Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Половин София - синя, червена и жълта зона?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Половин София - синя, червена и жълта зона?

Първо Бойко като кмет престъпно позволи презастрояване на някои райони (в които още по "Тошово време" беше забранено строителството), а сега вижте какво ни готви:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2808311

Тъй, тъй - първо окакваме положението, а после взимаме пари, за да изчистим аканото.

Бесен съм! Не защото живея в такава зона. Това просто е рекет!

До: Половин София - синя, червена и жълта зона?

Ако това се направи, то данъка за автомобилите в София трябва да се премахне - става безсмислен.За паркиране годишно ще плащаме предоволно на Общината.

Коментар

Най-гениалното от всичко е положението около МОЛ-овете. Което било нарочно. А кой първо разреши строежа на малоумните молове?

Коментар

След като прочетох статията разбирам защо хората се изнасят да живеят в крайните квартали - ами 200 лева на година си е една застраховка "Гражданска отговорност" ! В нашият квартал в Балчик ако сложат такава такса, директно продавам апартамента и се изнасям да живея на вилата !
        Р.П.(RFF) 0898677590
        Пътна помощ
        ДЕНОНОЩНО

Коментар

Не се ядосвайте. Практика е в пренаселените мегалополиси да се поставят ограничения върху персоналния транспорт. Нали знаете как се купува кола в Осака или Токио? Просто погледнете тук: http://uktoyotaestimasite.tripod.com/Buy_Car_Japan.htm
          P.S. С жена ми избягахме на 120 км от Сф ... Хубаво е.
          LZ1AIV

Коментар

Чакайте малко... Какво пренаселване, каква регулация?! Синята зона хубаво, със зеленената доста са се поизхвърлили, но да кажем в по-голямата част и тя е проблемна. Обаче жълтата си е вече чист рекет. По този план в нея попадат жилището ми, офиса, апартамента на родителите ми и този на едната ми баба. Хубаво, ама редовно обикалям обикалям между тях и паркирам. Сега като погледна през прозореца, долу е пълно със свободни места, хем съм паркирал цели две мои коли. Преди малко минах през родителите ми и там е същата работа. Днес сутринта бях спрял буквално пред входа на офиса, след като излизах на обяд през едно кола по натам, при това не е като да нямах избор за още няколко места в радиус от 50 метра. До баба ми ходих за последно в събота, местата отново бяха в изобилие. Около магазините, заведенията, пазарчетата и т.н. в квартала около вкъщи и около офиса, също не съм изпитвал никога затруднения. Та от каква регулация се нуждаят тези места?!

За сметка на това, хубаво ще платя 200 лева, за да си държа колата на прилежащото към блока ми пространство... обаче какво правим с местоработата ми? 300 лв. служебен абонамент на месец и невъзможност да спира друг на това място, когато ме няма? Защото в жълтата зона не мога да паркирам за повече от 4 часа, дори и да си плащам левчетата. Ето така се създават проблемите, дори и където ги няма... Да не говорим, че громна част от автомобилите се карат из София, съответно харчат гориво, а то е обложено със зверски акцизи плюс ДДС. Огромно перо от бюджета, което просто ще се изпари, защото напрактика никой няма да може да отиде на работа с кола, както поради цената, така и поради ограничението за часове. Напрактика ще се поличи, че няма абсолютно никакъв смисъл да се придвижваш с кола в столицата, поради факта, че не можеш да я паркираш другаде, освен пред дома си... А мизерните левчета от зоните, въобще няма да закърпят дупката в бюджета от огромния спад на продажбите на горива...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              ... А мизерните левчета от зоните, въобще няма да закърпят дупката в бюджета от огромния спад на продажбите на горива...
              Пропускаш нещо важно - мизерните левчета от зоните няма да влязат в точно същия джоб, от който ще излязат загубените приходи от горива.

Пропускаш още нещо - нормално е да се публикува някакъв безумен план, при коригирането на който електоратът да си отдъхне и да не забележи някоя важна подробност.

И трети пропуск - хубаво би било, ако София се размоторизира - в цялостен план. Само че, за да не доведе това до катастрофален стопански спад, трябва да възникне (не да се оправи, а да възникне) обществен транспорт. Засега има само заявки за това - строи се метро.

А, и четвърто - обичайната за България в такива схеми система от облекчения, привилегии, изключения и условности изцяло ще промени реалната картина.

Абе с една дума - всяко чудо за три дни.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Пропускаш нещо важно - мизерните левчета от зоните няма да влязат в точно същия джоб, от който ще излязат загубените приходи от горива.
                Ммм... Казах същото - рекет, а не регулиране...

Пропускаш още нещо - нормално е да се публикува някакъв безумен план, при коригирането на който електоратът да си отдъхне и да не забележи някоя важна подробност.
                При първите няколкото подхвърляния на това и аз мислех така, но вече взе да се изтърква от повтаряне, та започвам да се чудя...

