Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правни и практически аспекти на сексуалното насилие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правни и практически аспекти на сексуалното насилие

Има малка разлика в дефинирането, но няма разлика в размера на наказанието - от две до осем години....това е достатъчно показателно

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
      Грешиш, може да има изнасилен мъж.
      -сценарий: насила ти дават виагра и после те ползват за ... КОЛ.

Изнасилването е частен случай на действие под принуда. Не е задължително да е заплаха със смърт.
      Има една презумпция:-ако не искаш и целия свят ти е тесен, а ако искаш и върху две стотинки може.
      п.п.
      Много рядко изнасилените жени са с белези от връзване.
      Явно, не съм се изразил точно в предното мнение. Ставаше въпрос за това:
      Поради това, че изнасилването е двуактно престъпление, жена може да бъде съдена за изнасилване, като съизвършител само и единствено, ако тя е извършила едното действие - упражнявала е физическата сила за сломяване на съпротивата на жертвата (само жена), а мъж да е извършил второто действие - половия акт (съвкуплението).
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
        Явно, не съм се изразил точно в предното мнение. Ставаше въпрос за това:
        Поради това, че изнасилването е двуактно престъпление, жена може да бъде съдена за изнасилване, като съизвършител само и единствено, ако тя е извършила едното действие - упражнявала е физическата сила за сломяване на съпротивата на жертвата (само жена), а мъж да е извършил второто действие - половия акт (съвкуплението).
        Това не е ли просто съучастие?
        E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Кога е писан този закон?
          И освен това законите в различните страни са различни.
          Не е лошо, като обсъждате да давате и различни примери от законодателствата и на други места.

Простете ако бъркам,но смътно си спомням,че преди доста време имаше някаква интересна новина от някое си място(не помня–може и някой от американските щати да беше).Та интересното беше,че там не се приемало за изнасилване,ако жената е била облечена с дънки,понеже било практически невъзможно да се извърши сексуален акт,без нейно съгласие.Дори мисля,че ставаше въпрос за някаква конкретна оправдателна присъда,че може и някакъв прецедент да е било...
          И на мен ми се видя странно...И пак казвам–простете ако съм се объркал,че може и в някой филм да съм го гледал,но със сигурност не съм си го измислил.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Вие сте отворили една тема - направо нямам думи...!!! Един мой познат следовател твърди, че в над 70 процента от случаите през последните 10 години, изнасилване липсва, въпреки жалбите на "жертвите"! Това се било превърнало в добре печеливш бизнес за много жени (не че няма и истински жертви на това гнусно престъпление), които повдигали граждански искове за много серьозни суми! Лаконичното му обобщение (на следователя) бе следното: - Кой бяга по-бързо? Мъж със събути гащи или жена с вдигната пола...?!! Иначе според мен всички престъпления със сексуален характер се дължат на психически отклонения и тези изверги трябва да са затворени до живот!

Коментар

Защо ан...о-то е блудство, а ваги.....то е изнасилване, както и наличието на неравнопоставената позиция на свир..та?
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X