Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуване на кола от България за Англия?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купуване на кола от България за Англия?

Здравейте имам едно питане един англичанин от англия иска да ми купи колата
    но чрез шипинг компания това възможно ли е да стане или си е измама някяква
    Как ще стане продажбата договор нещо от този сорт от негова страна той иска моя сметка за да преведе парите кото ще преведе повече от необходимото тъй като аз трябвало да платя за превоза на колата от шипинг компанията .Някой да ме насочи с идея това да не е някоя уловка и ако не е да даде разяснения
    vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
    Suzuki GSR600 98 hp
    Nissan Pathfinder 174 hp
    0878222 три 3 шест

От: Купуване на кола от България за Англия?

Той ли ти е посочил коя шипинг компания да ползваш? Ако да, какво те притеснява, след като ще преведе парите предварително?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

СТОП !!!

Така.

- Познаваш ли го ? Виждали ли сте се ?

- Как установихте контакт ?

- Той ли посочва шипинг компанията ?

- Как точно ще плати ? Банков път - добре, ама как, с превод ли, с чек ли, с какво ?

Винаги бъди СУПЕР нащрек със схемата "Аз ще ти пратя повече пари за да можеш ти да платиш Х". Това си е класическа схема. Плаща неговото, ти плащаш твоето, в един момент неговото се оказва че е чек който е върнат, а твоето си заминава по етапен ред.

За да работи схемата за теб - или си искай парите в кеш (Moneygram, Western Union и подобни), или иди в банката си, говори със служителите кой е най-сигурния начин да си получиш ТИ парите, и чак тогава му пращай номера на сметки и подобни. Най-малкото - може да иска просто да се добере до номера на сметката ти. Има и сума ти други варианти. Стандартното е с "доверен посредник" който да гарантира сделката.

Добре помисли как си се свързал с тоя, каква точно стока продаваш (възможно ли е да я няма в Англия), та се е затърчал точно при теб. Шансовете да е мошеник са огромни.

Неща които трябва да те поставят нащрек:

- "Бързам. Ето ти повече пари. Ето ти това - онова. Само пращай по-бързо"
      - "От посредническата фирма ще се свържат с теб. Аз нищо не знам, на мен не е нужно да даваш никаква информация, дай я на тях"
      - От шипинговата фирма ти дават някаква нереално ниска цена за превоза на колата до Англия.
      - Транспортната фирма няма представител / партньор в България, или ти казва мъгляво "Ти плати на нас, ние ще го задвижим с агента си в България". Въпреки че и да има - казва ли ти някой какви са. Но повечето читави спедитори в Бг се знаят.
      Последно редактирано от Goblin; 25-05-10, 01:09.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мда, за чековете не се сетих...

Значи, просто не предприемай нищо, докато не получиш парите. Ама да ги получиш реално, а не "виртуално", по чек. Просто в твойта сметка трябва да влязат едни пари, които ако речеш още утре да можеш да изтеглиш. Разбирай, реални пари (колкото и това понятие да е лишено от смисъл в днешно време).
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не, не, точно там е уловката !

Чек ще дойде, парите ще ги изтегли, ще ги изпие, ще ги забрави, и след две-три седмици от банката ще ревнат "Чека отскочи, връщай парите !"

Поне в Щатите е така. С кредит карта ако е - оня може след три месеца да каже на компанията на кредит картата "тия пари не съм ги разрешавал, някаква измама има", и плащането пак ще гръмне наопаки.

Затова писах - нека отиде в банката и да пита именно кой начин е сигурен - кой вид превод, и колко време трябва да мине за да е сигурен че е минал превода и че няма връщане назад за оня. Банковите служители ще знаят под каква точно форма трябва да се пратят парите.

До тогава - никакво споделяне на банкови координати.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е, от скромния ми опит с 2 чека мога да кажа че тук не е така, или поне при мен не беше. Банката реално ми изплати парите чак след потвърждение отсреща. Това стана в единия случай за 3 седмици, а в другия - за месец.

За кредитните карти до колкото помня за мойте, срока за "обжалване" беше 40 дни.

До колегата - най-добре наистина дай подробности, за да дадем конкретен акъл. Колата някаква рядка ли е, че иска да я купува от тук? Обикновено всякакви коли в UK хем има повече, хем са по-евтини.

Коментар

Ако е това, което се продава във форума-Фронтера 2,2ДТЛ.Тях пък ги правят в Лутън...,за какво му е лява дирекция на англичанин, отделен въпрос.
              Ако е договорил цена в паунди и ги получи чрез "MoneyGram", ама хич няма да му хареса левовата равностойност.За чековете и аз като Спарки знам, че първо ги проверяват, после изплащат.
              Дръвче ми изглежда тази оферта...,бих отворил голям сайт за продажби в Англия и сравнил кола с параметри като на моята за колко се продава.
              Резултата почти сигурно ще е четирицифрени евра/паунди надолу, там.

Коментар

Колеги работата е ясна това си е измама на 100%.И в един грацки саит му излезе името на пощата и там е същата работа.Така че темата може да се заключва.Благодаря за барзото включване.Поздрави
                vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                Suzuki GSR600 98 hp
                Nissan Pathfinder 174 hp
                0878222 три 3 шест

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X