Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гърция, май ни диша прахоляка....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гърция, май ни диша прахоляка....

Преди 9 септември 1944 г., гърците са се цанили за овчари и аргати по нашите земи..

Сега обаче май ситуацията е на път да се промени и то за дълго..

Европа обръща гръб на проблемите им, а нашата банкова система е в пъти по-надежна...

Жалко, че повечето банки са гръцки и ни влачат надолу...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2629411

Че мързела е в основата на цивилизацията, започнала от гърците, спор няма... Да не се окаже и в края...

Трябва да ги наблюдаваме внимателно... Сега са ни проблем по южния фланг....Както и на нашите партньори от Евросъюза...
    Последно редактирано от Volk; 13-12-09, 13:54.

До: Гърция, май ни диша прахоляка....

"Гръцкият държавен дълг достигна 300 млрд. евро"
    Това изобщо не е болка за умиране, я да си помислим какъв е държавният дълг на САЩ Византийците имат икономика, все пак, както и туризъм, а ние - "бетонни градини" У нас нещата се крият - дълго време от предишните, а сегашните - или още не си дават сметка за трагизма на ситуацията или ... ги е страх да оповестят истината Ние сме в пъти-пъти-пъти по-зле от гърците
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Преди години, не бях ходил в Гърция, не за друга, ами си мислих като теб Вълк и не ми се ходеше. Ама ми се наложи, по работa да отида два пъти и започнах по-честичко да посещавам съседите И вече не мисля така!
      Гърци всякакви (както и Американци, Българи, Руснаци...), но уредеността и Желанието им да Работят (поне по-на ЮГ) ме накараха да си преосмисля гледната точка и сега смятам, че ние има над какво да се замислим и дори какво да научим от тях!
      Не ме разбирай грешно, не съм фен на никого, но гледам със Собствените си очи и виждам каквото Виждам
      Последно редактирано от alex_markov; 13-12-09, 16:58.

Коментар

"Не е важно на мен да ми е добре- важно е на Вуте да му е зле!"
        Защо гледаме кой какво? Има ли смисъл? Ние в Гърция ли живеем или в България? Нека си оправим нашите проблеми, пък тогава вече можем да критикуваме съседи и съседки. Пък и кой е получил църковност преди нас, по време на турското иго? Относително е положението. Чувал съм доста негативни мнения за Гърция. Чувал съм и безумното твърдение, че там било по- евтино от тук. Ми не вярвам. Основните продукти са на нашите цени, но в евро. Просто ми е интересна тази мания да гледаме в канчето на другия. Поздрави!
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Преди години, не бях ходил в Гърция, не за друга, ами си мислих като теб Вълк и не ми се ходеше. Ама ми се наложи, по работa да отида два пъти и започнах по-честичко да посещавам съседите И вече не мисля така!
          Гърци всякакви (както и Американци, Българи, Руснаци...), но уредеността и Желанието им да Работят (поне по-на ЮГ) ме накараха да си преосмисля гледната точка и сега смятам, че ние има над какво да се замислим и дори какво да научим от тях!
          Не ме разбирай грешно, не съм фен на никого, но гледам със Собствените си очи и виждам каквото Виждам
          Напълно съгласна съм с теб, на доста места съм била в Гърция. Прав си, има какво да научим.
          В българският език няма дума, която в множествено число завършва на Й

