Не разбирам от джипове, просто ми стана интересно каква функция изпълняват ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За какво служат малките лостчета до скоростния лост
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: За какво служат малките лостчета до скоростния лост
Първоначално публикуван от Kaiser Преглед на мнениеНе разбирам от джипове, просто ми стана интересно каква функция изпълняват ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivanjorov Преглед на мнениеДобре, че темата е спам. А момчето май пита сериозно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАре стига бе.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivanjorov Преглед на мнениеРедактирах го за да не ви развалям кефа ви от гаврата с сериозен въпрос от незнаещ човек.
Защото, както е тръгнало, следващата тема ще е:" Какво е това под предния капак и защо вдига шум?"
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kaiser Преглед на мнениеНе разбирам от джипове, просто ми стана интересно каква функция изпълняват ?
Та по темата:
Малките лостчета в джиповете имат различни функций и в различните джипове са различен брой.
Обикновенно когато има един малък лост,то той,може да служи за включване и изключване на предния мост(при непостоянно 4х4 задвижване-търси part time 4x4) или за включване/изключване на блокажа на диференциала между предния и задия карданен вал(при постоянно задвижване на четирите колелела-т.нар full time 4x4).Освен това,когато лоста е само един,обикновенно с него става и включването на демултипликатора(т.нар. "бавни" скорости).За всеки джип си има описано в ръководството,а и обикновенно на някое видно място вътре,как се работи с малкия лост,при какви условия и какво задейства той.
В някои джипове за включване на предния мост и включване на "бавните" предавки(демултипликатора),са предвидени самостоятелни лостове.
В някои джипове има и лостове задействащи блокажи на междуколесните диференциали или лост за включване на механично-задвижвана лебедка.
Не всички джипове са оборудвани с всичко изброено,а има и такива,в които за определени функций,не се използват лостове,а копчета(просто при тях задвижването на определени механизми не е механично от водача,а е изпълнено по друг начин).
Това е,най-общо казано.За нещата,които не са ясни в обяснението(вероятно за демултипликатора,блокажите...и каквото се сетиш) има доста информация,която лесно се открива с търсачката или с четене подред в техническия раздел.
ПП.Пенчо,нека му дадем начална скорост,та да вземе да прочете...
Иначе си напълно прав,ама и за "онова дето бръмчи под капака",едва ли има популярно обяснение във Форума,което да даде начална представа на незапознатия с техниката човек.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
[.
ПП.Пенчо,нека му дадем начална скорост,та да вземе да прочете...
Иначе си напълно прав,ама и за "онова дето бръмчи под капака",едва ли има популярно обяснение във Форума,което да даде начална представа на незапознатия с техниката човек.[/QUOTE]
Съгласен съм, ама си тръгнал сложно да го обясняваш.
По-краткото е: за повишаване на проходимостта при трудни терени. Кал, сняг, коловози, наклони и всяко което може да ни сервира майката природа.
Без четене, не знам как да стане. То Викито си е пълна боза,за мен, ама за други може и да стига.
Коментар
-
Мда, скоро да очакваме тема "Това в гащите на жената какво е?"
Тоя народ изтрещя...."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеМда, скоро да очакваме тема "Това в гащите на жената какво е?"
Тоя народ изтрещя....Виден столичен ихтиолог
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар