Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхели 2-ра част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шнорхели 2-ра част

Такааааааа и понеже, тъкмо да пиша за какво иде реч, ама взеха та заключиха темата, реших да понапиша това-онова което разбрах!

Първо искам да уточня, че не съм никакъв търговец на авточасти, а просто един дето много иска шнорхел и фланци, ама цените в Бг не му изнасят!!!

Та по повод на темата случайно реших да проверя за какво иде реч и направих запитване на един производител от тук и получих офертата прикачена по-долу

Тъкмо да пиша в горецитираната тема и те взеха, че я заключиха!

Отказах се и реших да не подклаждам огъня - било каквото било!- ОБАЧЕ !!!

Попаднах случайно на тази тема и реших, че човек след като веднъж се е ос........... , би било редно да замълчи! - е да ама не На всичкото отгоре получих и следното ЛС:

Първоначално публикуван от teopajero
    Първоначално публикуван от tony553
    Първоначално публикуван от teopajero
    Ти някога правил ли си внос от Китай?
    Сигурен съм че не си, затова когато го направиш пак ще говорим как от 45$ стават 200лв.

И още нещо, никой не е дал или дава пари на сила, така че каквото и да си говорим факта си е факт.
    Глей сааааа, в момента правя! И то благодарение на теб!!! - просто ме подсети Та искам да ти кажа, че за 7 бр. с мито, траспорт и ДДС ще ми стъпят на 110лв. САМО ЗА 7 бр.
    Лошото на интернета е че станах ме едно село! ако беше финансирал начинанието ОК! - ама така с парата напред
    Ами щом е благодарение на мен много се радвам.

Ако мислиш че ме дразни това, не си познал.

Навремето излезнаха банки антинари, и знаеш ли кой направи пари-тези дето бяха първи. После и другите опитаха но уви.

А по въпроса с финансирането, в криза сме нали

Късмет ти желая.

Интересна лична коренспонденция - нали !

Та с две думи след кратка коренспонденция, с "моята приятелка китайката" се получи следнат картинка:

Цена за шнорхел- USD 41.20

Поръчах САМО 7 бр. и цената за доставка от "моята приятелка" е - USD 260, като това е цена за 1 куб.м. 7 бр. са 0.680 куб.м.

Проверих митото ще е някъде около 4.5% и ДДС 20 %

Да не пиша точни сметки, но за 7 бр. ще стъпят на около 110 -120 лв.

Честно казано ако аз финансирам операцията също не бих ги дал за по-малко от 180 - 200 лв.

Ама да събера парите на 20 човека и да лапна 1 600 лв. от "въздуха" - ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !

Та аз и още 2 -ма приятели сме взели 3 бр. Когато пристигнат ще имам още 4 за продаване и не защото реших да търгувам с шнорхели, а защото дали ще взема 3 бр. или 7 бр. сметнах, че цената ще ми е все тая

П.С. Ааааааа забравих да кажа, че сме си поръчаили и фланци 12 бр. по USD 11.76, ще стъпят тук на по около 30 лв. за бр.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от tony553; 09-12-09, 21:29.
    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

До: Шнорхели 2-ра част

Похвално.А няма ли възможност да поръчате 2 на по-малка цена за транспорт примерно?Или три?Така да си спестите поне мито и ДДС, макар че щом става въпрос за повече стока сигурно се обезмисля този вариант.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
      Похвално.А няма ли възможност да поръчате 2 на по-малка цена за транспорт примерно?Или три?Така да си спестите поне мито и ДДС, макар че щом става въпрос за повече стока сигурно се обезмисля този вариант.
      Точно тук е "ключът от стаята" , митото и ДДС не са най-големият разход по доставката!

Цената за доставка е за 1 куб.м. - $ 260 , ако искаш си поръчай и една гайка цената е тази!

По тази причина сметнах, че ми е все едно като абсолютна стойност дали ще поръчам 3 бр. или 7 бр.
      TLC 90 1KZ-TE 2000г.

Коментар

Поради наколко запитвания от колеги (на Л.С.) относно координатите на фирмата, искам да обясня следното:

Изчаквам, известно време защото в момента уточнявам начина на доставка, не за друго, ами след направено проучване (все пак ми е за първи път да поръчвам по този начин от Китай), се оказа, че относно акуратните доставки на Китайците много вяра не трябва да им се има! Имало случай след дадена цена до пристанище Варна (примерно), пратката да пристигне на пристанище Хамбург и това за тях е доставено до Европа, пък ти се оправяй

По тази причина сега уточнявам доставка със спедитор от България, който ще вземе пратката директно от завода и ще ми я донесе до тук!
        Цената е малко по-висока, но пък е сигурно до София

Щом тръгне пратката поемам ангажимент да напиша описание, стъпка по стъпка, какво и как да се направи заедно с координати на фирмата и спедитора!

С две думи риска за сега е за мен, ама не е чак толкова голям и при такава разлика в цената според мен си струва
        TLC 90 1KZ-TE 2000г.

Коментар

Има ли време да добавиш още неща към пратката?
          LZ1AID

Коментар

Ей, верно бе...

Какво стана с доставката?

Дойдоха ли нещата?

Как излезе математиката в края на краищата? Каква цена дойде EUP ?

Интересно е...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              Ей, верно бе...

Какво стана с доставката?

Дойдоха ли нещата?

Как излезе математиката в края на краищата? Каква цена дойде EUP ?

Интересно е...
              Дойдоха и вече са монтирани

Стъпиха по точно 157.09 лв. за брой.

Фланците стъпиха по 110 лв. за 4 бр.

Качеството е много добро !

Имах желание да напиша подробно описание, кое и как трябва да се направи, но понеже е свързано със споменаване на фирми, реших, че е коректно да поискам разрешение от администрацията на портала.

След направено от мен запитване на л.с. все още не съм получил отговор и това е причината да не пиша за схемата!
              TLC 90 1KZ-TE 2000г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X