Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Брауновият газ-За и Против

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Брауновият газ-За и Против

Колеги,

интересувал съм се преди от този газ.Проверих и знам,че и тук във форума е писано,но няма отделна тема.
    Знам също,че в Румъния //се произвеждат такива генератори,но трябва да ровя за адресите.
    Повечето знаете за този газ и неговият изобретател Илия Вълков от Варна или Юл Браун.
    В хода на моите търсения,се свързах с дъщерята на този човек.Доколко е истина това-не се наемам да твърдя,но тя ми прати един диск с чертежи на устройството.Може и да е искала да изкара,лев,но и из Мрежата има доста инфо по въпроса.
    Мисълта ми е,че ако не ТОЗИ ПОРТАЛ,не виждам кой друг може да реализира идеята на практика-първо "гаражно производство",а после защо не и нещо официално и мощно?!
    Идеята за ползването му като Зелена енергия е проста-едно жигули на старо за 200 лв. с поставен на станок двигател,един елгенератор 3-5 киловата за 1000-1500 лв.,или направо бензинов елгенератор.За гориво-вода от Браунов генератор, и" еон-меон" ще гризнат леко дръвцето.Няма вредни емисии-отделя се пара,няма шум за комшиите-слага се в шумоизолирано помещение,и...така.
    Нека по-сведущите се запознаят с тези чертежи,да ни сведат на нас останалите за какво иде реч,да се разберем кой и къде ще го изпълни и тества,да съберем едни пари и-да влезем в историята като пичове!
    По-точно,нашият Портал да влезе в историята като пример за справяне с глобален проблем,когато един народ е управляван от некадърници 60 години.
    Какво мислите по този въпрос?
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Мещера; 04-04-10, 17:48.

До: Брауновият газ-За и Против

Тук има дискусия по темата. За момента няма отзиви.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
      ...
      По-точно,нашият Портал да влезе в историята като пример за справяне с глобален проблем...
      Какво мислите по този въпрос?
      Мисля че пътя към Ада наистина е постлан с добри намерения
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

нашият Портал да влезе в историята като пример за справяне с глобален проблем,...
        Неграмотността и елементарното невежество по основните природни закони е наистина глобален проблем. Не виждам откъде у нашия Форум ще се вземат ресурси за справянето с него.

Но, чакайте да дойде Стефан. Той ОБИЧА такива теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Мисля че пътя към Ада наистина е постлан с добри намерения

Но да не забравяме,че има и други пътища,Гоблин!
          ---------
          Темата е "ЗА" и "ПРОТИВ",нека я поразчепкаме.Мисля,че ще има по-голям ефект от "изцеждането" на тема като "Царичина" например.Ами ако изскочи заек?!

Ето адреса на румънците,поразгледайте...

http://www.rokura.ro/

Ето по тази обява съм поискал и получил диска:

"Despa Ilieva казва:
          4 ноември, 2007 в 12:10

Ako njakoj se interesuva ot diska da se obadi na tel: 05952/4296 ili GSM: 0884618980 E-mail dessy52@abv.bg"

Ето и едно дарение...

http://www.mfa.bg/canberra/index.php...196&Itemid=412

Я някой от софиянци с повече свободно време да иде до Националния Политехнически Музей и да провери...

--------------

На мен сдъщо ми е интересно какво ще каже Стефан,но моля,нека погледнем сериозно на въпроса.

По спомени,не ми се търси материала,японците закъсали при прокопаването на тунел за метрото-много яка скала,зъбите на машините се изхабявали на метър разстояние.Намерили Юл Браун,закарали го там.На същатата роторна машина на мястото на зъбите той поставил горелки на Браун газ и...не смогвали да изкарат ПЯСЪКА...
          Поздрави!
          Последно редактирано от Мещера; 05-04-10, 08:44.

Коментар

.нека погледнем сериозно на въпроса.
            Сериозно де - това са глупости.

Обяснявам:
            Има голямо количество научни и инженерни разработки, които са плод на сериозен труд и не работят, само защото в тях има малка грешчица, която се е промъкнала въпреки усилията и способностите на авторите.

Има малко количество научни и инженерни разработки, в които тази грешчица не е допусната или не е пряко съществена. Те работят.

Брауновият газ не е от никоя от тези две категории. Той е празен брътвеж и бълнуване с нахвърляни напосоки научни термини. Той (в практическия смисъл на думата) не работи. Никога не е работил, няма да работи в бъдеще, няма и как да работи. Полза допринася на две категории хора: производителите/търговците на "специализирани" електролизни клетки и хората, желаещи да се изкарат велики, неразбрани от света.