Коментар

Обиколил съм цяла Европа.Отделно Балканския полуостров.Май е прав един приятел„ние сме търтеите на Балканите“.Ние не искаме да работиме .Трудът у нас е обидно действие.Всички бачкат та се пука и сърбите и румънците и гърците за турците няма да казвам че ни турат у малкия джобА ния тарикатитеше крадеме ше транс наркотици от така бе джанъмоти комунизма ни тресе още и ще ни тресе докато не изчезне БългарияЗащо трябва да има държава на хора които не искат да работят
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
              Чувал съм и безумното твърдение, че там било по- евтино от тук. Ми не вярвам. Основните продукти са на нашите цени, но в евро. Просто ми е интересна тази мания да гледаме в канчето на другия. Поздрави!
              Не ходя често там, последно бях септември 2007 г. Бензинът беше по-евтин Доста храни, по разните супермаркети, както и в някои заведения (евтинджоз, естествено) бяха по-евтини от в БГ... Няколко познати ходиха да си купуват обзавеждане от IKEA-та в Солун и после ми показваха български мебели, взети три пъти по-тънко от тукашните цени За туризъм, настаняване - темата е твърде широко и е рисково да се захващаме, но българите отдавна "гласуват с краката и колелата на колите си" за техните курорти
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Не ходя често там, последно бях септември 2007 г. Бензинът беше по-евтин Доста храни, по разните супермаркети, както и в някои заведения (евтинджоз, естествено) бяха по-евтини от в БГ... Няколко познати ходиха да си купуват обзавеждане от IKEA-та в Солун и после ми показваха български мебели, взети три пъти по-тънко от тукашните цени За туризъм, настаняване - темата е твърде широко и е рисково да се захващаме, но българите отдавна "гласуват с краката и колелата на колите си" за техните курорти
                За Икеата съм съгласен на 100 %. Ама пък краставиците били по 98 евроцента на парче. Всичко се променя, де. Просто не мисля, че Гърция е невероятно по- евтина от България. Като прибавиш и скъпата българска бълвоч, пълна с вода, която сипваш на почти всяка бензиностанция, ремонта на колата, който ще ти е нужен след като се върнеш, защото си си разбил колата в България... Не мисля, че спестяваш. Да не говорим ако си от с. България (просто си е далечко от Гърция, освен ако не отиваш с тир, който да напълниш с храна и дрехи)
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Профанизираме въпроса...

Явно акъла ни стига до сравнение на цени на краставици, бензин и парцали!

Става въпрос за фискална политика, бюджет, финансова дисциплина и ако щете финансов рейтинг!

Но ако това е сложна почва, карайте си я с парцалите и си посипете с пепел главите от мъка, колко тук всичко е криво и скапано..

Аз ще се въздържа...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    Профанизираме въпроса...

Става въпрос за фискална политика, бюджет, финансова дисциплина и ако щете финансов рейтинг!

Но ако това е сложна почва, карайте си я с парцалите и си посипете с пепел главите от мъка, колко тук всичко е криво и скапано..

Аз ще се въздържа...
                    Нееее. Аз се зачудих защо пак гледаме в чуждите работи, пък така се оказа, че съм акцентирал върху фуража и парцалите. Извинявам се, за което. Поздрави.
                    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Когато тук се появиха първите европари, един грък ми каза "Вие нямате опит в усвояването на европари, затова ние ще ви помогнем!"

Гърция от 30 години е тенекиена кутия вързана за ауспуха на Евросъюза...

Все пак, в момента ние сме далеч по-спретнати!

Коментар

В мързела и кражбите. Гърция ще се оправи. Ние тепърва ще се разваляме!
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Профанизираме въпроса...

Аз ще се въздържа...
                          Яйцето или кокошката е по-напред ? Къде отиват у нас постъпленията от "болднатите" показатели ? Крадат се а след кражбата им се трансформират в тухли и бетон При цялата си измамливост гърците имат икономика и производства. Създадоха или изкупиха производства и у нас (естествено с присъщата им наглост, укриване на осигуровки и данъци и скоропостижно закриване на съответното производство, ако ги настъпят НАП, Инсп. по труда и т.н.). НИЕ какво правим ?! Разпродадохме си промишлеността, разпродадохме си земята, с получените от чужденци и откраднати от еврофондове пари - КАКВО НАПРАВИХМЕ ?! (хотели, хотели, бетон...) Каквато и фискална политика, дисциплина и кредитен рейтинг да гледаме - светлина в тунела няма да има, дори и от идващ насреща влак....

Коментар

...

Аз ще се въздържа...
                            Разгеле
                            Но до кога ?

Спете спокойно мои малки
                            обречени
                            желания

как ми се иска
                            да ви нахраня
                            с голи обещания
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Този път за дълго...

Скоро ще си гониш опашката, поради изчерпване на нови теми!

Дотук от теб не съм чул нищо интересно и ново, та дори и глупост, а нали знаеш, хората са като скачени съдове, ако се "съединиш" с някой празен в главата, само ще му вдигнеш нивото!

Поздрави и успех на форума!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X