Обява

Свий
Няма добавени обяви.

българските междуконтинентални ракети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: българските междуконтинентални ракети

Какво се разбира под "междуконтинентални ракети". Аз разбирам да могат да достигнат до отсрещния бряг на Босфора.

Коментар

Първоначално публикуван от YOSIF Преглед на мнение
      Какво се разбира под "междуконтинентални ракети". Аз разбирам да могат да достигнат до отсрещния бряг на Босфора.
      Обикновено
      с обсег над 6000км/

Коментар

Докато СС 23 пребиваваха в едно поделение в Карловска община започна строеж на път,който трябваше да излезне на южното било на Стара планина (срещу Ботев).Официалната версия беше,че щели да се построят овчарници,мандри и т.н.,само дето го строяха военните.Дойде 1990 год и строежа беше изоставен,иначе ракетите щяха да сега в южния Джендем,хубавото е че от това селото ми намаза хубав асвалт до горните си вили и ливади.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
          Докато СС 23 пребиваваха в едно поделение в Карловска община...
          Малко в по-задни години стояха в 32420,източно от Карлово,а разчет на дислокация с.Веселиново.Тренировките-в Каракум,тук нямаше площ за прострел и прицел.
          Как ставало стъкло от пясък-много лесно и бързо...,в комплект с гумите и стоповете на установката.

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
            Това означава ли, че ако ми е любопитно мога да отида там на разходка ?
            Да - поделението на Бяла черква е разформировано отдавна. Земята е частна на двама собственици и входа не е заключен, нито се пази от охрана.
            Има само стари порутени сгради и празни кръгли надземни бетонови площадки с проходи между тях .
            Погребите( хангари) си стоят и схемата е където описах .
            Достъпът до това място е свободен.
            В момента има много сняг и прехода е до около 2 км преди поделението. Нататък кола, трактор или друго не е минавало.
            Така ще е още 2-3 седмици поне. Ако през сезона решиш да го посетиш и нещо не си разбрал - аз съм в този район почти всеки ден .
            От Пловдив до Бяла черква е асфалт - после 4-5 км черен път. Това е .
            Връщането може да е през с.Хвойна или през с. Ситово, или през с. Дедево - ако си с джип . По избор .
            Последно редактирано от bgbul; 11-04-10, 21:12.

Коментар

Подземни съоръжения-има!
              На Етро поле,на Горна малина...
              Първото знам от приятел,второто от мене си.

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                Подземни съоръжения-има!
                To "подземни съоръжения" и под София има. Въпроса е дали са били за ракети, или друго.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  To "подземни съоръжения" и под София има. Въпроса е дали са били за ракети, или друго.
                  То под София си са цели катакомби. Като деца се завирахме в част от тях около и под църквата "Света Неделя" Влизахме от пред сегашното министерство на зравеопазването. Или около първия изгорял цирк. Зад сегашния монумент на Света София.
                  Лошото е, че трудно се намираха батерии за фенерчетата.Изкарваха час-два.
                  Спомени....

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Да - поделението на Бяла черква е разформировано отдавна. Земята е частна на двама собственици и входа не е заключен, нито се пази от охрана.
                    Има само стари порутени сгради и празни кръгли надземни бетонови площадки с проходи между тях .
                    В момента има много сняг и прехода е до около 2 км преди поделението. Нататък кола, трактор или друго не е минавало.
                    Така ще е още 2-3 седмици поне. Ако през сезона решиш да го посетиш и нещо не си разбрал - аз съм в този район почти всеки ден .
                    Връщането може да е през с.Хвойна или през с. Ситово, или през с. Дедево - ако си с джип . По избор .
                    А,да знаеш дали са разформировани под. в Царацово,Трилистник,Ягодово и Труд?
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                      Малко в по-задни години стояха в 32420,източно от Карлово,а разчет на дислокация с.Веселиново.Тренировките-в Каракум,тук нямаше площ за прострел и прицел.
                      Как ставало стъкло от пясък-много лесно и бързо...,в комплект с гумите и стоповете на установката.
                      Точно-поделението до с.Марино поле.Сега се поддържа много малка част от него,останалата част включително и "ракетното" поделение (били са няколко различни поделения с отделни номера в един и същи район) са изоставени от години.Сградите се използват за подготовката на мисионерите,но според мен там може съвсем спокойно да се заснеме и филм за Чернобил-приликата с мъртвия Припят е поразителна.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                        Точно-поделението до с.Марино поле.Сега се поддържа много малка част от него,останалата част включително и "ракетното" поделение (били са няколко различни поделения с отделни номера в един и същи район) са изоставени от години.Сградите се използват за подготовката на мисионерите,но според мен там може съвсем спокойно да се заснеме и филм за Чернобил-приликата с мъртвия Припят е поразителна.
                        Там не съм бил от '89-та,жалко,че са го разсипали "цонковците".А се дивяхме как може да се боядисват челата с бяла боя на едни хангари през година и от гарата на еди кой си град,да се чете "Боже пази царя!",писано с немска боя/черна или тъмно зелена/ къде 1940/41г.
                        Както и немски орел-не могли да го издърпат с танк само него на КПП-то,тръгнал с колоната.Така си и стоеше като кулата в Пиза,беше тъмно зелен,а не златист с черни пера/в оригинал/.

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                          Не - не знам !

Коя година е служил там?Да не би да...
                          Годината в която на 06.06 имаше сняг в цялото поделение .
                          Ако си бил там - случвало се е мнооого рядко - сняг през юни .
                          198...5-6

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                            Адаш, с цялото ми уважение, ама тия железарии, дето бяха при "Белите Мечки" - така им викаха на колегите, бяха далеч не междуконтитентални, а други изделия - със съвсем друга предназначение, бяха от първите такива на въоръжение у нас- невероятно стари - да речем, от 1960 година.

С цената на невероятни подобрения и доработки се доближаваха до едни други антики, които мисля, че също измряха морално...

Дават ги по телевизията вече и по парадите ( тия, вторите де ), така че...

Отдавна - за три от четирите съм съвършено сигурен, но има причини да съм сигурен и за останалите..
                            Кога и къде си служил?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Адаш, с цялото ми уважение, ама тия железарии, дето бяха при "Белите Мечки" - така им викаха на колегите, бяха далеч не междуконтитентални, а други изделия - със съвсем друга предназначение, бяха от първите такива на въоръжение у нас- невероятно стари - да речем, от 1960 година.

С цената на невероятни подобрения и доработки се доближаваха до едни други антики, които мисля, че също измряха морално...

Дават ги по телевизията вече и по парадите ( тия, вторите де ), така че...

Отдавна - за три от четирите съм съвършено сигурен, но има причини да съм сигурен и за останалите..
                              Кога и къде си служил?
                              90-91-Трилистник.
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X