Типичен пример за почитатели на брауновия газ си имаме в раздела Jeep - виж връзката по-горе. Резюме:
            1. Ей, момчета, фанах Господа за шлифера! Куки за Господен шлифер се продават в <....> (аз ги познавам, читави момчета...). Що не се радвате???
            2. Какви сте вие, че да се съмнявате, кой ви дава право - ето, интернетът е пълен с доказателства, моето всеки момент ще заработи!!!
            3. Проверка и тестове? ААА, тук ме репресират, обиждат, нарушават изконните ми права, обиден съм, няма да пиша тука, който иска - ще му пиша на лични, няма да споделям феноменалния си успех с недостойни последователи като вас!

п.с. Румънски знаем - не видяхме нищо на румънския сайт. Може би, става реч за разделите, в които пише, че сайтът е в разработка?
            Сайтът на МВнР пък ни отсвирва, че текстът е достъпен само на български. Но не ни го дава и на български. Брей, конспирация...
            И в кое точно метро са закъсали в копаенето? Скалите, в които толкова трудно се копае, обикновено са толкова скъпи, че копаенето изведнъж се ускорява до невиждани скорости. Такива скали, обикнвено високо се ценят в бижутерията и при изработката на самите пробивни инструменти.
            Последно редактирано от Ясен; 05-04-10, 09:16.

Коментар

Един колега яко е хльтнал-финансово вече.Каквото искара го набива в тази идея.Човек неможе да му види очите извьн гаража.Когато има по голям напредьк ...Ще се чуе...

Коментар

За румънският сайт.Наистина може да е конспирация.
                Кликаш върху ветрогенератора в кръгчето,после на "Hydrogen Rich Gas Technology",после на "Fields of Applications", и от там-"Materials Processing"

И ето текста,преведен от чичо Гугъл:

Обработка на материали

§
                - Газ генератор е проектиран и произведен, който работи на принципа на алкална електролиза на вода. Той се произвежда без стехиометрични водород газ, обогатен с комбинирани от: H2, H, O2, О, О, хо, H2O, H2O2, HO2, със специални физически и химични свойства.

§
                - Един от най-обещаващите индустриални приложения на новите HRG е способността да топлинно процес практически всякакви материали. Металът може да бъде, но с оглед на ефективността и доброто качество на повърхностите. Brasing и melding също са били разследвани

§

- Това произведение представя резултатите от изследванията от Националния изследователски & Институтът за развитие на по заваряване и метални ТЕСТВАНЕ Тимишоара в взаимодействие с ROKURA APLICATII Industriale за развитието на нови технологични приложения за HRG, произведени от един генератор, разработени на ROKURA (RAI1500). Изследването фокусира върху разработването на процедура за рязане на плочи от нелегирани стомани категория, с дебелина от 4 мм до 12 мм.

А. проучвания относно HRG термично рязане на метали
                Б. МЕТАЛ BRASING ИЗПОЛЗВАНЕ HRG (десен бутон и "Save като целта" за сваляне на филма)

Екип:
                Dr.ing. Doru-Ромул Пашку - National Research & ИНСТИТУТ развитие за заваряване и Тимишоара METAL ТЕСТВАНЕ
                Овца. Сорин Dragoi - National Research & ИНСТИТУТ развитие за заваряване и Тимишоара METAL ТЕСТВАНЕ
                Ing. Корнелиу Dica - ROKURA APLICATII Industriale SRL Букурещ

-----------
                Аз наистина съм лаик в тази област,затова поисках едно разяснение с тази тема.Безпомощността не ми е присъща!Търся винаги!

Коментар

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
                  ... Когато има по голям напредьк ...Ще се чуе...
                  Няма да се чуе... Жалко за човека.

Въпреки наличието на подобни теми и най-вече коментарите на вечния двигател, дори и тук, във форума, все още се намират непризнати "гении", все още има хора, които вярват, че морето може и да се подкваси. Илюзиите и мечтите са хубаво нещо, но някои се опитват да ги яхнат и продават, което си е чиста проба измама... всъщност престъпление...
                  Най-често срещаните реакции от страна на подобни люде, Ясен е описал по-горе. Някои искренно вярват в подобни идеи и повечето от тях се превръщат в лесна плячка за измамниците. В моменти на икономическа криза, хората притиснати от безизходица, са по-склонни да вярват в чудеса...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

.......
                    Екип:
                    Dr.ing. Doru-Ромул Пашку - National Research & ИНСТИТУТ развитие за заваряване и Тимишоара METAL ТЕСТВАНЕ
                    Овца. Сорин Dragoi - National Research & ИНСТИТУТ развитие за заваряване и Тимишоара METAL ТЕСТВАНЕ
                    Ing. Корнелиу Dica - ROKURA APLICATII Industriale SRL Букурещ[/B]
                    .......
                    Е това е превод.
                    Прочетете внимателно екипа.
                    Нема лабаво.

