Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китай-перспективи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Китай-перспективи?

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
    Последно преди 4 месеца богатите Китайци имаха някаква мода да ядат маймунски мозък Викам си кво толкова и ние ядем агнешки, да ама не те го ядат суров на специална маса с клетка под нея в която вкарват маймуната, на масата има отвор в който влиза темето на маймуната връзват я здраво и когато баровеца е готов да папа рязват черепа, било много вкусно аз отказах категорично да опитам. Представете си какви викове са

и маимунта е жива?
    Вземи тези туземци.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
      Ще рухне според мен, въпрос на време. Тази индустрия огромна създава нова-непозната прослойка от население за онези ширини. Алчността и суетата ще се докопат и до китайските сърчица, оттам всичко е въпрос на време. Изпята им е песента.
      Лично мнение - не само, че няма да рухне, но и останалият свят върви към подобен тип управление. След тази криза, голяма част от големите предприятия може би ще са с изцяло или частично държавно участие. Държавните регулации ще бъдат все по-силни.

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
        Лично мнение - не само, че няма да рухне, но и останалият свят върви към подобен тип управление. След тази криза, голяма част от големите предприятия може би ще са с изцяло или частично държавно участие. Държавните регулации ще бъдат все по-силни.
        Ще бъдат, я. Когато антимонополните мерки са само прах в очите, то до там се стига.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ей тва е темата.Дерзая от месеци над този въпроси все не стигам доникъде ,сам си създавам тези и сам си ги оборвам с лекота и вече мисля че няма социолог на света които ще предвиди бъдещето на Китай.Общо взето разсъжденията са ми в посока че нормалната еволюция на човека ще си каже думата и китайците и те ще поискат да спят на бели чаршафи, от друга страна пък партията майка и огромните чужди интереси могат да забавят тази еволюция неимоверно много и то на всяка цена.От трета страна пък ако започнат да еволюират горко ни,тръгнат ли тия нямат спиране.

Коментар

е да де , при тази чудовищна промишленост, неминуемо следва урбанизация и оттам нататък тия хора няма да искат да си калят обувките вече ! какво правиме? един милиард благородници с добре познати амбиции и желязно Его? интересно ще е добре че сме далече

Коментар

Хич не са далече те ,стане ли някъкво сътресение там ,тук ще ни удари така че кризата в момента ще ни се стори рай.Чудя се и друго,дали неможе да стане така че китайците да работят и произвеждат а останалият свят да си живурка само от търговийка (то вече е станало горе долу ама има още потенциал идеята)

Коментар

е няма начин , това е идеята никой не е луд да седи над конвейра по 8 часа и да сглобява един и същи детайл на луменисцентна светлина, като може да продава дискове на сергия и да има свободата да пие кафе , да се закача с мацките и да се чуди над битието при всеки повей на вятъра. Това също е вид Еволюция. Неизбежна. След това идват амбициите за децата и пътя нататък го знаем. Това са програми

Коментар

е няма начин , това е идеята никой не е луд да седи над конвейра по 8 часа и да сглобява един и същи детайл на луменисцентна светлина, като може да продава дискове на сергия и да има свободата да пие кафе , да се закача с мацките и да се чуди над битието при всеки повей на вятъра. Това също е вид Еволюция. Неизбежна. След това идват амбициите за децата и пътя нататък го знаем. Това са програми
                  Е, японците са така от много години, пък гледам не са се затрили.

Ония там са друг чишит хора, просто. Индийците пък - съвсем трети. Аз не се и опитвам да ги разбера. Просто не мога. Но ето че и така може да се живее.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Същите хора като нас са. Виж южнокорейците примерно Японците плащаха данък Его доста дълго, но вече са други хора. Като нас. Китай пък му беше прекъснат естествения път на развитие с революции , японска окупация и бясна индустриализация.То не е лесно, това е милиард и много. Виж Сталин трябваше да ликвидира 20 милиона, да преселва цели народи , за да накара останалите сто и няколко милиона да влезнат в панелния кошер.

Коментар

Дано не им хареса вкуса на бирата че целия свят ше трябва да садиме ечемик та те да си поркат
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Същите хора като нас са.
                        Да бе. Сигурно. Точно за японците, понеже се е случвало да имам контакти и преди, и по-наскоро, никак не мога да се съглася с това твърдение. Мисленето им е друго, просто. Не казвам по-добро или по-лошо, а просто различно. Тия например ако трябва няма да взимат и заплати, когато фирмата е в затруднение, ще работят денонощно, без да мрънкат, ама и шефа им като се издъни, нищо чудно да си направи сепуко.

Коментар

То там май е проблема че са друг вид хора(машини),ако са като нас може и да ги предвидим ама не.

Коментар

Верно е Спарки, на съвсем друго мислене са. Без да ги кара никой събират разделно буклука. Не като нас на три вида, а в къщи на цели 23 вида. Имат си нещо като шкафчета с чекмеджета за всеки отделен вид боклук. Е може и да не го събираш разделно, ама няма да можеш да си платиш данъците.
                            Китайците са друга бира, верно работят като откачени и не можеш да видиш никой да стои на буквата Ф. Има бригадири, ама работят повече от другите за да дават пример.
                            Няма как да ги разберем изобщо.
                            Иначе Китай няма да падне, ще струва много скъпо, както на наличните вече китайски олигарси, така и на много Руски и още повече Американски. Отделно ще залеят света и реален Китай ще стане още по могъщ. ТА затова никой няма да допусне разпад, отделно всичкизнаете че строя им е един от най строгите.
                            Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

http://dnes.dir.bg/2010/03/23/news6074360.html

Я почна се отварянето на очи.Интересна ми е реакцията на Вашингтон "съжалявали" те пък защо ли съжаляват.

Коментар

Любопитно какво би се случило , ако утре рухне изведнъж китайският комунизъм?? Да приемем , че се случи ! Дали ще се запази някакъв ред изобщо? Ще има ли сепаратизъм? Какво ще стане с чуждите инвестиции? Емиграцията? Ядрен арсенал..
                                Във външнополитически план-Ще освободят ли Тибет от присъствието си? Ще си отдъхне ли Тайван? въпроси , въпроси..?
                                Въпросът ти е проницателен,аз съм си го задавал също.Никой не бе подготвен за разпада на Съветския съюз,никой няма да е готов и за бушуващ Китай. Няма как идеология и този стил икономика да не натрупат напрежение,а философията казва че напрежения се трупат бавно,а се освобождават изведнъж.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X