И трети пропуск - хубаво би било, ако София се размоторизира - в цялостен план. Само че, за да не доведе това до катастрофален стопански спад, трябва да възникне (не да се оправи, а да възникне) обществен транспорт. Засега има само заявки за това - строи се метро.
                Какво метро?! Аз такова чудо още не съм виждал... Уж го има от много години, даже съм си мислел специално да отида да се повозя някой път... но така и не се е стигнало до там. Нямал съм случай в живота си, когато е било въобще възможно да го използвам за нещо. И планираните да бяха завършени, пак щеше да е така. Просто то е една абстракция за над 3/4 от хората живеещи в София. Не им върши абсолютно никаква работа. Размоторизирането на част от София не е лоша идея при адекватен градски транспорт, но само на част. Не може да си размоторзираш напълно столицата... на много хора им се налага автомобила им да е под ръка, за да могат например да отидат до провинцията по спешност или поне да тичат да изпълнят всичката бюрократщина. Трябва да има избор. Аз без кола трудно ще се оправя например, за това и съм избрал да живея извън центъра, да роботя извън центъра, адвокат, счетоводител, банка и т.н., също извън него. А по този план трябва да се размоторизира буквално всичко, без Обеля, Студентски град и още няколко...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                  Не се ядосвайте. Практика е в пренаселените мегалополиси да се поставят ограничения върху персоналния транспорт. Нали знаете как се купува кола в Осака или Токио? Просто погледнете тук: http://uktoyotaestimasite.tripod.com/Buy_Car_Japan.htm
                  P.S. С жена ми избягахме на 120 км от Сф ... Хубаво е.
                  Виж сега - ако трябва да го правиш в заварено положение съм съгласен. Ето например още в началото на века са се изсмели на един френски (ако не се лъжа) архитект, който предложил четирилентови булеварди в София. Казали му "и това за петте ни каруци?". Е направили сме грешката тогава, сърбаме си я сега.

Какво правим обаче за съществуващата инфраструктура? В една друга тема бях обяснил как в кв. Бъкстон навремето ни забраниха да си построим едноетажна къща, защото била в опасна близост до висок блок. Е дойде Бойко и там, на същото място, вече има 6 етажен блок (ако не броим таваните, част от които също са дадени под наем впрочем)! Друг пример - от 5 години живея в кв. Лозенец близо до парка. Първите три години нямах никакъв проблем да си паркирам през блока. Това е жилищна, а не бизнес зона. Освен когато има мач на стадиона на ЦСКА - през останалото време проблеми с паркирането нямаше (освен ако да походиш 50-100 метра е "проблем")! Е откакто Бойко разреши на разни хора да си бутнат къщите и да построят блокове (явно с недостатъчно прилежащи гаражи), то положението стана страшно. Вече след 8 сутринта и преди 19 вечерта аз не мога да си паркирам на улицата пред блока. Трябва да стоя и да чакам някой да си тръгне.

И кажи ми сега, след като узаконено, но престъпно спрямо народа, презастроиха столицата по такъв нарочно сговнен начин, редно ли е да ни взимат пари за тази "услуга"?

Извинете, че политизирам такава обща тема, с попринцип дългосрочна стратегия за развитие, но аз все пак лично обвинявам партията на Бойко Борисов (така я наричам, а не ГЕРБ), за тази мафиотска схема за източване на парите и въздуха на народа.

Въпроси:

1. Кому трябваше фокусиране на бизнеса в бизнес паркове и МОЛ-ове? Защо не се направи стратегия за създаване на работни места по местоживеене?

2. Кому беше нужно презастрояване на съществуващите жилищни райони? Нямаме ли изчистващи се райони в северна София към Кремиковци? Нямаме ли си софийско равно поле? Не беше ли по-добре да батисаме някоя земеделска нива за квартал, отколкото да правим живота на стотици хиляди софиянци черен?

Коментар

Абе хора кво Ви пука, не сте ги избирали Вие ,пък и да сте- това не се прави за Ваше добро.

Начинът на мислене е сбъркан. Хората на власт са сбъркани. Не може да създаваш закони без да си създал условия за тяхното изпълнение.
                    Последно редактирано от Георги Крумов; 02-03-10, 07:14.

Коментар

Май съм късметлия. Блокът ми е в жълтата зона, но в нотариалния акти пише, че притежавам идеални чести от паркинга. Ще им плащам, ама друг път! Иначе Ясен бе ясен - докато се бориш срещу едно без да се усетиш губиш друго.
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Май съм късметлия. Блокът ми е в жълтата зона, но в нотариалния акти пише, че притежавам идеални чести от паркинга. Ще им плащам, ама друг път! Иначе Ясен бе ясен - докато се бориш срещу едно без да се усетиш губиш друго.
                        И аз съм от тези "късметлии" (сами си направихме паркинг като батисахме нашата си градинка пред блока), но ти стой и гледай "наглите" - има и "национализации" измислени на този свят...

Коментар

http://www.dnes.bg/sofia/2010/03/02/...na-paiak.87002

Цитат от коментари към статия

Мамичката ви и управници! Ще плащам да си паркирам до блока ли бе шебеци? Вие сте ненормални бе! Направете паркинги - само така ще контролирате "липсата" на паркоместа, нещастници! Над Владайска и Перловска река в центъра може да се направят паркинги на няколко нива!

Коментар

Ето ви и моя случай - с кола стигам до работата за 10 минути, с градски транспорт, както и да го направят, ще стигам за минимум половин час.

А и това е схема, която ще доведе до корупция. Гламава работа.

Мисля си че ако одобрят това, ще си вкарат огромен автогол. Да сте чули да са построили макар и един паркинг? Вместо това заради метрото затвориха тоя пред ЦУМ.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз пък ако тръгна в 8 и 30 за работа с кола стигам за 30-35 минути и пеша стигам за толкова. Но след като стигна с колата търся още 15 минути къде да паркирам
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X