и трябва да сме "нащрък"...след 15 мин смях му обяснихме разликата между нащрък и нащрек..
        последно....така и така започнах....грък и приятелката му, която е с една година след него са в автобус от градския транспорт. Тя му казва: "Андреа, мисля, че трябва да слезем на следващата "свирка". Той: "Казва се СПИРКА, какво е свирка ще ти обясня след малко...
        Последно редактирано от zlatoto_zd; 20-07-10, 10:48.
        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X