Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затриха Колибката!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Затриха Колибката!

Само добавям, че бяха няколко хиляди филма, немалка част от тях преведени. Не че част от тамошните филми ги няма по торентите... но си беше страхотна колекция. Едно от малкото места за мислещи хора.
    Утешавам се, че ни остава чалгата, МОЛ-овете с големите намаления, дето не са за изпускане! МакДоналдс и рекламите по телевизиите! SMS-ите за гласуване в Биг Брадър, Големият К** ... ъъъ... кеш на МТел! А, и Перла, щях да забравя!

Коментар

Колега Rabin аз бих добавил, че тези филми които ги има по торентите са около 1/10-та, ако не и по-малко от тези които бяха в колибката.Наистина се качваха стойностни неща, а не уж научен филм.
      По повод на това, че ни остава утешението с чалгата и т.н.-добра ирония и добре казано, НО въпреки това НЕ съм съгласен с едно такова положение (някак си не ми изнасят тия работи).Остава надеждата, че ще оправят сайта и ще успеем да ги подкрепим.
      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Не четете май... Ето дословния отговор, пуснат в друг форум на 26ти януари:

Колибата няма да я има няколко дни. Имаме малък хардуерен проблем. Загуба на информация няма, надявам се до края на седмицата да работи smiley.gif
        Все едно не ви се е случвало да ви изгори компонент от компютъра, да нямат на склад какъвто ви трябва и да се наложи да чакате за доставка... Или просто да ви се отвори много работа и да нямате време за странични занимания. Все пак не е платен сайт, който да има назначен 24 съпорт...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Дано да е това.
          Хората, които постоянно са били лъгани, крадени и прецаквани със законни и незаконни средства - те са и най - подозрителни. Екстраполация се казва по математическому. Американците има да ни гонят по темата... ние сме научени.
          Иначе освен "дано"- тата има и друг цяр. ТрескАта в за*ника на Металика, Боно(има такава тема тук), музикалните търгаши (сори - продуценти се казваше).

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            ТрескАта в за*ника на Металика, Боно(има такава тема тук), музикалните търгаши (сори - продуценти се казваше).

Много пъти съм писал, че много ме забавляват хора, на които им иде от вътре да плюят, без и те да знаят за какво
            Споко, записите от телевизия или радио, не са незаконни Дори напротив, доста от телевизионните оператори (кабелни, сателитни, интернет...), които предлагат сеттоп боксове, плащат луди пари, за да имат клиентите им възможност да си записват предаванията по максимално удобен за тях начин, както и да ги споделят лесно с други устройства (например по UPNP).
            Последно редактирано от Тихомир; 01-02-10, 21:37. Причина: пр.гр.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Заговорихме за различни неща. Съзнателно не казах директно какво визирах под т.нар. "тъмни сили".
              Мисълта ми беше, че пред очите ни се развива едно грозно нещо от типа на лобирането. Или "екстраполацията" горе дето я писах с други думи - нещата взеха да замирисват в една и съща посока.
              Ако видиш кон по междуселски път да се разхожда сам - много вероятно е първата ти мисъл да е "кой му е стопанин". И малко вероятно да се сетиш, че като божия твар и той има право да е свободен.
              Къде тайно, къде явно - правят се всякакви опити да ни вкарат в посоката на впрегатния добитък. Та оттам се сетих и за Боно (именно той иска тотален контрол в Нета по китайски образец). Какво, след капитализма май идва феодализъм? КОЙ има сметка да пробутва това-онова? Спирам дотук, че ще ме модерират.

Коментар

Прощавай - колко теми за Боно трябва да има тук в защита на святото ти и неприкосновено право да ползваш безплатно нещо което е с пари ?

Колко пари ти лично даде на колибка за да пребъдат бъднините им, и да не им се сгрухват сървърите всеки път като пръдне прилеп в сървъра им или като се изпикае куче на стълба пред блока им ? С какво им помогна да не се случи ? Нещо даде ли им едно рамо, поръча ли им една пица, макара жица прати ли им ?

Като видя кон на пътя - ще се зачудя кой му е стопанин. И ще се чудя всеки път като го видя на пътя или край пътя. Виж - като го видя в дивата степ в дън горите сибирски - няма грам да се чудя дали има стопанин.

Аман от пламенни страдания и от горещи клетви. Баш е длъжен интернета да седи, да е безплатен, и да ти козирува на теб. Те и изобретателите му, и внедрителите му, всичките от първия до последния, сутрин като се събудят се будят с идеята днес да кихнат 500 бона зелени за половин читаво сиско за да можеш ти да се рееш безметежно в гратисленд.
                Последно редактирано от Goblin; 02-02-10, 03:38.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Явно Боно се е сдобил с вудо способности и вече умее да гори компютърни платки от разстояние, а също да омотава в бури и забавя контейнеровози от Китай, за да не бъдат доставени същите в срок . Е, така вече се убедих, че е олицетворение на Злото и новия Антихрист .

