Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой има ли разумно обяснение на това:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой има ли разумно обяснение на това:

Ако нулата е лоша не е ли по-вероятно да не свети и в случая,тя е в ръката ми,опитвах се пак да повторя,но нестава,малко да я мръдна и гасне,както си е нормално.Явно е някаква аномалия.Преди още да ми се случи това съм си мислил,не е ли възможно по някакав начин тока да се предава безжично един тип уарлес,подобно на нета,а то точно това се получи.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
      Ако нулата е лоша не е ли по-вероятно да не свети и в случая,тя е в ръката ми,опитвах се пак да повторя,но нестава,малко да я мръдна и гасне,както си е нормално.Явно е някаква аномалия.Преди още да ми се случи това съм си мислил,не е ли възможно по някакав начин тока да се предава безжично един тип уарлес,подобно на нета,а то точно това се получи.
      Фасунката прелива от ток и крушката се пали от някаква остатъчна индукция? За индукцията- може би, ама пък на обикновена крушка? Спокойно- това не е нещо, от което да се шашкаш. Виж, ако ти или части от тялото ти почнат да светят.....
      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Ако тока така си се преливаше уаиърлес и влага и нула и фази :-)

Тогава най-вероятно щеше да светнеш Ти!!! Внимавай с повторението на опитите.
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Точно обяснение нямам, но имах подобно преживяване с една от колите ми - мотора продължаваше да работи за няколко секунди след като бях извадила ключа напълно ... просто така си бръмкаше, което аз си обясних с някакъво несъвършенство на мотора. И за крушката така си мисля - успява да задържи елертричеството. Може би е добре да си припомниш за колко време беше работила крушката преди да я отвъртиш и да се опиташ да го повториш точно ... възможно е да трябва да достигне някаква температура за да свети сама са секунда, две

P.S. Прочетох си обяснението и въобще не звучи научно :-), нито разумно, но влиза в категорията "Brain storm" преведено като мозъчна буря :-)
          Последно редактирано от Lidka; 13-04-10, 05:25. Причина: мозъчен проблясък
          Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Двигателя ти най-вероятно просто се оплаквал от нискооктановия бензин който си му сипала
            А виж за крушката - не знам.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Явно духа на Никола Тесла е бил там...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Аз имам, но ако някой премести темата ще го напиша, не е логично.

Другия вариант е че фасунката има гъвкави контактни пластини и като направите само 1 завъртане с ръка лампата продължава да е свързана и да свети.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Изводът е само един: Не пийте без мезе !
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не сте прави ....
                    Не може крушката да свети в ръка ......

По-логичното обяснение, е че окото реагира много бавно .... още повече след като си се "осветил" .... докато я развиваш я гледаш ..... нали .....
                    Те това е ..... окото лъже.
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

А на "същата жица" какво още има включено?

Коментар

Захранването им е вид импулсно. Може да има някой кондензатор вътре. Стария ми комп държеше на кратки половинсекундни прекъсвания на захранването заради нещо такова. Дай да я отворим и снимаме (вътре в цокъла)...
                        Иначе вземи една изгоряла луминисцентна пура. Тръгни с нея в тъмна суха стая. С изкуствени чехли по килим влачи крака. Бас съм печелил с такова нещо, просто статично електричество.

Коментар

Аз пък в моята кухня, коридор и спалня установих, че при строежа на сградата са ми поставили сложна електрическа загадка, която не успях да разреша.

Става въпрос за следното - при изключен ключ на лампата (например в кухнята) крушката си изгасва нормално. Само, че после сложих "енергоспестяваща"... и установих, че тя примигва на интервали през 15-20 секунди. Бре мислих, мислих, па взех, че проверих дали няма ток при изгасена лампа... и има - изключително слаб е (не "лови" иначе семейството ми вече да се е изпържило през тези 50 години), но го има (крушчицата на онова, което прилича на отверка, свети ).

Бре какво ли не прави един човек по ел инсталацията - не успя да ми открие проблема. Реши, че е "утечка" и каза да си сменя всички кабели... Ама да бе да - нали се сещате това какъв зверски ремонт повлича? После баща ми установи, че при определено свързване на жиците в контакта паразитния ток изчезва. Единственото, което успя да измисли като решение е да има два ключа за светване на лампата (малко неудобно и затова засега проектът е в застой до намиране на по-добро решение). Лошото е, че въобще не успяхме да разберем защо (то аз и да знам, пак няма да разбера, защото съм кръгла нула в електротехниката, но баща ми се е занимавал през соц-годините с домашни ел. инсталации, та уж поназнайва добре). Загадката остана неразрешена... Сега от време на време ме жегва леко по корпуса на пералнята, когато някой чорап запуши филтъра и я завирчи

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                            ...

Става въпрос за следното - при изключен ключ на лампата (например в кухнята) крушката си изгасва нормално. Само, че после сложих "енергоспестяваща"... и установих, че тя примигва на интервали през 15-20 секунди. Бре мислих, мислих, па взех, че проверих дали няма ток при изгасена лампа... и има - изключително слаб е (не "лови" иначе семейството ми вече да се е изпържило през тези 50 години), но го има (крушчицата на онова, което прилича на отверка, свети ).
                            Ключът има ли малка лампичка, с която свети в тъмното?

А пералнята просто трябва да се заземи или занули.

Коментар

И аз да споделя за една ел. загатка- лампа в баня и паралелно свързан вентилатор. Вентилаторът е с въженце за затваряне на жалюзите и спиране на моторчето. Лампата е енергоспестяваща. Всичко функционира нормално. Изгасям лампата, спира и вентилатора, но като затворя клапата/жалюзите/ лампата започва да мига непрекъснато. Включвам- светва нормално, изгасям- мига. С обикновенна лампа няма аномалии.
                              Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                              0895445845

Коментар

Както изглежда, вятърът върти вентилатора, а той произвежда ток. Или пък жалузите изключват вентилатора напълно, а обяснението е в лампичката на ключа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X