Какво ще стане ако на личната карта подписа ми е един а се подписвам с друг?
Като те "набарат" властите, ще те закарат в една тъмна стаичка и ще ти припомнят подписа от личната карта. Но всъщност..... какво би станало, наистина?
Подписът може да се променя. Всъщност, може да се променя всеки път или пък да имаш подпис за няколко различни цели - различен. Това последното го правят купища университетски преподаватели. В крайна сметка, абсолютно еднакъв той не може да е - това не е свойство на човешката ръка.
Разпознавателното качество на подписа е че е собственоръчен и има постоянни графологични характеристики - които уж човек не може да промени или да имитира. Не знам доколко е вярно, но се разчита на това.
За някои специални цели съществуват спесимени - нотариално заверени или просто депозирани някъде образци на подписа. Те пък служат за изясняване кой подпис чии е, при спорове.
Бе, някои хора по паспорт мъже се водят, а иначе...
Ама да им не развалям празника днеска...
Да не ти пука, те органите, трудно се справят с печатните букви, кой ще ти гледа подписа. Гледай на снимката горе-долу да си мязаш.. че един приятел се снимал с брада и сега като трябва да излиза някъде зад Шенген пак трябва да брадясва.. а брадясъл прилича на муджахидин...
Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!
Гледай на снимката горе-долу да си мязаш.. че един приятел се снимал с брада и сега като трябва да излиза някъде зад Шенген пак трябва да брадясва.. а брадясъл прилича на муджахидин...
Аз понеже съм съобразителен и направих обратното-бръсненето е по-бързо от растежа на брадата(поне за сега...).
А подписите не са страшни,то даже и описваните от Ясен спесименти могат да се издокарат,та какво остава за повечето работни подписи от две чертички...
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Какво ще стане ако на личната карта подписа ми е един а се подписвам с друг?
Като за начало могат да повикат полиция в банката
Категорично отказаха да ми изплатят желаната от мен сума понеже подписа на кредитната ми карта не бил същия като този, който праснах на връчената ми бланка .
О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Знам че има много хора против, но аз лично разчитам на въвеждането на биометрия.
Ако ме накарате да се подпиша 20 пъти един след друг, няма да има много прилика между всеки един от опитите. Отделно, не вярвам в графологичните анализи, пък съвсем отделна е темата за недобросъвестни графолози.
Бе, някои хора по паспорт мъже се водят, а иначе...
Ама да им не развалям празника днеска...
Да не ти пука, те органите, трудно се справят с печатните букви, кой ще ти гледа подписа. Гледай на снимката горе-долу да си мязаш.. че един приятел се снимал с брада и сега като трябва да излиза някъде зад Шенген пак трябва да брадясва.. а брадясъл прилича на муджахидин...
Мен пък не ме пуснаха да изляза от Шенген преди години (Холандия) поради същата причина. На влизане - без грижи. На излизане ми се падна някаква стажантка - граничен полицай... Вика тва на снимката не сте вие.. Аз съм бе.. Не, вие сте избръснат а човека на снимката е с брада... И смех и грех, както казват руснаците. Викам - какъв ви е проблема, нали излизам от Шенген, а не се опитвам да имигирирам нелегално. Това я накара да се позамисли. За щастие се сетих че в паспорта имам британска виза (те бяха със снимки), на която също съм избръснат. Е, пусна ме...
Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.
Коментар