Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кога вдигнаха горивата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: кога вдигнаха горивата?

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
    Тихомълком бензина от под 2 лева гледам станал 2.10. Тия хора знаят ли, че е криза, а и долара от повече от месец си е стабилен?? Петрола ли се е вдигнал или ??
    Не - просто Вальо Златев ще прави нова инвестиция и му трябват спешно пари!!
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Криза е!Навсякъде по света на петрола падат цените,в България растат! Сигурно поскъпва материала,с който го разреждат.

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
        Криза е!Навсякъде по света на петрола падат цените,в България растат! Сигурно поскъпва материала,с който го разреждат.
        Най вероятно е така
        SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
        +359 0878 888 874
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

Коментар

Въобще не познахте. Криза е тук, в Китай е разцвет и двете неща са свързани. Петролът поскъпва и това не е защото са алчни арабите или руснаците. Просто Китай има пари, има нужда и резултатът е налице.

Коментар

Да вметна и аз малко по темата!
            В България има само един производител на горива(Лукойл)!
            При днешни цени на колконка за дизел от 2.05лв. за 1литър,какво излиза:
            Нефтохим Бургас продава 1000литра за 962.00лв.Това прави около 0.96лв. за 1 литър.От този лев(грубо) до цена на колонка са такси,акцизи и ДДС-та.
            Излиза,че колкото изкара производителя,толкова иска и държавата(ортак на нефтохима)!
            Последно редактирано от STROIL; 23-03-10, 12:37.

Коментар

Според мен горивата трябва още да се обложат, ама е криза и правителството няма да го направи.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                Да вметна и аз малко по темата!
                В България има само един производител на горива(Лукойл)!
                При днешни цени на колконка за дизел от 2.05лв. за 1литър,какво излиза:
                Нефтохим Бургас продава 1000литра за 962.00лв.Това прави около 0.96лв. за 1 литър.От този лев(грубо) до цена на колонка са такси,акцизи и ДДС-та.
                Излиза,че колкото изкара производителя,толкова иска и държавата(ортак на нефтохима)!
                Колега не е само един производителя в Бьлгария --много са , един е само легалния.... Другите са по малки но са доста продуктивни и страстни химици докарват го на цвят, миризма,консистенция и двигателя работи АМА ДО КОГА . В дизела слагат тия незнайни ал химици цялата менделеева тавлица а си мисля че слагат и някои нови елементи вече . А дали разликата от левчето до двата лева утива в бюджета може да се поспори по вьпроса на последак стана ясно че 50% от горивата дето купуваме не им е платен акциза.Не че е тайна де .....

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                  Да,ама държавата дава пари за пречистването на въздуха,от мръсните горива,които произвежда НХКто....

Падна потреблението на горива и ги вдигат,фатката е техните доходи да не падат
                  Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

като ---ако направят ДДС 22% горивата ще скочат пак
                    дизела с още 5 ст нагоре
                    май ще го направят 22% не ми се вярва ама май май

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Според мен горивата трябва още да се обложат, ама е криза и правителството няма да го направи.
                      като направят цената на газта равна на цената на дизела, ще запееш друга песен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        И според мен. Трябва да се почне с газта - цената по 2 или 2.5 ми се струва съвсем разумно.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз съм навит. Ако облагат газта както другите горива, ще се получи нещо от рода на 1.70 по сегашни цени. И понеже съществуват чудесата на кръстосаното ценообразуване в нефтопреработката, бензинът ще стане примерно 2.60, нафтата - примерно 2.70. Според мен и още може.

Газта равна на дизела за да стане, трябва да се намери кой да я купува на тази цена. Което не е тривиално, защото тя е досадно гориво. Ако поскъпне значително, транспортът бързо ще мине към бензин, а в по-дълъг срок - и към нафта (с цикъла на автопарка). Евентуално и към метан. Отоплението ще мигрира към ток, метан и по-смелите - към въглища. Промишлени потребители почти няма. А рафинериите не могат да варират безкрайно с рандемана и тая газ НЕЩО трябва да я правят.

Коментар

Не се притеснявай когали не са ни драли днес пак тихо нафтата 2,07 с две стотинки отгоре картите които дават отстъпка точно компенсират старата цена.
                            OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                            Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Е не я компенсират вече 2% -5 ст.
                              Беше 2 лв .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X