Мещера, защо ти е да се занимаваш с това, бе човек?
                    Ако е за пари, отвори си пощата...аз само вчера спечелих към 3 мил. оф доларс. Смо ме мързи да пишем отговори. Ела пиши ти и делиме по равно.

Нали сме в коша......... още не сме? Значи ще ме изтрият.

Моля Модератора да въстанови поста ми когата темата се премести където и е мястото..
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Румънците произвеждат апарат за водно рязане - то е нещо като плазмения резак, ама работи с вода, а не с въздух. Доста популярно приборче в металообработването. Лошото е, че методът става само за метали. За скали - не.

drukman - постът ти е на място, темата също.

Спестявам ви изненадата Стефан - той все пак е сериозно забъркан в медицината. Ще препоръча хоспитализация и специализирана лекарска помощ в карлуковския диспансер.

Коментар

Малко история,мисля че е задължително за темата и за отдаване на почит ,поне като на Българин:

Откривателят на така.наречения. Браунов Газ, който гори с над 6000 градуса по Целзий (най-високата тeмпeратура, която можe да сe наблюдава на Земята и на Слънцето) е:

профeсор Юл Браун, българин.

историята започва така.
                        Юл Браун, с българското име Иван Вълков, е роден във Варна през 1922. Прави опит някъде около 1940 за бягство през Гърция, за което влиза в затвора. През 1950 се жени, а през 1952 бяга в Турция и бива арестуван, отново лежи в затвора. След 6 години австралийското посолство в Анкара му дава политичeско убeжищe. След затвора си сменя името. Взима малкото име на актьора Юл Бринър и фамилното име на майор Браун (негов освободител от затвора). Заминава за Сидни, където първо учи, а после и работи. През 1971 прави своето откритие – Брауновият газ.

Брауновият газ.
                        Брауновият газ е смес между водород и кислород в обемно отношение 2:1. Брауновият газ се получава чрез електролиза на водата, при която водорода и кислорода се разделят. Елeктролиза на водата е най-общо разлаганe на водата на водород и кислород под влияниe на прeминаващ прeз нeя eлектрически ток. Електролизата е открита преди близо 2 века от Фарадей и до тук нищо ново. Новото е откритието на Проф. Вълков как да съхранява двата газа заeдно в eдин и същ рeзeрвоар, бeз тe да избухнат. В химията подобна смес сe нарича гърмящ газ.

в практиката.
                        Приложенията на Брауновия газ са много. Най-коментираното : кола може да измине 1600 километра ( 4 пъти разстоянието от София до Варна ) с 4 литра вода и 2 браунови батерии, които преобразуват водата в газ. Без никакво друго гориво.

Юл Браун (Иван Вълков) формулира откритието си така :

От вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата, въздуха, храната, въобще света.

Брауновият газ може да реже стомана като кашкавал, да топи и да споява, да изгаря и да разгражда радиоактивни и токсични отпадъци, да прави от водата гориво, да произвежда електричество, да създава вода в пустинята, да суши въглища, да пречиства рудата и да се продължи може още.

Пламъкът на брауновия газ повишава или намалява температурата си според материала, който се поднася пред него. Това свойство на брануновия газ все още не е разгадано. И въпреки, че откритето е патентовано през далечната 1978, все още не е прието. Просто няма обяснение – защо и как се случва с тази газова смес.

историята продължава.
                        През 1981 Юл Браун основава фирмата си Brown Energy. Продава първият си генератор за Браунов газ на Китай. Той и досега се използват в Китай за изгаряне на радиоактивни отпадъци. Към момента 14 компании в цял свят произвеждат генератори за браунов газ.

Въпреки всичко, фирмата на Юл Браун фалира и той заминава за САЩ, където през 1998 умира от остра сърдечна и бъбречна недостатъчност.

