Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво мислите за ролята на Бенковски в Априлското въстание

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво мислите за ролята на Бенковски в Априлското въстание

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Докато другите се озъртат ще има ли въстание, няма ли, лудата глава Бенковски сам решава да го почне. И вдига хората си...
    Същият Бенковски се противопоставя на идеята на Стаболов, че войска се побеждава с войска, а това което искат да направят е да предизвикат клане. Лудите глави са хубаво нещо, но по-добре да се слушат мъдрите.

ПП Подкрепям Ясен за историята! Другото е лично мнение.
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Казваш, че трябва да имаш достойноство без да мразиш? Аз мисля, че е невъзможно. Цялата база за изграждане на национално самосъзнание се основава, че твоята нация е по-добра от другата. Негласно ти най-малкото презираш другите, а когато те са реално по-напреднали от теб - тогава се стига неизбежно до омразата...

Извинявай ,но по голяма простотия от това не бях чувал.

Коментар

Първоначално публикуван от kristo Преглед на мнение
        Казваш, че трябва да имаш достойноство без да мразиш? Аз мисля, че е невъзможно. Цялата база за изграждане на национално самосъзнание се основава, че твоята нация е по-добра от другата. Негласно ти най-малкото презираш другите, а когато те са реално по-напреднали от теб - тогава се стига неизбежно до омразата...

Извинявай ,но по голяма простотия от това не бях чувал.
        И аз. От това което пишеш. Определено - като те чета - ще се оправим...

Мразещата нация е като лаещо пуделче. Лае по всички, и си издейства коефициент на уважение нула. Понякога успява да докопа нещо за захапване, и се чувства върха докато не отнесе ритника, който е въпрос на секунди. Когато няма по какво да лае - лае по сянката си и си гони опашката. Ако е малко по-мераклия - захапва се сама.

И най-вече - също като лаещите малки кученца, е продукт на странна изкуствена селекция и като цяло няма естествено място в природата.

И също като малките кученца - съществуването и е въпрос на добро настроение от страна на тия нормалните кучета, дето много много не лаят. И са добрички с всички, докато не ги ядосаш.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Какво излиза от думите ви?
          Да се обърнем да ни шамаросат от другата страна?
          Да забравим за националното самочувствие. А другите нации не искат да забравят. Какво ще последва?
          Дайте заради световния мир и световната любов да плюем върху паметта на Левски и Бенковски...
          Вярно, Бенковски е бил луда глава, ама ако не бяха тези луди глави, дето видиш ли предизвикали само клане с действията си-можеше още да сме под властта на Турция. Аз не искам, не са искали и те навремето, и са действали.
          Може да се тръби навсякъде за търпимост и толерантност, ама не бива да забравяме героите си. Това води до унищожаване на нацията отвътре. Не искаме това, нали?
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Щом са били обявени за герои от хората, които са живели по тяхното време, значи няма никакво съмнение какви са!

Хеле пък да се подлагат на анализи от такива сополанковци като нас...

Нашата задача е да ги уважаваме и с това се изчерпват изискванията към нас!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              Щом са били обявени за герои от хората, които са живели по тяхното време, значи няма никакво съмнение какви са!

Хеле пък да се подлагат на анализи от такива сополанковци като нас...

Нашата задача е да ги уважаваме и с това се изчерпват изискванията към нас!
              Мисля че това изчерпва темата. По-точно не може да се каже.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X