Единственото ми успокоение е, че явно не е чак толкова добър и свърхсилите му се лутат произволно, събаряйки относително легални сървъри с телевизонни предавания, вместо тези с филми и музика .

Коментар

Ако някой знае къде и как може да контактуваме с хората на Колибка, нека се опитаме да им помогнем?
                    И няма да е зле, всеки, който ги харесва и иска да съществуват, да им изпраща по някой лев.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

С малко ровене по уеб архивиращите машини, би трябвало да се види какво е станало, а също така и някакви контакти. При бърз преглед се намират някакви архиви на сайта и форума.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Goblin - простичко казано като се появят или ако им намеря координати ще ги подкрепя. Каквато подкрепа между другото дължа и на форума, в който пиша в момента. Както и със Zaarin - говорите за различни неща.

Правя последен опит, че наистина излезе съвсем офтопик, пък и нямам желание да участвам в такива полемики. В темата за Оня певец, на Който вече не искам да споменавам Името имам само едно мнение, и то е цитат.

Щом е хардуерен проблем - няма смисъл да коментираме повече.

Научнопопулярните филми в сайта за който говоря - една част от тях имаха мощно критично послание срещу големи монополисти. Давам примери като Zeitgeist 1 i 2 - за фин. с-ма на USA, Inconvenient truth - глобалното затопляне, Food Inc - как са извивани ръце на фермери за да използват ГМО.
                        Няма да е чудно да са бръкнали в здравето на някого и да е лобирал за запушване на подобен вид медии. Въпреки, че пиперливите филми ги има в почти всеки торент (тук се кръстя заради споменаване на Лукавия ).
                        Благодарение на защитници на Свещените права на монополистите от всякакъв тип леко се пълзи към тотален контрол и цензура по китайски образец. Мое си е право да преценя дали ме кефи.

По въпроса за какво плащам и за какво не:
                        Почти всичките ми задължителни харчове имам чувството, че потъват вдън земя. Срещу доброволните получавам стоки с качество извън всякакъв контрол. Много мога да напиша по въпроса.

Цитат от книгата "Богат татко - беден татко" на Р.Киосаки:
                        Хората, които не се възползват от възможността да си спестяват по този напълно законен начин плащането на данъци, пропускат невероятна възможност да увеличават стойностите в графата "активи".
                        Бедните и хората от средната класа нямат същите ресурси. Те позволяват на правителството да забие иглите си в ръката им и да започне да им източва кръвта. Непрекъснато се шокирам колко много хора плащат все повече данъци, само защото се страхуват от правителството.
                        Знам много добре колко страховит може да бъде данъчният инспектор. Имам приятели, чийто бизнес бе затворен и съсипан, а по-късно се разбра, че става дума за грешка от страна на държавните чиновници. Всичко това ми е напълно ясно. Много висока цена плащат обаче тези, които работят от януари до средата на май само заради този страх. Бедният ми татко така и не опита да се съпротивлява срещу това. Богатият - също. Той просто играеше играта по-умно и го правеше чрез корпорации - най-голямата тайна на богатите.
                        Край на цитата.

Към иглите на държавата на трапезата се промъкват и корпорации, чрез купуване на закони. И не искам да знам колко справедливи са техните тщения, особено искащите тоталния контрол над всеки.

Хора, спирам по тая тема, няма сми, това ми е последен пост.
                        Последно редактирано от Rabin; 02-02-10, 14:06.

Коментар

Ясно. Големите корпорации са съборили колибката. Безсрамниците му с безсрамници.

Поради което си заслужават тази безсмслена в този и вид тема, в която все пак, въпреки мъдрите завършеци, големите корпорации си остават оплюти, оглавени от Боно на бял кон.

За да защитя поне малко аурата си на агент на тъмните сили, ако и съвсем низш консуматор, се налага да се провикна с пълно гърло:

- Слушам Боно ! Харесвам U2 ! Боно е пич та дрънчи ! Набарбалякал се е до козирката с мангизи, и още иска гадта, но всеки път когато пуснат негова песен, няколко майки по-малко бият децата си които точно в тоя момент са наакали килима, няколко мъже закопчават обратно колана с който тъкмо са щели да набият жените си, и като цяло няколко хиляди души спестяват нерви от което живота им ще се удължи с десет минути, които десет минути ще прекарат със семейството си...

Похвали се ти с това.