заключението.
                        Ще пропусна тъжните факти около смъртта му, също и ролята на България в историята. Ще натъртя, че Юл Браун е Иван Вълков, българин и откривател на Брауновия газ. И, че ние също сме българи и не трябва да повтаряме грешките на сънародниците си, който са прокудили не един или двама учени, музиканти, артисти, от страната ни.

И още малко,но не съм ВИДЯЛ и не мога да твърдя за достоверност:

Американските учени Шон Монтгомъри и Греьм Смит попадат на любопитна информация за австралийския учен Юл Браун, който работел върху нова технология в Калифорния. Свързват се с него и го посещават. Браун е създал смес от водород и кислород с удивителни свойства, за които няма научно обяснение. Ученият споделя с гостите си, че в Отава има генератор, който произвежда неговия газ.
                        Монтгомъри отива в Канада и там демонстрациите на Брауновия газ направо го зашеметяват: искра запалва пламък от малка горелка. Слагат отпред дървена плоскост и той веднага прогаря в нея малка чиста дупка. Същото се случва и с метален лист, а после и с мраморна плоча. Всеки би предположил, че пламъкът е горещ като на ацетиленова горелка Но горелката на Браун била само леко затоплена и МОЖЕЛА ДА СЕ ДЪРЖИ С ГОЛА РЪКА почти до дюзата! Подлагат волфрамова пръчка (волфрамът кипи при 6000 градуса), блясва бял пламък и пръчката почва да се изпарява. Другият й край обаче остава студен и може да се държи с ръка. Подлагат тухла и тя първо се гледжосва, после започва да се топи. Към друга пламъкът запоява парче стъкло, към него мед, а към медта - парче стъкло. После през всичките спойки пробива идеално гладък отвор. Късче америций 241 който излъчва 16 00 кюри радиация в минута след 2-минутно излагане на пламъка става почти безвреден, колкото е фоновата радиация.

Но любимата демонстрация на Юл Браун е ДА ИЗМИНЕ С КОЛА 1600 КМ БЕЗ ГОРИВО само бидон с 4 л. вода и две Браунови батерии, които преобразуват водатата в газ. Брауновият газ е получен чрез електролиза на водата, при която водородът и кислородът се разделят. Това не е нещо ново, нито сложно - електролизата е открита преди близо два века от Фарадей. Новото е, че когато двата газа след това се смесят, дори под налягане, те не експлоадират, а се свързват мирно и тихо. "От вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата, въздуха, храната, въобще света." Така Браун формулира сам своето откритие.

Пламъкът на двата газа е с особени свойства: без да използва кислорода наоколо, той може да реагира и да топи всякакви материали - реже стомана като кашкавал, топи и споява, изгаря и разгражда радиоактивни и токсични отпадъци, прави от водата гориво, произвежда електричество, създава вода в пустинята, суши въглища, пречиства рудата и т. н. - безброй приложения във всички области на живота. При това ПЛАМЪКЪТ СЕ „ДЪРЖИ" КАТО РАЗУМНО СЪЩЕСТВО - сам повишава или намалява температурата си според материала, който се поднася пред него. Тези свойства на газовата смес още не са разгадани и описани в научно издание.

През 1977 и 1978 г. Юл Браун патентова своя газ и генератора за него в Австралия и в САЩ. Въпреки огромния научен и медиен интерес обаче, въпреки многото демонстрации, лекции, семинари откритието не е прието и до днес Все още липсва обяснение защо пламъкът действа избирателно към всеки материал и в каква реакция влиза с него. Хипотезата, че водородът и кислородът се държат не в обичайното състояние, не стига да обясни това странно поведение, което сякаш е извън физичните и химичните закони.

През 1981 г. Юл Браун основава фирмата „Brown Energy" в Сидни и започва да прави генератори. През 1984 г. продава първия на Китай, където и досега го използват за изгаряне на радиоактивни отпадъци. Генератори има и в Южна Канада. Производството на единични бройки обаче е скъпо и Браун пуска фючърсни акции. Събира огромна сума, но не я използва рационално. Той разбирал от наука, но не и от бизнес. Освен това бил необщителен, даже параноик - страхувал се да не откраднат изобретението му, затова отказал офертите за съвместна дейност, фирмата му стига до фалит и избухва скандал. В него към излъганите вложители се присъединяват скептичните учени, както и конкурентните газови и автомобилни концерни.

