Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диското трака като спра рязко

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диското трака като спра рязко

Появи се странен проблем съвсем изведнъж и най ненадейно . Като спра малко по-рязко и се чува много болезнено трас-прас-храс . Викам си айде пак се почна . Огледах от долу ,нищо необичайно . Аз толкова и разбирам та ако трябва да съм точен всичко ми се види необичайно по автомобилите. Замъкнах го бавно и внимателно в махленския сервиз. Зяпаха хората известно време и разбраха. Накладки ! Да ама аз вече съм си патил от зяпачи . По погледа ги излавям .Гледат малко втренчено в началото , бавно се разконцентрират и съвсем разсеяно дават диагнозата. Все едно звездите им го говорят.За да не стават сакатлъци си опитах късмета на по-висок левъл . Най-големия сервиз в града.Реномиран и лъскав един .Като влезеш първата разкикерчена кола Ферари !Аз и тия си ги знам.Тва Ферари там си живее от 2 години .Ей тъй ,за престиж. Реших тоя път да не ги измъчвам и веднага им казах истината . Качиха го горкото на два метра и почнаха да го зяпат от долу ,както аз баба си докато слагаше новите пердета. Изсмяха се на ония с накладките ама не казват кво му е. Да ма прощават майстораните ама аз механиците от край време ги недолюбвам .Все мазни до ушите ма здрависват ,че и на прегръдки налитат поняфгаш. Тия кат са нахилиха ми казаха да си отивам на къщи щото му нямало нищо .Аз обаче от майстори страх нямам та стоя като пън , не мърдам и гледам лошо. Разбраха тия ,че няма да излязат на глава с мене и подкараха Диското да го прослушат (сякаш има да им казва нещо ). Газ , спирачка - трас Газ ,спирачка - прас А викам , ко стана ва таранкоолу ,нали нищо нямаше му на тос машина.Тоя ма гледа кат женска крава.Оставих им го с преспиване с уговорката ,че утре няма да трака. Трака и утре ,и в други ден и следващата седмица. Знам ,че е лошо ама нямах избор та го дадох на касапите от офи сервиза на Ленд Ровър .След четири часа си го получих обратно срещу двеста евро . По време на ръкостискането ми направи впечатление идеално чистата ръка на монтьора от който си прибрах ключовете .Браво ! Браво ама онова шапавото пак трака. Върнах го в сервиза и му викам .- Ти тука си тракай и гледай някой ченге да не дойде. Застигнах оня с ключовете и го занесох на оня с двестата евро. Тоя с еврото ми показа голяма табела на стената. 50 евро на час ! Диагностика,ремонт ,зяпане тва е тарифата .На колата и няма нищо ама четири часа ни трябваше да го разберем. Връщам му ръкава на ризата на тоя с ключовете пък той ми са дърпа .Сърди са .- Ба ,ку щеш ! Ши гу дам на Дискуту да гу сдъфчи викам му. Пак са сърди.Ни знай ко иска и той ама ади.Взе го оня с еврото и ма изпрати . Карах си тъй още една седмица . Един ден ми спече нещо CD чейнджъра та са наврях под седалката да го прасна . Гледам от доле се заврял един Опинел №10 и ми се хили . Ти ли викам бе животно мръсно ! Ти ли бе свиньо френска ! Излизай от там ,чи ща смачкам .Онуй са навря по на вътре. Издебнах го из отзаде и го измъкнах .Гледа кат пукал .Натикало се между железата на седалка и си живее на топло и ......трака. Подарих го на един приятел строител. Да реже кабели , кашони и винкели с него Вече нещо като се разхлопа от някъде почвам да псувам на френски. За тия дето не знаят що е опинела и как се отремонтирва ,прилагам снимка

Последно редактирано от droba; 20-04-10, 22:44.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

До: Диското трака като спра рязко

Баце, издави рибата у цЕлото Средиземно мОре

Коментар

Преди 3-4 години тоя сериал съм го гледал и аз. Само че автомобила беше Ситроен Ксантия, "изродчето гадно" беше стъклена бутилка бира, а балъците бяха сервиза на ситроен във Варна. Смениха някакви вложки и нещо друго, но като не спря тракането избушиха французойката докато намерят и измъкнат "гада".
      Дискавъри 300 тди ръчка
      Витара тди автомат
      XT660R

Коментар

Направи ми деня, б@хти историята
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          Баце, издави рибата у цЕлото Средиземно мОре

Не бре Лазо .....

