Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Земетресението в Чили

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Земетресението в Чили

Здравейте колеги от форума!!! За щастие или нещастие съм в Чили, Сантиаго от около 10 дни и това което беше тук е най-страшното, което някога ми се е случвало. Всички сме живи и здрави, нищо срутено няма при нас само дреболии, но положението около епицентара е много тежко както сигурно сте разбрали от новините.Пострадали Българи няма по последни данни. Земетресението наистина беше изключително силно!!!! В Сантияго има много малко паднали сгради и повече счупени прозорци. Това което казвт за посолството ни,че е понесло много щети е ПЪЛНА лъжа , то е непокътнато!!! Имаше и многобройни вторични трусове ,но всичко е ОК.

П.С.- и по темата ,ТУК са луди фенове на джипове , пикапи и всичко що е 4x4. Около 60% от колите им са такива ,нещо страшно е!!!! Най-караните са TOYOTA, MITSUBISHI , HYUNDAI ??? , NISSAN , ISUZU и всичко що е американско. Преобладават бензиновите V6 и V8 . Има голямо разнообразие от модели които при нас не се срещат?????
    Подготвил съм снимчици да поплакнем очи заедно, които ще кача тези дни!!!!!!
    Поздрави на всички , живи сме ,здрави сме ,в САНТИЯГО сме!!!!!!
    Последно редактирано от brani_kalpazani; 01-03-10, 19:19.

До: Земетресението в Чили

Здравей колега! Радвайте се, че сте живи и здрави, и че няма разрушения при вас. Запалете по свещичка за ваше и всеобщо здраве в някой храм.
    Що се отнася до снимките, пускайте. Ще бъде интересно да видим какви са им играчките и как си играят братята чилийци.

Коментар

Още вчера бяхме на църква и запалихме по една свещ за всички Българи и Чилийци.Хората са много уплашени и масово търсят спасение в църквата....

Относно снимките , събирам материал и скоро ще ги пусна.

Коментар

това земетресение май ще е рекорд за последните 100г...
        тук почти никаква информация няма по случая...

ПС: Хюндай е 6-та марка в света вече и уверено расте... нищо чудно, че е сред най-популярните в Чили
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2501.jpg
Прегледи:1
Размер:191.6 КБ
ID:5160792

Име:DSCN2557.jpg
Размер:101.6 КБ
ID:5160793

Име:DSCN2562.jpg
Размер:114.1 КБ
ID:5160794

Име:DSCN2526.jpg
Размер:118.5 КБ
ID:5160795

Име:DSCN2527.jpg
Размер:151.5 КБ
ID:5160796

Коментар

Поздрави.. Щом сте живи и здрави, всичко е наред. Пускай още снимки. За живота в Чили поне аз знам твърде малко.
            П.П. Каква е цената на бензина спрямо заплатите, та карат такива дзверове.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

май не само заради евтиния бензин карат яки мотори, но и заради надморската височина. Малолитражките не могат да отлепят. Ама Брани ще каже повече. Дай снимките от Патагония.
              no signature no problems

Коментар

Бате Божко то тука не е много високо като цяло просто стандарта е много висок и хората не им дреме колко им харчи или дали е V8 или V6 .Сипват си бенЗина и си карат.А той не е особено по -евтин значи имат 93, 95 и 98 като 98 струва около 1.90 лева , 1.78 ,1.65 . Дизела е около 1.50( ама той е за бедните и за отопление).Така ,че разлика нема особено голяма .Ама аз съм съгласен с тях ,ЩО да не карам V8 като МОЖЕМ.Нали така ??? Малолитражки има ама са коли а не 4X4. Просто си е мизерна работа да караш такъв жипец, да не ми харчел много бил ,аре моля ти се!!!! Просто си имат парици хората и си ги харчат с кеф . А да и Чили е страната която е засегната от тъй наречената криза с едва 2-3 % , с две думи НЕ Е !!! И тука живота си тече абсолютно нормално. Много е яко много красива страна. Земетресението им обърка нещата ама то не пита.....иначе са засмени весели и много добри и честни хора .Шапка им свалям .И много си помагат след земетръса ,събраха за 2 дни 60 милиона долара само от благотворителност.
                По принцип яките жипове ги има много ама не мога да ги хвана да ги снимам ,че все сме от колата в движение. Абе правя каквото мога да ви зарадвам очето!!! Има много Вранглери ,Черокита ,Трупъри ,Мицубишита Сузукита ,Тойоти, зверски Фордове и Доджове и всичките са си направени като по каталог, нищо не им липсва.Ама нали ви казвам трудно е да ги хванеш в крачка. Като изловим някои бесен звер ще го пусна веднага да го видите!!!!!

Коментар

Човек се учи цял живот. Мислех Чили за средноизостанала бедна държава, а то какво било...

...а и честно казано никога не съм се и интересувал особено де. Нямало е кой да мми насочи вниманието натам.

На какъв език говорят?

ПП: Тойотата много намръщена бре! Кефи.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Човек се учи цял живот. Мислех Чили за средноизостанала бедна държава, а то какво било...

...а и честно казано никога не съм се и интересувал особено де. Нямало е кой да мми насочи вниманието натам.

На какъв език говорят?

ПП: Тойотата много намръщена бре! Кефи.

Говорят испански език. Пускам много интересни снимки на една Тойота която днес хванах ( при тойотите я пускам да се накефят феновете)

Коментар

колега, да си забелязал джипове Корандо да препускат по чилийските булеварди? прощавай за любопитството

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                        колега, да си забелязал джипове Корандо да препускат по чилийските булеварди? прощавай за любопитството

Има доста такива екземпляри, колега

Коментар

Че кой ли няма. Щях да пиша, че пак ги е ударило, ама Стефан ме преварил...

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                            Че кой ли няма. Щях да пиша, че пак ги е ударило, ама Стефан ме преварил...

Ми то си удря по 6-7 пъти на ден , ма то са свиква.От 27 февруари до сега имаше над 280 повторни труса .....малиии....а днес имаше 7.2 и три цунамита ....малииии....за щастие без жертви слава Богу

Коментар

Привет отново на всички, вчера вечерта и днес сутринта пак имаше леки земетресения около епицентъра в Консепсион , в Сантиаго се усети с около 6.7. Цунами нямаше, жертви също ! Само се люлеят картини огледала и падат чаши и чинии.

Вчера се прибрахме от Великденските острови, където бяхме за 3 дни. Много интересно и загадъчно място. Тези гигантски фигури не е ясно още как са били отсичани така прави и как са били позиционирани вертикално?! Островът е осеян с вулкани, много от тях са пълни с вода и от там черпят водните си ресурси. Ток произвеждат на гигантски генератор на бенЗин.Пристанище нямат , а само малко кейче, големи кораби не се приближават ,защото е много плитко. Самолет каца веднъж на няколко дни и е винаги пълен до горе. Имам снимки, ще показвам.

Кара се само SUZUKI на острова , Витари и Самурайчета. Много са забавни защото са много очукани и адски прашни , но вървят някак си. Ние обаче уцелихме Витара 2007 която я понапъвах на места малко повече.Много евтин бензин и дизел, защото е зона без акциз и доста други облекчения за местното население.Един малък и загадъчен рай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X