Стига се дотам, че през 1992 г. Юл Браун заминава тайно за САЩ и живее там почти до смъртта си през 1998 г. Умира като последен бедняк в болница в Рькууд, близо до Сидни, от остра сърдечна и бъбречна недостатъчност. Погребан е в местното гробище а цялото му имущество, работилницата и инструментите са разпродадени на търг за погасяване на дълговете му. Не е оставил наследници, а сроковете на патентите му отдавна са изтекли. Но историята с Брауновия газ не свършва дотук. В последните 10 г. от живота си Браун работи с млад българин, когото смята за дясната си ръка, и само нему е доверявал документацията й формулите си. Този млад учен може да доразвива идеите за разработки в областта на двигателите с вътрешно горене. Изключително важно е ДА ДОЙДЕ В РОДИНАТА СИ и да работи по приложенията на газа, стига да се намери институция или хора, които да му осигурят лаборатория, екип и условия за работа. Той е склонен да го направи, така че Брауновите изобретения да се внедрят в производството.

Кой е всъщност Юл Браун? Това е Илия Вълков от Варна, който през 1952 г. бяга в Турция и после се установява в Австралия. Роден е на 20 април 1922 г. От малък имал влечение към техниката, бил сръчен и от подръчни части можел да направи радиоапарат например. Като ученик в Пловдивската семинария се впечатлил от пасажа в Библията, че Бог ще накаже грешниците с огън и ще изгори земята. ЧУДЕЛ СЕ КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА след като планетата е покрита 2/3 с вода. Но като вярващ човек не се съмнявал, че има начин водата да се запали, и решил да го открие.

През 1941 г. Вълков служи в морската рота на о. Самотраки, а след войната се записва студент по електроинженерство в Софийската политехника. Студентът обаче слушал тайно западни радиостанции и бил натопен на властта. От 1948 до май 1950 г. е въдворен в ТВО .Перник" и работи в мината при ужасни условия, а след това е в лагера "Белене". Макар и „народен враг", негови състуденти си спомнят, че бил често докарван в института с белезници защото само той бил в състояние да поправи някаква много важна и скъпа апаратура. След лагера Вълков се жени през май 1950 г, но властта остава подозрителна към него. Той разбира, че оставането му в България е безперспрективно, и през 1952 г. бяга в Турция през Резовската река. Там е арестуван като шпионин и лежи още 6 г. в затвор. ОСВОБОЖДАВА ГО НЯКОЙ СИ МАЙОР БРАУН ОТ ЦРУ. Сменя си и името, за малко име избира това на актьора Юл Бринър, а за фамилно презимето на майор Браун. В Сидни постъпва във фирма и за 10 години се издига до поста технически директор. После напуска и се заема да осъществи мечтата си. През 1971 г. откритието „Браунов газ" станало факт.

За личния му живот обаче се знае малко. В Австралия е живял дълго с друга българка - Лиляна, но няма деца от нея. В България след бягството му жена му ражда момиче, но Браун никъде не я вписва като своя дъщеря. Така че освен нея наследница на откритието му е и родината.

Една снимка,не знам ще се появи ли:
                        http://www.math10.com/forumbg/files/..._china_416.jpg

Ето за японците:

"Голяма японска строитeлна компания, пробиваща тунeлитe на новото Хонконгско мeтро, удря нeочаквано на камък. Огромнитe въртящи сe фрeзи на тунeлокопнитe машини задират в твърди гранитни пластовe, ножовeтe сe износват мигновeно като направeни от прeсован картон и слeд цял дeн въртeнe машината пробива eдва мeтър мeтър и половина тунeл. Японцитe разбират, чe няма да спазят сроковeтe и щe трябва да плащат огромни нeустойки. Вeднага тeхнологичното разузнаванe на фирмата сe разтърсва по свeта и слeд сeдмица прeзидeнтът на фирмата почуква на вратата на проф. проф Браун. Като на шeга за няколко часа той измисля просто разрeшeниe на нeразрeшимия проблeм на японцитe.

Няколко от най-мощнитe гeнeратори на Браунов газ биват монтирани дирeктно на тунeлокопната машина, захранвани с вода от нeйната охладитeлна систeма и с ток от нeйнитe гeнeратори. Многобройни горeлки, съскащи със своитe сини пламъци, са монтирани върху ножовeтe на огромната ротационна фрeза. Когато фрeзата захапва отново гранита под дeйствиeто на свръхвисоката тeмпeратура, твърдата скала започва да сe рони като мeк пясъчник на ситни камъчeта и eдър пясък, хвърляйки искри като бeнгалска свeщ. Eдинствeният проблeм бил да сe изгрeбва и извозва на повърхността дрeбния чакълопясък, в който пламъцитe на горeлката прeвръщали гранита. "

