Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
----------------------------------------------- 0887770735
То си беше ясно още когато обявиха създаването на консорциума.
А сега си направете една проста сметка
Колко би струвало да се вкара в базата данни на КАТ и закупената винетка на всяка една кола и срока на гражданската и да се направи достъп на половината патрулки до тези данни онлайн.А винетките да се продават виртуално както в Унгария.
Колко струва отпечатването на винетките ,колко струва тяхното разпространение и си отговорете защо не го правят.
Или май целта е едни пари да отидат при едни други пари и те да се умножат без много много труд.
....А винетките да се продават виртуално както в Унгария.
Колко струва отпечатването на винетките ,колко струва тяхното разпространение и си отговорете защо не го правят.
1. Не е само това, съдиш по себе си и по собствените си възможности, но майка ми не прави разлика между лаптопът и дъската за рязане, а такива са поне 40% от населението.
2. Кой ще обучи полицаите да ползуват споменатите техники, та нали те все още пишат на пишещи машини.
3. Ако има ясни правила няма място за далаверка, а тя пущинта е в главите на всички ни!
Отиваш на бензиностанцията там ти чукват касова бележка с номера на колата и ти я дават.Това ти е документа че си я платил.Пазиш си го една година при талона на колата.Това означава виртуална.Можеш да я платиш и по банков път- пазиш копие от бордерото.
Спарки -навсякъде е така.Не ти ли трябва- не си купуваш.Наистина ,като махнеш платените магистрали с тол пунктовете ,в повечето страни винетките са само за аутобаните.
Например в Словакия винетката е 5 евро, но по трасето където минавам магистралата е 20 км.Мога да си позволя да мина по паралелния път.Дори и да е с 5 минути повече време.Глобата ако нямаш винетка е равна на 10 годишни такива.
Знам, ама това не ги прави правилни. Пак са си тъпня, с никаква логика.
Да,логика няма.
Затова и разни хора,си купуват една винетка за 5 коли
Имам такъв колега-кара така от години-винетката си я лепи на фолио от кутия цигари или нещо подобно.Носи си я,заедно с личните документи.Слага я само като пътува на дълго.
Не знам,как не са го хващали до сега.Не казвам и,че това е правилно решение...ама го има.
P.S.Веднъж ме спря един полицай,без никаква причина..Оказа се че иска да даде винетката ми за пример на друг шофьор,с фалшива такава.
А,да имам и глоба за "без винетка"-седмичната беше изтекла....два часа преди да ме спрат.
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Електронните услуги нарочно не се вкарват в действие. Ясно е, че евтини и ефективни решения има измислени отдавна. Да, но ако те се въведат в комплект после откъде ще се яде? Затова на час по лъжичка, а всяка лъжичка - милионче.
А колкото до казаното от последния колега - аз не познавам шофьор на камион, който да не прави номера с винетката на прозрачно целофанче. Когато тръгва един от камионите се взима винетката, лизва се и хоп на стъклото. После се прехвърля на друг...
Момчета,много разсъждавате! Кой бил взел винетките? Проявете малко разбиране! Виждате ,че на Пампорово няма сняг.Сезона се проваля.Знаете ли какво и е на Цецка на главата. Я се поставете на нейно място и си помислете ако имате нейните проблеми?
Момчета,много разсъждавате! Кой бил взел винетките? Проявете малко разбиране! Виждате ,че на Пампорово няма сняг.Сезона се проваля.Знаете ли какво и е на Цецка на главата. Я се поставете на нейно място и си помислете ако имате нейните проблеми?
Коментар