Искам да купя една книга от Amazon.com, някой може ли да помогне?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поръчка на книга от Амазон?
Свий
X
-
От: Поръчка на книга от Амазон?
Като приятелски съвет мога дам следното - НИКОГА и ПРИ НИКАКВИ обстоятелства не ползваите опцията за доставки на книги отвън на разните онлайн книжарници. При едно кратко сравнение излиза, че ако книгата в Амазон е 30лв, в книжарницата ще ти искат 150 лв. за нея. Проверявано е неколкократно при не една онлайн книжарница, не знам на базата на какво смятат такава цена за даден продукт, като по-евтино излиза ти сам да си я поръчаш.
Иначе до колкото помня американският Амазон (amazon.com) изпраща до България само книги и дискове. За целта трябва да имате валидна дебитна/кредитна карта от сорта на Виза електрон, Виза или Мастър Кард.
Коментар
-
Точно с книгите от Amazon, нито с транспорта им до тук, няма никакви проблеми. До колкото помня няма и мита и прочие. Носи ти ги DHL до вратата направо. Поръчвал съм още далеч преди да има PayPal за България и всичко мина като по мед и масло, без грам разправии, проблеми и прочие. Имат си собствена система за разплащане с кредитни карти.
ПП: Има само една подробност - не се хвърляй веднага като нещо ти хване окото. Прегледай съдържанието му (стойностните книги имат вкарано такова), отзивите на хората, рейтинга и т.н. Иначе може да купиш четиво на ниско ниво, в което пише неща, които вече отдавна знаеш, но за сметка на това е с шарени и лъскави корици и гръмко звучащо заглавие.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Само гледай да е от amazon.co.uk или друг европейски ако се оправяш с езиците, защото ако е от щатския и стойността на пратката е по-висока от €15 ще трябва да я освобождаваш от митницата.
Тук има един патетичен разказ от март тази година за приключенията на един човек опитващ се да си освободи пратката с тениски:
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/0...la_be_mitnica/
тогава се вдигна малко шум и май въведоха някаква по-опростена процедура, но не вярвам да е станало много по-лесно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от milenishte Преглед на мнениеСамо гледай да е от amazon.co.uk или друг европейски ако се оправяш с езиците, защото ако е от щатския и стойността на пратката е по-висока от €15 ще трябва да я освобождаваш от митницата.
Тук има един патетичен разказ от март тази година за приключенията на един човек опитващ се да си освободи пратката с тениски:
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/0...la_be_mitnica/
тогава се вдигна малко шум и май въведоха някаква по-опростена процедура, но не вярвам да е станало много по-лесно.
2. Пратка с 10 еднакви фланелки съвсем никак не е пратка с 10 различни книги.
До колкото помня книгите са освободени от мита (за ДДС не съм сигурен) и не минават през митница. За информация, мойте книги, които поръчвах, струваха над 500лв. Пратка от 3 различни книги. Не съм платил нито мито, нито ДДС, макар всичко като стойност да си беше надлежно и точно документирано във фактурата и митническата декларация на изпращача. Донесоха ми ги от DHL до вратата. После поръчвах още една книга - всичко мина по същия начин. Такава пратка, предвид надлежното и документиране и описване на реалната и стойност, ако подлежи на обмитяване и плащане на ДДС, няма начин да мине между капките, особено когато се праща през DHL или друг подобен куриер.
Накратко - поръчвайте спокойно книги от Amazon. Не съм имал, а и не съм чул някой да е имал проблеми с това.
ПП: И двете пратки бяха от американския Amazon, и това 2-3 години преди България да стане член на ЕС.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ами с езиците се оправям имам и карта, но понеже не съм поръчвал за това ми бяха нужни съвети.
Проверих в една фирма, която се занимава с вонос от САЩ!
Та книгата струва 54 $ а за доставка ми искат 48 $ защото е тежичка около 3-4 кг. е.
Имам познат, който живее в Америка и скоро ще си идва и май ще го помоля да я донесе той.
Поздрави и мерси за съветите.Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеНакратко - поръчвайте спокойно книги от Amazon. Не съм имал, а и не съм чул някой да е имал проблеми с това.
Много важно е да не избираш най-евтиния начин за доставка, защото ги пращат с Дойче Пост без тракинг номер, а в България от Български пощи просто ги крадат... После Амазон ти връщат парите, но това цялото отнема 1-2 месеца...
Коментар
-
Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнениеАмериканския Амазон вече не шипва до БГ - трябва да минеш през Amazon.co.uk.
Много важно е да не избираш най-евтиния начин за доставка, защото ги пращат с Дойче Пост без тракинг номер, а в България от Български пощи просто ги крадат... После Амазон ти връщат парите, но това цялото отнема 1-2 месеца...Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар