Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лаишки въпрос относно техническа механика.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лаишки въпрос относно техническа механика.

Здравейте колеги.Предполагам за вас това е елементарно, т.е. за повечето, но аз се запънах като магаре на мост.За прикачената снимка и "скица" е казано сленото по условие:"За простата греда със зададена геометрия и натоварване да се определят опорните реакции и направят необходимите проверки."

Та, въпросът е следният.След опростяване на схемата и нанасяне на силите по техните директриси, аджеба като започнем сметките, как избираме коя сила с какъв знак да я взимаме, т.е. дали + или - ? Това ми се губи много жестоко.Имаше едно правило, че моментът ако върти наляво е +, а надясно е -.Това за момента, а за останалите неща? Моля помагайте и ако има нещо неясно да допълвам.Мерси.
    Прикачени файлове
    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

До: Лаишки въпрос относно техническа механика.

Избираш си една от опорните точки и силите ги "въртиш" спрямо нея. Тези сили които въртят системата обратно на часовниковата с център на въртене избраната от теб точка са с +, съответно тези които въртят по часовниковата са с минус. В същност това с посоките също не е задължително, въпроса е да се спазват посоките на + и - за всички сили и моменти.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Аха, ето къде бил ключа от палатката.Мерси много колега.И още един доразяснителен въпрос: Ако вземем точката А и спрямо нея започнем да пишем, то при силата Рz или Рх или Az то с какъв знак трябва да са? Опитах се, но реално при тези сили ми бяга нещичко.Те са вертикални и както и да се завъртят "пътят" за да тръгнат по + или - е един и същ според мен....

Коментар

Така приемамем че обратно на часовниковата е +
        За А: -Px.2a-R1.a+ Ax.0+2/3.3.Rz+Rx.3a
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Мда, мерси много.И аз днес засякох един колега и се поразпитахме та ме открехна.Сега въртя листа като подивял и тук-таме правя грешка с едно от правилата, което грубо казано звучеше по следният начин:"Момент на сила спрямо дадена точка, когато е приложен в точката и директрисата пресичаща точката е равен на нула."И то правя грешка от недоглеждане и в бързината и резултатът е на лице.Моля НЕ заключвайте темата, тъй като по-натам ме чака и динамика, и съпромат, спрециално огъване....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X