Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сътворението на света.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сътворението на света.

Добре се посмях:

Създал Господ мулето и му казал „Ти ще бъдеш муле, ще работиш непрекъснато от изгрев до залез, носейки тежки товари на гърба си. Ще ядеш трева и ще бъдеш лишен от интелигентност. Ще живееш 50 години.” Мулето отговорил, „За да живея така през тези 50 години е твърде много. Моля, дай ме не повече от 20 години живот.”
    И така станало.
    След това Господ създал кучето и му казал: „Ти ще бдиш над жилището на Човека, на когото ще правиш и най-голяма компания. Ще ядеш неговите остатъци от храна и ще живееш 25 години.” И кучето отговорило:” Господи, да живея 25 години по този начин като куче е твърде много. Моля, нека да живея не повече от 10 години.”
    И така станало.
    След това Господ създал маймуната и казал:” Ти си маймуна. Ще се люлееш от дърво на дърво и ще се държиш странно. Ще си забавна и ще живееш 20 години.” И маймуната отговорила:” Господарю, за да живея 20 години като клоунът на света е твърде много. Моля, дай ми не повече от 10 години живот.”
    И така станало.
    Накрая Господ създал мъжът и му казал:” Ти си мъж, единственото разумно същество, което върви по тази земя. Ще използваш интелигентността си, за да постигнеш господство над другите създания в света. Ще доминираш на земята и ще живееш 20 години.”
    И мъжът отговорил:” Да бъда човек само за 20 години е твърде малко. Моля те, дай ми 20те години, които отказа мулето, 15те години, които отказа кучето и 10те години, които отказа маймуната.”
    И така станало.
    И Господ създал мъжът да живее 20 години като човек, след това да се ожени и да живее 20 години като муле, работейки и носейки тежки товари на гърба си. След това да има деца и да живее 15 години като куче, охранявайки къщата и да яде остатъците, след като те изпразнили и килера.
    След това на стари години да живее 10 години като маймуна, да се държи странно, за да забавлява своите внуци.
    И така станало …
    Неизвестен автор
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

От: Сътворението на света.

Има известна доза истина. Интересно написано.
    Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
      Има известна доза истина. Интересно написано.
      Май истинността на твърдението клони към 90% :-)
      Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Спасе Спасе къде ги намираш тия житейски мъдрости. Зачи съм навлязъл в кучешките години щом за мен остава манджата от вчера. И се успокоявам че има още време докато ме направят на маймуна .
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Абе аз си правя всеки ден нова манджа, но това не значи, че не живея като маймуна...
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X