Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странна стомна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странна стомна

не мога да се ориентирам в датировката на тази стомна ! ако може някой да помогне
    Прикачени файлове

До: странна стомна

ако е нещо римско и ако е верно,че проверяват всяко нещо в нета довечера да не почукат на вратата ти ?
    Снимай с фотоапарат(вече си го стоеил) и питай антикварите (като им го покажеш на апарата,ако е цифров)
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

По ми прилича на стар керамичен ибрик, наподобаващ http://www.desant.net/files/27-Untitled-5%20-1.jpg , но по такава снимка е твърде оптимистично да се правят датировки...
      LZ1AIV

Коментар

Имам усещането, че е не е по-старо от ХІХ век. Но това е само усещане, пък и не съм специалист, само ми се е случвало да се интересувам от "грънци".

Истина е, че по снимки не може да се прави извод. Даже да се датира само по видими признаци, пак трябва да е в ръцете на някой, който разбира.
        Искам България чиста!

Коментар

Римска е, доколкото може да се прецени по картинката, а съдейки по изработката е била използвана най-вероятно от някой бедняк. По-точна датировка можеш да направиш по други предмети около нея от където е извадена и най-вече от някоя монета.
          Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
          0895445845

Коментар

изскочи докато ми копаха основи за оградата , ама няма друго около нея за съжаление . дано не я е прецакал снега зимата , може напролет да си залепя парчетата и да си я накипря в хола ще казвам че съм потомък на стар римски род ххохохо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X