Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде продават сладолед на прах

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде продават сладолед на прах

Преди години продаваха прахчета, дето се смесваха с вода и като се разбият и стане смес, оставят се във фризера и си става на сладолед.Днес в който и магазин да отида ми казват ,че нямат.Може би защото не сме в сезон, или и аз незнам.

Яде ми се сладолед .

До: Къде продават сладолед на прах

В големите магазини - Хит, Била и т.н. в сектора за кремчета на прах, пудинг и нишестета.

А иначе - навсякъде си се придава и готов сладолед, защо просто не си купиш
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
      В големите магазини - Хит, Била и т.н. в сектора за кремчета на прах, пудинг и нишестета.

А иначе - навсякъде си се придава и готов сладолед, защо просто не си купиш
      Е аз обиколих всички квартални магазини и все ме отсвирваха.Ще ходя до Била май.

Иначе искам на прах, че да си направя по-голямо количество.Да не говорим че цената му ще е символична в сравнение с купените.

3 кила кутия и да се занимавам с него цял ден...ммм мечта

Коментар

А има и стари сецепти от "онова време", когато нямахме голям избор. При това стават и по-вкусни от болшинството прахчета и готови сладоледи, които продават в момента.

...а по големите вериги сладолед има всякакъв. Последно ми хареса тоя на Milka в кутиите. Вътре е ванилия и шоколад, като ванилията е направо страхотна.

Иначе, обожавам и "Dove" на клечка, но го няма почти никъде. И шоколада и сладоледа много ми харесват, и въпреки високата цена си го хапвам с удоволствие всеки път, щом видя някъде да продават, което за съжаление се случва все по-рядко.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Метро има.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
            В Метро има.
            Кво? Dove ли?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Била Силистра този weekend фризера беше пълен, ама аз го поизпразних малко. Бос сандвич или ескимо шоколадов ама на дарко или нещо друго не на изида ментетата(нищо лично)
              Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Нека допълня:

Отказах се от тоя прах и си направих домашен, както посъветва sparkybg. Много хубав стана и си го изядох с кеф. Трябва да правя следващата доза .

Ето по тази рецепта го правих:
                СЛАДОЛЕД
                Към 1 литър мляко добавям 1 супена лъжица нишесте ,1/2 пакетче краве масло и заварявам. Сместа изстива. Разбивам 6 жълтъка с 1 1/2 чаена чаша захар. Смесвам двете с леко разбъркване. Добавям 2 -3 ванилии. Вари се 10 минути. Отмествам и чакам да изстине. По желание може да се разбият белтъците със малко захар и да се добавят към сместа.
                Сега вече може да се оцвети половината с 1 пакетче киви, портокал, а може сладоледа и бял да остане. Замразявам в камера.

И малко съвети към нея-маслото незнам защо се слага, ама аз така и не могах да го смеся хубаво и то си изплува на повърхноста. Смятам че може и без него. Аз на 500 милилитра мляко сипах 150 мл /милилитра/ захар - измерих я в едно съдче. Нишестето оцветява сладоледа и му дава лек вкус на каквото е нишестето / аз сложих малина /.

Мисля че е по добре да се направи от домашен, от колкото да се ядът храни с изкуствени подсладители оцветители сухи млека и така нататък .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X