източник:http://damnation.blog.bg/technology/...nov-gaz.357458

Америка:
                        http://www.brownsgas.com/brownsgasdealers.html

Видео:
                        http://www.youtube.com/watch?v=CE4VuFTvWj0

http://video.google.com/videoplay?do...7217966992473#

Русия:
                        http://atwenergy.com/index.php?show_aux_page=4
                        ---------------------
                        Ще спра дотук.Не можах да открия едно видео,на което самият Вълков показва горелката в действие и прекарва пламъка по ръката си-остават само капки вода.
                        Нещата ги събрах от Мрежата на принципа бе не може да няма нищо в туй НЕЩО.
                        Не ме обвинявайте в пристрастност,нека наистина да поумуваме.Без туй е почивен ден...

ПП Освен всичко друго,като се гледа и научно-популярният филм "Великата тайна на водата",може да се стигне до извод защо пламъкът се държи различно към различните материали.

Друкман,и аз съм милионер в зелено през имейла си.Ма и на мен не ми се занимава да пера пари...
                        Последно редактирано от Мещера; 05-04-10, 10:09.

Коментар

Ето и опита на братушките: Работеше добре, ама нещо се задръсти, и след разглобяванетосега е в кашон, на части.
                          Прикачени файлове

Коментар

Малко история,мисля че е задължително за темата и за отдаване на почит ,поне като на Българин:

Откривателят на така.наречения. Браунов Газ, който гори с над 6000 градуса по Целзий (най-високата тeмпeратура, която можe да сe наблюдава на Земята и на Слънцето)
                            Почит защо? Все едно да отдаваш почит на корифеите, които точат банкови карти. Обикновен мошеник.

6000 градуса по Целзий - най-висока температура? Тривиално се постига двойно повече, може и в домашни условия. В лабораторни и производствени условия - много повече. Слънчевата корона е с няколко милиона градуса в периодите на голяма активност. 6000 е на фотосферата, която е под нея. Виж, ако някой това обясни, Нобел за физика му е в кърпа вързан. Ама пусто, гениите не обръщат внимание на този дребен въпрос. Хем има няколко теории, трябва само да се познае вярната.

От пламъците, най-горещ пламък има сместа от ацетилен и кислород - около 3000. Водородът е доста по-надолу.

ВСЕКИ пламък си променя температурата според вкараните в него твърди тела. На това му се вика топлообмен. Известен още на пещерните хора. ВСЕКИ пламък оставя по човешката кожа капчици вода - стига да не се задържи дълго там, тогава оставя мехури и неприятни спомени. Пробвай със запалка.

Гърмящ газ се съхранява тривиално - само го пазиш от искри и открит огън. Това е известно отпреди Фарадей, защото и гърмящият газ е известен отпреди него.

Всички тези факти, които споменах, тривиално могат да се проверят. Не смятам да продължавам "анализа" - ще събудя жена си от смях, а тя е нощна смяна и не е виновна за глупостите тук.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Няма да се чуе... Жалко за човека.

Въпреки наличието на подобни теми и най-вече коментарите на вечния двигател, дори и тук, във форума, все още се намират непризнати "гении", все още има хора, които вярват, че морето може и да се подкваси. Илюзиите и мечтите са хубаво нещо, но някои се опитват да ги яхнат и продават, което си е чиста проба измама... всъщност престъпление...
                              Най-често срещаните реакции от страна на подобни люде, Ясен е описал по-горе. Някои искренно вярват в подобни идеи и повечето от тях се превръщат в лесна плячка за измамниците. В моменти на икономическа криза, хората притиснати от безизходица, са по-склонни да вярват в чудеса...

Колега,малко офтопик-един експеримент показан в руския филм за водата.
                              поставят на дъното на три еднакви буркана еднакъв по произход ориз и заливат с вода...
                              Всеки ден,не помна за какъв период ,един отива и говори на бурканите
                              На първият вика-ти си лош,глупак,нищо не става от тебе.
                              При втория мълчи.
                              На третият говори:ти си най-добрият,ти си ми приятел,все хубави неща.
                              --
                              След период от време оризът в първия буркан е почернял,мухлясал,гранясал.
                              Вторият буркан съдържа просто загнил ориз.
                              От третия буркан обаче,се носи хубав аромат,оризът е бял и започнал да ферментира...

Та така за подквасването на морето...

--------
                              ПП Ясене,почит поне за това,че е имал доста...неприятен живот.Бягство от режима,турски затвор и т.н.
                              Не ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X