- Клиент съм на глобалните корпорации ! Благодарение на тях пазарът е толкова развит, че мога да си купувам стоки и от неглобалните им конкуренти ! Благодарение на тях, и в частност на Fuji Heavy Industries, мога да возя тлъстия си задник в турбо ракета и да се плезя на коли четири пъти по-скъпи ! Благодарение на тях мога да чета и пиша в този форум, посветен основно на продукти произведени именно от тях, въртящ се на сървъри произведени от тях, течащ по жици произведени от тях !

Между другото съм чувал че почивката и отпускането помагат срещу параноя. Но едвам едвам.

PS - За любителите на тези филмчета, които всичките са чиста монета, и до едно са честни, почтени, информирани и обективни, давам следния пример. Понеже и аз чат-пат гледам такива:

- От филмчето "The future of food" : "В края на 19ти век в САЩ са се отглеждали над 6000 (Словом - шест хиляди !!!) сорта ябълки !!! До средата на 20ти век (мрачна музика, та-да-даммм), след намесата на големите корпорации, са намалели до няколко десетки. ДНЕС, в 21ви век (още по-мрачна музика, то-до-доммм) в САЩ се отглеждат едва 8 (словом - осем) сорта ябълки ! То-до-доммм !!!

- От филмчето "История на ябълката" (в това заглавие не съм съвсем сигурен), пак независимо филмче, на PBS:
                          "В края на 19ти век в САЩ са се отглеждали над 6000 (Словом - шест хиляди !!!) сорта ябълки !!!

Ядивните им качества обаче са ги правели подходящи единствено за производство на ябълков сок (cider), и за фураж. За ядене ставали едва един-два сорта, при това въпросните били по принцип дребни и кисели.

Голямата анти-алкохолна кампания от втората половина на 19ти век нанесла сериозен удар на производството на алкохолизиран ябълков cider
                          (ябълкова шира ли ще е на български, някой просветен да каже), и производството пострадало. Успоредно, нарастващите изисквания на консуматорите за повече и по-вкусни ядливи ябълки накарало агрономите да запретнат ръкави, както и да се загледат в чуждия опит.

В средата на 20ти век в САЩ вече се отглеждали едва няколко десетки сорта ябълки, повечето ядливи. Сега, в 21ви век, поради излизането на cider-а от мода и променените вкусове, в САЩ се отглеждат около десетина висококачествени сорта ябълки, и техни производни".

А иначе големите корпорации са лошо нещо, спор няма. Ако някой изпадне в абстинентна криза до завръщането на колибката, препоръчвам PBS. (pbs точка org). Особено поредицата им Frontline. Филмчетата им пак са на ниво. За огромен ужас на зрителите им обаче, при направата им е взето и мнението на професионалисти - Историци, учени, специалисти, от тия дипломираните, ей такива хорица, чието мнение по принцип няма място в интересен филм.

Коментар

Понеже беше към мен, по изключение пиша:
                            Първоначално публикуван от Goblin
                            - Слушам Боно ! Харесвам U2 ! Боно е пич та дрънчи ! Набарбалякал се е до козирката с мангизи, и още иска гадта, но всеки път когато пуснат негова песен, няколко майки по-малко бият децата си които точно в тоя момент са наакали килима, няколко мъже закопчават обратно колана с който тъкмо са щели да набият жените си, и като цяло няколко хиляди души спестяват нерви от което живота им ще се удължи с десет минути, които десет минути ще прекарат със семейството си...

Похвали се ти с това.
                            Не мога. И аз харесвам U2. И съм си купувал техни албуми. Съгласен.
                            - Клиент съм на глобалните корпорации ! Благодарение на тях пазарът е толкова развит, че мога да си купувам стоки и от неглобалните им конкуренти ! Благодарение на тях, и в частност на Fuji Heavy Industries, мога да возя тлъстия си задник в турбо ракета и да се плезя на коли четири пъти по-скъпи ! Благодарение на тях мога да чета и пиша в този форум, посветен основно на продукти произведени именно от тях, въртящ се на сървъри произведени от тях, течащ по жици произведени от тях !
                            Въпреки тях пазарът е развит. Лично съм участвал в проект за да заобиколим лиценз върху един от основните природни закони. Несъгласен.
                            Между другото съм чувал че почивката и отпускането помагат срещу параноя. Но едвам едвам.
                            От някой друг месец не работя, просто защото мога да си го позволя. Не знам към кого беше това.
                            ...
                            За останалото нямам мнение.

Коментар

От днес сайта отново е на линия.Току що влязох в него, сега преглеждам форума, за да помогна с каквото мога на момчетата.

p.s.За момента работи частично, но казват че в следващите дни ще го изправят целият на крака.
                              Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Е, това е една малка победа. Значи Тъмните сили не само четат форума, но се и уплашиха ВЕНСЕРЕМОС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X