Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Програма за обработка на филм от касета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Програма за обработка на филм от касета?

Кажете някоя програма, която може да обработи филм от видео камера снимаща с касета.Под обработи имам в предвид да стане във формат годен за гледане на компютър, ДВД и качване в ютюб....

Благодаря предварително!

От: Програма за обработка на филм от касета?

Windows Movie Maker, има я във всеки Windows oт XP нагоре

Иначе има и комерсиални варианти от сорта на Adobe Premiere, Sony Vegas и т.н.

Коментар

Ммм да знам я, но не знаех, че може да го направи в подходящ формат....

Коментар

Може, ама е много тежка и бавна. На мен понякога ми вкарва едни брумове в картината и най-тъпото е, че не конвертира директно, ами трябва първо да свалиш цялото видео (към 20 ГБ + поне 10ГБ свободни= около 30 ГБ заети на харда) и после да го смачкаш до желания размер и формат. По-удобна е програмата Неро Вижън. По-бърза и директно мачка по време на свалянето на видеото, т.е. става 2 пъти по-бързо и заема 10 пъти по-малко място на харда.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Забелязал съм, че при "мачкането" с Муви мейкър качеството става ужасяващо лошо....говоря за голямо "мачкане"

Коментар

Зависи до каква степен мачкаш. Постигал съм прилично качество, но не ме кефи тая програма.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Чакай, чакай малко..

Каква е камерата, респ. касетата?
              Ако е аналогова, то чудеса не очаквай по никакъв начин - каквото и да правиш, все ще е кофти качеството.
              Ако е miniDV, има доста софт за това - U-Lead, например, е добрия компромис между лекота на работа, и добър изходен резултат. Дори и леките версии са достатъчно добри

Успех!

Коментар

Говорих за качеството на клип сниман с фотоапарат и като сравня качеството на компресирания с този на истинския и изпъква...Имам в момента 2 камери на разположение та кажете с коя е по-добре да снимам

1.Е 3 пъти по-голяма с касета с лента и друго незнам....
                2.Е с въпросното МиниДВ

Коментар

Загуба на качество не може да няма -
                  един час видео - сурово - на miniDV е с обем 12.6 GB
                  един диск DVD е с капацитет 4.7 GB

Сметката е лесна, нали?

Коментар

Добре сега приемам, че ако снимам с МиниДВ ще е най-добре и ще мога след това да правя описаните по-горе операции, защото вчера коментирахме програми и не можаха да ми кажат такава, чрез която да го направя годно за качване в Ютюб?

То всъщност за Ютюб какъв формат се иска?

Коментар

Ю-лийд има много възможности, и една от тях е настройка на качеството на изходния файл - поиграй си и с това.
                      Успех!

Коментар

Ти в Тубата каквото и да качваш, все ще е с лошо качество. Резолюцията, която се позволява май е 320х480...
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Най-качествена и лека е VirtualDub. Малко е трудно да й свикнеш - поне на мен ми беше сложно докато я овладея.

Иначе за Adobe Premiere e доста простичка за употреба и върши чудесна работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
                            Добре сега приемам, че ако снимам с МиниДВ ще е най-добре и ще мога след това да правя описаните по-горе операции, защото вчера коментирахме програми и не можаха да ми кажат такава, чрез която да го направя годно за качване в Ютюб?

То всъщност за Ютюб какъв формат се иска?
                            Написали са го хората:

Here's the list of some well-known formats which YouTube supports:

WebM files (Vp8 video codec and Vorbis Audio codec)
                            .MPEG4, 3GPP and MOV files - (typically supporting h264 and mpeg4 video codecs and AAC audio codec)
                            .AVI (Many cameras output this format - typically the video codec is MJPEG and audio is PCM)
                            .MPEGPS (Typically supporting MPEG2 video codec and MP2 audio)
                            .WMV
                            .FLV (Adobe - FLV1 video codec, MP3 audio)
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

"1.Е 3 пъти по-голяма с касета с лента и друго незнам...." означава, че е аналогова и за да записваш от нея ще ти трябва платка за capture на видео (нещо с TV in или TV тунер). Качеството е зле!
                              "2.Е с въпросното МиниДВ" - снимаш с нея - с цифров интерфайс е (IEEE 1394 или т.нар. FireWire) - за най-безпроблемно и лесно трябва да имаш същия интерфейс на компютъра. Ако е лаптоп има голяма вероятност да има, ако е PC е доста вероятно да няма. Платки има и за лаптоп и за PC до 50лв.

За софутер:
                              Windows Movie Maker който идва стардартно с XP е версия 1 - много зле. Използвай 2.1:
                              http://www.microsoft.com/windowsxp/d...viemaker2.mspx
                              За Vista си е версия 2, във 7 я няма, но тази за Vista се инсталира без проблем:
                              http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
                              При стартирането ти разпознава камерата и избираш от готовите профили за запис на видео.

По-кадърния вариант от Windows Movie Maker, е както каза Veni1, Ulead Video Studio, или както е сега собственост на Corel - Corel Video Studio.
                              Работи се много лесно и интуитивно.

Adobe Premiere е професионална програма и не е толкова лесна за употреба.
                              Последно редактирано от silverfox; 24-06-10, 13:57.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X