Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е нужно за преасфалтиране?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е нужно за преасфалтиране?

Днес, докато чистихме останките на една изгорена кофа за рециклиране, барабар с всички отрови от гуми, пепелта, телта на гумите, хвърлени в нея и т.н., с моите съученици се зачудихме какво е нужно, за да се асфалтира едно игрище (кофата е изгорена през ваканцията, по средата на игрището)? Нашето е много неравно и надупчено, а сега и тази мизерия с разтопената кофа.... До вратите има дупки и вратарят може да си строши крака по всяко време. Първо- да се пита общината? После- към кой да се обърнем за камионите с асфалт ? Каква подготовка се изисква преди това- рязане, изриване на стария асфалт? Колко би струвало цялото нещо (предполагам, че доооооо$$$$та)? Някой правил ли е подобно нещо? Питам, защото обичаме да играем футбол, игрището е много хубаво като размери, но е пълно с дупки и стърчащи железа (бивши колове за волейбол, мисля). Да не говорим, че в леките вдлъбнатини се събира фин пясък, който постоянно лъже и се пада на поразия.
    Моля наистина да дискутирате темата- пуснах я в спам, защото не знаех къде ще е по удачно.
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

До: Какво е нужно за преасфалтиране?

В основен форум "За дома и семейството" има подфорум "ремонт, майстори...", но и тук става. Не мога да дам специализирана информация, но мисля, ако не си го направите сами, едва ли ще стане. Ако не е много работа, купете си цимент и пясък и така...Също съм чувал за "студен асфалт" в торби, но не знам подробности.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Белов,
      знам момче, че искаш да стане, но ти трябва само едно нещо, а то е проект.

Искаш да преасфалтираш, на това му се вика рехабилитация, трябва човекът да дойде, да огледа, да каже какво трябва да се направи, да го нарисува, да го даде на общината, тя да го одобри. До тук са към 10 к.

После трябва да дойдат камионите с асфалт.
      Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
        Белов,
        знам момче, че искаш да стане, но ти трябва само едно нещо, а то е проект.

Искаш да преасфалтираш, на това му се вика рехабилитация, трябва човекът да дойде, да огледа, да каже какво трябва да се направи, да го нарисува, да го даде на общината, тя да го одобри. До тук са към 10 к.

После трябва да дойдат камионите с асфалт.
        Хмммм, като си събираме от закуските, за бала ни ще е готово (10 клас съм сега) . Торбите с цимент и сух асфалт изглеждат добра алтернатива за малките дупки, но нека темата продължи. Може да се съберат полезни мнения. Особено, ако хората от ТУЕС, в този форум, я прочетат- да, става дума за ТУЕС .
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Не знам дали е вярно, но съм чувал една груба сметка, че 1м.кв струва около 150-200лева. Това е с труда, но предполагам зависи от общото количество.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
            Не знам дали е вярно, но съм чувал една груба сметка, че 1м.кв струва около 150-200лева. Това е с труда, но предполагам зависи от общото количество.
            С толкова пари може да се направят няколко кв.м със шлайфан бетон. В понеделник мога да проверя цените на изкуствените настилки за спортни площадки.
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Сашко , това игрище в училището ли е, общинско ли е, държавно ли е? Ако е на училище натискайте директора да иска ремонтирането, но пак ще трябва проект. И държавно да е - редът пак е същия, така, че няма да стане бързо.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                С толкова пари може да се направят няколко кв.м със шлайфан бетон. В понеделник мога да проверя цените на изкуствените настилки за спортни площадки.
                Не мисля, че има смисъл. Твърде голяма площ, твърде много идиоти и цигани, които влачат какво ли не през двора, защото пунктът за вторични суровини е зад даскало. Току видим и парче от собствената ни ограда да бъде привлачвана от някой циганин. В такъв смисъл асфалтът е решението, но явно без желание от страна на община и държава- ядец. За желанието- няма спор, че липсва. Училището се руши. Фасада, цял физкултурен салон, пълен с машини (стругарски, шлосерски, печатарски)- рушат се. Защо не ни дават салона? Тези машини трябвало да бъдат продадени на търг, за да се изнесат. Казват, че щели да струват само десетки левове, но трудно се организирал търг. Добре, че бивши ученици помагат като учители и спонсори на хардуеър и софтуеър.
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                  Не мисля, че има смисъл. Твърде голяма площ, твърде много идиоти и цигани, които влачат какво ли не през двора, защото пунктът за вторични суровини е зад даскало. Току видим и парче от собствената ни ограда да бъде привлачвана от някой циганин. В такъв смисъл асфалтът е решението, но явно без желание от страна на община и държава- ядец. За желанието- няма спор, че липсва. Училището се руши. Фасада, цял физкултурен салон, пълен с машини (стругарски, шлосерски, печатарски)- рушат се. Защо не ни дават салона? Тези машини трябвало да бъдат продадени на търг, за да се изнесат. Казват, че щели да струват само десетки левове, но трудно се организирал търг. Добре, че бивши ученици помагат като учители и спонсори на хардуеър и софтуеър.
                  Защо не пуснете едно писъмце до Господари на ефира. Хем може и нещо да се случи, хем и те ще си направят репортажа.
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Като е само ремонт трябва ли проект?
                    Или проекта,ще служи за искане на финансиране?
                    Иначе ако училището има достатъчно излишни пари..просто може да се съберат оферти от фирми занимаващи се с пътно строителство и от малки фирми занимаващи се точно с благоустройство на паркове,алеи и дворове.И да си решите проблема,без много шум.
                    За сега имам наблюдения в строителния бранш,та знам,че има такива фирми.
                    Отделно-положението в строителния бранш е доста тежко(кризата..) и цените на услугите там,постоянно падат,с цел конкурентност(сега е въпрос на оцеляване).
                    Та мисълта ми е,че сега ако не излезе "тънко",няма кога.
                    Конкретните оферти ще си зависят и от изискванията ви.Едва ли асвалта,трябва да е с параметрите като за пътно строителство.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      Като е само ремонт трябва ли проект?
                      Или проекта,ще служи за искане на финансиране?
                      Иначе ако училището има достатъчно излишни пари..просто може да се съберат оферти от фирми занимаващи се с пътно строителство и от малки фирми занимаващи се точно с благоустройство на паркове,алеи и дворове.И да си решите проблема,без много шум.
                      За сега имам наблюдения в строителния бранш,та знам,че има такива фирми.
                      Отделно-положението в строителния бранш е доста тежко(кризата..) и цените на услугите там,постоянно падат,с цел конкурентност(сега е въпрос на оцеляване).
                      Та мисълта ми е,че сега ако не излезе "тънко",няма кога.
                      Конкретните оферти ще си зависят и от изискванията ви.Едва ли асвалта,трябва да е с параметрите като за пътно строителство.
                      Абе, каквито сме избояли всичките- не е лошо да издържа като за кола... Това ме зарадва (че цените падат). Училището... НЕ разполага с излишни пари. Имахме план да кандидатстваме за фондацията на Бербатов. Мисля, че ни отрязаха. Ще пробвам пак. Ще потърся и фирми. Мерси.
                      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        ..просто може да се съберат оферти от фирми занимаващи се с пътно строителство и от малки фирми занимаващи се точно с благоустройство на паркове,алеи и дворове.И да си решите проблема,без много шум.
                        ....
                        За съжаление сега всичко се е увълчило да печели пари ако една услуга на теб се прави за 2 лв., когато е за общината или държавата стават 10.
                        Следващият проблем е, че няма читава фирма, която ще дойде и ще ти направи всичко както е по технология, оттам да ти гарантира и качеството.

