Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не ми се смейте...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не ми се смейте...

В луксозните автомобили последен модел зад скоростния лост има едно кръгло копче, като потенциометър на радио. За какво служи?

До: Не ми се смейте...

Moже би е джойстикът за системата i- Drive, джойстик навигация, принципно респонсът на скрола работи по-бавно от самата навигация, но може и да е друго...разбира се и аз изобщо не знам какво е това, не ми се смейте...
    Последно редактирано от Dan7; 06-05-10, 15:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      В луксозните автомобили последен модел зад скоростния лост има едно кръгло копче, като потенциометър на радио. За какво служи?
      Освен кръглото копче трябва да има още няколко бутона в близост.С него управляваш "музиката" на автомобила и разни други работи според марката и модела.
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Последните модели автомобили (по-общо казано от това здраве му речи) може и да, a може и да нямат скоростни лостове.
        А това голямо копче, командва една камара компютри с още по-голяма камара функции.

i-Drive на BMW

Mercedes

Коментар

На мойто кола от там се командват огледалата
          Ебаси въпроса
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Може да се каже, че e като мишката на компютъра, влизаш в различни менюта и си настройваш различните екстрички(климатика, радио-телевизия, навигация, окачване и др.) удобно е.

Коментар

Според зависи от колата и модела й.Примерно при мен, вградената навигация (фабричната) се управлява от такъв джойстик, или пък надморско равнище ала-бала.При други коли са други неща.При S класа примерно централната такава конзолка служи за нагласяне на сателитният автопилот и още там глупости (поне така показваха в предаването Топ Гиър)...
              Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

на всяка кола почти е различно както казаха и по-горе. На Диско 3 от там се командва системата Terrain Response - видове настилки, наклон и прочие.

Коментар

На повечето коли е идентично с това което е написано(управление на различните екстри и системки), е някъде има и съвсем различна функция като например на Ягуара това е "скоростния лост", даже като изгасиш се прибира- за мен е малко странно де.
                  Прикачени файлове

Коментар

Абе, поне колите можеха да минат без тази дивотия ама...
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Проектантите на коли се вдъхновяват от анимацията "Волтрон". Де що имаше празно място в тея автомобили - наблъскаха електроника. То не бе електронно регулиране на седалката, електронно изкарване на барче за кафе, електронно контролиране на сенниците... Що не си ги...

Коментар

В Бриколаж (или в подобен), един двайсетина годишен младеж (горе долу колкото Симеон), неспокойно и вече леко изнервен от доста време оглежда лопатите. Приближава се продавач консултанта на същата възраст (двайсетина....като Симеон) и пита:
                        -Господине, мога ли да Ви помогна с нещо?
                        -Мда, абе това тука, лопатата де...абе...от къде се включва?!?
                        -Амииии, момент да погледна в инструкцията за експлоатация....
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Помня, че се коментираше преди време случай по телевизията - в Япония, в една от най-свръх-модерните жилищни сгради спрял за 6-7 часа токът. Не би трябвало да е такава голяма драма ако капаците на тоалетните чинии не се вдигали електронно....та за това и на мен ми стига като електронни екстри в колата - работещ плафон (то и друго си нямам). Останалото са глезотии.
                          Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X