Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Брауновият газ-За и Против

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Брауновият газ-За и Против

Уфф, само глупости. Безплатен обяд няма. За справка виж "Първият закон на Джамбазов" в подписа ми.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
      ...Злите езици твърдяха , че причаквали откривателите на Перпетуум мобиле и ги биели с наслада
      Всяко патентно ведомство в света си има такива люде. В по-цивилизованите страни просто викат линейката от психодиспансера, така е по-хуманно.

Коментар

Колеги,

Всяко изобретение, откритие, новост е плод на колективен научен труд. Няма в реалния живот понятия като "Еврика" и падащи ябълки по главите на учените - винаги има количествено натрупване, което води до качествено изменение (закон).

Когато ви представят един чертеж на сложна машина, то количественото натрупване просто го няма. Ами тази машина господа се състои от детайли, всеки от който има своите съставни части, цел и смисъл - те от своя страна също и т.н. Източниците на тези детайли се цитират, научно доказват своите качества и чак след това се използват в по-големи проекти (т.е. науката се надгражда). Абсолютен идиотизъм е някой (който и да е) да покаже гениалната машина, без да обоснове дори един винт от нея.

Ако тази машина работеше, то трябваше към тези чертежи да "бъде прикрепен" един том от около 120 страници научна дисертация, която от своя страна да се позовава на около 50-60 други източници, а части от дисертацията да са докладвани на поне 10 конференции и отпечатана в 5-6 НАУЧНИ списания. Тук виждаме един чертеж... Ако щете му вярвайте - аз вярвам на обосновани и доказани твърдения... Всичко останало е кръчмарска наука!

Коментар

Е на това му се казва "сериозни аргументи"!

Редакция:
          Това се отнасяше за един пост на Мещера, който мистериозно изчезна.
          В контекста на казаното от него, да разбирам ли, че вече може да си псуваме във форума?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Е на това му се казва "сериозни аргументи"!

Редакция:
            Това се отнасяше за един пост на Мещера, който мистериозно изчезна.
            В контекста на казаното от него, да разбирам ли, че вече може да си псуваме във форума?
            Шшшшшшшт,НИКАКВО цуване не е имало.
            Просто на некои хора не им изнаса съществуването на гАза на Юл Браун.
            той,газа,си съществува,ма ние още не сме го открили...
            Ай,НАЗДРАВЕ!/нали сме в коша...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Не,санкциите важат и в коша...,има начин да се разбере така ли е/то писано и залепено има в началото,ама.../.

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                Просто на некои хора не им изнаса съществуването на гАза на Юл Браун.
                На всички. Ако някой направи такъв газ, всички (и той самия) ще трябва да си търсим друга вселена за живеене. Пък тази не е лоша.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Всяко патентно ведомство в света си има такива люде. В по-цивилизованите страни просто викат линейката от психодиспансера, така е по-хуманно.
                  Всъщност, не знам дали имат. Има патентовани доста неработещи измишльотини по темата. Не мога да дам конкретни примери, но преди 5-6 години се ровичках от чисто любопитство. Май бяха едни от ония с магнитите, дето "черпят енергия от етера".

Из разни други форуми имаше ентусиасти, даже имаше и фирма, дето продава такова. Ама темата приключи с "докарайте ми едно, дето работи наистина, и след като премеря че работи, ще го платя в троен размер".
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... Просто на некои хора не им изнаса съществуването на гАза на Юл Браун.
                    той,газа,си съществува,ма ние още не сме го открили...
                    Тя и златната рибка си съществува, ама Тишо още не я е уловил...

П.П. Разликата обаче е, че Тишо поне си хапва обикновени рибки.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Всъщност, не знам дали имат. Има патентовани доста неработещи измишльотини по темата....
                      Казах цивилизовани страни, не САЩ

Коментар

Имам един диск,който прашасваше в къщи.Реших да кача информацията от него тук.Защото аз не мога да стигна до извода дали нещото начертано подробно там и обяснено на английски,наистина работи.
                        Споделих една мечта.
                        Бях пратен да се лекувам,най-меко казано,бях изкаран от нерви снощи защото не бях разбран ,явно.
                        Никой не разясни чертежите.
                        Считам,че темата е напълно излишна,но вие си говорете де.
                        Живи и здрави!
                        Последно редактирано от Мещера; 06-04-10, 13:17.

Коментар

...Реших да кача информацията от него тук.Защото аз не мога да стигна до извода дали нещотото начертано подробно там и обяснено на английски,наистина работи...
                          Беше ти обяснено. НЕ работи. Останалото е, защото упорстваш.

Коментар

Абе за перпетум мобилето ясно, обаче винаги ме е учудвал един въпрос. От къде по дяволите, се е взела енергията (съответно масата) във Вселената? И кой е взривил "Големия взрив"? По-точно от къде е дошла енергията за него? Щото ако не е дошла от никъде, а пък сега я има, то историята с перпетум мобиле почва да изглежда различна. Ако имаш състояние с 0 енергия или сътояние с равни по големна и обратни по знак енергииии, чиито сбор пак е 0, то значи ли , че имаш две еднакви състояния?......
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Тук все пак имахме предвид делата и възможностите човешки, не Божии... Колкото до темата, все повече ми се струва разумно да залепим едно съобщение отгоре, че вечни двигатели не дискутираме... Нещо много време си загубихте с подобни глупости...
                              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                                Абе за перпетум мобилето ясно, обаче винаги ме е учудвал един въпрос. От къде по дяволите, се е взела енергията (съответно масата) във Вселената? И кой е взривил "Големия взрив"? ...
                                Подобни въпроси учудват далеч не само теб. Решават се или с вяра, или с примирение, или с вечно търсене. Засега няма други варианти.

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                                все повече ми се струва разумно да залепим едно съобщение отгоре, че вечни двигатели не дискутираме... Нещо много време си загубихте с подобни глупости...
                                Ще помисля върху добра формулировка.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X