Повярвайте ми за такъв малък наклон трябва много мерак от изпълнителите та да се изпълни. За такъв обект съм имал фирми, които директно са ми казвали, че не могат да изпълнят изискванията.
                        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                          За съжаление сега всичко се е увълчило да печели пари ако една услуга на теб се прави за 2 лв., когато е за общината или държавата стават 10.
                          Следващият проблем е, че няма читава фирма, която ще дойде и ще ти направи всичко както е по технология, оттам да ти гарантира и качеството.

Повярвайте ми за такъв малък наклон трябва много мерак от изпълнителите та да се изпълни. За такъв обект съм имал фирми, които директно са ми казвали, че не могат да изпълнят изискванията.
                          Да,така е-за държавните поръчки цените са други.
                          Все пак съм сигурен че има фирми,които биха се справили достатъчно добре.И още повече сега,когато работата е кът.
                          От няколко години съм в строителството и съм виждал довършителните работи по разни строежи-правят ги добре,та и гаранция сигурно дават.
                          Мащаба на поръчката,наистина е голяма пречка,но и потребителите на тази услуга доста намаляха-строителството е в застой,та може вече да са си променили вижданията,тези които я предлагат.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Няма проекти няма никакви такива за преасфалтиране в училищата.
                            То за това всичко там е прецакано.
                            Значи хубавото е че имате основа - сигурно от Бай Тошо останала.

Тази работа е сложна за ученици да се организират и да го направят със свои средства.

Но както и да е :

1. Техник - "пътищар" - определя състоянието на основата, евентуално изрязване, после сметки за извозване на изрязаното.
                            После в зависимост от това в кой регион на България се намира площадката се определя и количеството и дебелината на слоевете асфалт.
                            Принципно се правят два слоя. Но в никакъв случай като за пътища все пак на спортната площадка няма да минават камиони.
                            И почват едни сметки.

Это тука е проблема. Различни фирми,различни региони,различни цени.

Също е важно - дали машинно ще се полага асфалта или ръчно.
                            Т.е. има ли достъп да влезе и излезе машина.

Конструктивен наклон - да може водичката да се оттича.
                            Дренаж ако е необходим - сигурно но рядко виждано.
                            Много неща почнаха да стават -

По едно време цената беше към 50 лв на кв.м с условности.
                            После може и една акрилова настилка да се прасне - около 12 до 15 лв. на кв. метър.

Може и ограда, врати за футбол и т.н

Може да кандидатсвате за Бербатов - но там срока изтече.

Но с колкото училища съм работил жив проект не съм видял.

И ги питам директорите - Вие не искате ли да знаете как ще изглежда училището за напред - вдигат рамене.

Накрая пускат некакви пари по програми от МОН - режат, режат, прибират прибират и оставят на училището едно нескопосано игрище.

Нищо и това е за добре но отмениха бригадите .
                            Иначе не е лошо боядисвате огради през година.
                            Лепите изкуствената трева през година.
                            Вратата на игрището / ако има такава е провиснала /.
                            Току виж някой баскетболен кош се срутил на главата на някой.

Дерзайте млади, възхитен съм от мерака Ви.

И ако имате въпроси пишете на лични ще ви помагам с каквото мога.

А и използвайте най важния коз - Бойко досега откриваше площадки само в София редно е и на други места да среже лентата.
                            Пишете му.
                            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

О и забравих най важното, проверете коя или кои фирми в Вашия град отговарят за асфалтирането.От там ще стигнете до цена.
                              Ако имат картелно споразумение - очаквайте изненада.
                              only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X