УтепА канарчетата .......
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ей, на чужд гръб малко смях рано сутрин е добре, оправи ми деня. Не канарчетата, ами атлантическите акули се изтрепаха
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Като изключим гадната тарифа "50 Е" на час, нека все такива да са ти ядовете. Весели.
              П.С. Добре, че не колекционираш ръчни гранати !
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Имах подобни преживявания с една Лада 2105. В далечните години на соца. Трака по дупките, трака та се не трае. Де що имаше майстор я гледа, гледа и нищо необичайно не открива. До момента в който позагниха праговете и се наложи подмяната им. Та се обзаведох за без пари с руски водопроводен ключ.

Коментар

Тва Опинеля явно си е подлец по рождение .Глей го де са пъхнал .Чиляка сигурно куп пари е хвърлил да си лекува мигрената

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Тоя Опинел тебва да си го сложиш във рамка ,че май златен ти е излезнал.

Коментар

Няма как да не се сети човек за старата история
                      Момчета от Пловдивско купуват нов руски лекотоварен автомобил ГАЗель, за да развозват домати и краставици от оранжерията си. Добре, ама още през първите няколко дни експлоатация установяват, че нещо в каросерията чука - метал върху метал. Неколкократно изпразват всичко отзад, включително се вадят резервни гуми инструменти, проверява се за нещо забравено по ъглите и под черджетата - НИЩО - щом автомобилът потегли и се друсне някъде, почукването започва! Накрая един ден им писва, намират няколко часа свободно време, тиха полянка и един чифт медицински слушалки и докато двама от тях леко разклащат на ръка, то третия лази със слушалките по пода на товарното отделение, за да локализира почукването. След 30-40 минути местоположението на източника на звука е определено с точност до около 15 сантиметра и се оказва ВЪТРЕ в централната, поддържаща каросерията греда (забл.: тая греда представлява профил с приблизително квадратно сечение, образуват от заварката на два други П-образни профила, със страна около 15см). Маркират мястото, връщат се в гаража, вадят ъглошлайф и изрязват едно парче от гредата, колкото да надзърнат вътре. Когато парчето пада, точно насреща му се оказва една гайка - М24 - закрепена на края на къса (към 10-12см) верижка, а другия край на верижката пък е прикапан с лека заварка, къде средата на горната стена на съставната греда. На верижката виси и пластмасов маркер, от тия, дето се слагат по ел-инсталациите и се надписват с неизмиваем туш. На този също има надпис. Прочитат го: "Молодец! Нашел!"

Коментар

Първоначално публикуван от Pinky Преглед на мнение
                        Няма как да не се сети човек за старата история
                        Момчета от Пловдивско купуват нов руски лекотоварен автомобил ГАЗель, за да развозват домати и краставици от оранжерията си. Добре, ама още през първите няколко дни експлоатация установяват, че нещо в каросерията чука - метал върху метал. Неколкократно изпразват всичко отзад, включително се вадят резервни гуми инструменти, проверява се за нещо забравено по ъглите и под черджетата - НИЩО - щом автомобилът потегли и се друсне някъде, почукването започва! Накрая един ден им писва, намират няколко часа свободно време, тиха полянка и един чифт медицински слушалки и докато двама от тях леко разклащат на ръка, то третия лази със слушалките по пода на товарното отделение, за да локализира почукването. След 30-40 минути местоположението на източника на звука е определено с точност до около 15 сантиметра и се оказва ВЪТРЕ в централната, поддържаща каросерията греда (забл.: тая греда представлява профил с приблизително квадратно сечение, образуват от заварката на два други П-образни профила, със страна около 15см). Маркират мястото, връщат се в гаража, вадят ъглошлайф и изрязват едно парче от гредата, колкото да надзърнат вътре. Когато парчето пада, точно насреща му се оказва една гайка - М24 - закрепена на края на къса (към 10-12см) верижка, а другия край на верижката пък е прикапан с лека заварка, къде средата на горната стена на съставната греда. На верижката виси и пластмасов маркер, от тия, дето се слагат по ел-инсталациите и се надписват с неизмиваем туш. На този също има надпис. Прочитат го: "Молодец! Нашел!"
                        Даааа, Руският хумор е странен по някога!
                        Р.П.(RFF) 0898677590
                        Пътна помощ
                        ДЕНОНОЩНО

Коментар

Хаха... Бих казал, че францизите винаги са недолюбвали англичаните, ама като се замисля не е от това, просто им иде от вътре . Нещо подобно ми се е случвало с Рено Сеник и челник Пецел (който не беше мой и после и никой не си призна, че е негов )... и двете френски, да му се невиди ! Пък се бях шашнал, че съм счупил заден амортисьор, щото се беше случил един на скоро и тракаше по абсолютно същия начин
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X