Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хипотетично - глоба за "мръсна" кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хипотетично - глоба за "мръсна" кола

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
    В Япония е традиция колите да се мият ежедневно,независимо колко са чисти. Като израз на уважение към околните...Японска им работа
    хм, странно..

аз се къпя ежедневно, не знам дали е от самоуважение или е от уважение към околните..

българска му работа...

Коментар

Значи,японска кола няма да си купя(па и заради волана).Според мен прекаленото миене е вредно
      Глоба могат да ти напишат за много неща.Много неща в закона не са определени и конкретизирани достатъчно точно и ясно.
      Нормално,Закона за движение по пътищата би заприличал на тълковен речник,ако всичко се обясняваше подробно.
      Но да те глобят за това,при лошо време си е направо заяждане.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Пьрво да глобят тия дето трябва да чистят и мият улиците,а после вас
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

абе като ви спират заради тиня на тавана направете така ....
          който може го може,който не може седи и наблюдава 8) 0889992228

Коментар

Колеги ако ви напишат акт за мръсна кола, то обжалвайте до дупка освен ако не ви го плъзнат от тези "под 50 лева, за които няма обжалване". Ако е от тях - заведете дело в международен съд. Заслужава си, защото това е единствения начин да спрем рекета!

Преди години (още нямаше тези "необжалваеми" актове) написаха фиш на мой приятел за мръсна кола. Той обжалва и акта отпадна. После осъди КАТ за нанесени морални щети (някаква смешна сума). Важното е, че закона възтържествува над КАТ!

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              Колеги ако ви напишат акт за мръсна кола, то обжалвайте до дупка освен ако не ви го плъзнат от тези "под 50 лева, за които няма обжалване". Ако е от тях - заведете дело в международен съд. Заслужава си, защото това е единствения начин да спрем рекета!

Преди години (още нямаше тези "необжалваеми" актове) написаха фиш на мой приятел за мръсна кола. Той обжалва и акта отпадна. После осъди КАТ за нанесени морални щети (някаква смешна сума). Важното е, че закона възтържествува над КАТ!
              Аз пък мисля че закона е смислен,стига да не се злоупотребява(което е невъзможно)
              И освен това за такава малка сума (ако е до 50лв)не си струва да се оправдаваме.
              Ако полицаят е обективен-да пише.Ако не е,значи иска пари-пак да пише.Малко са тези полицаи дето ще седнат да ти пишат половин час акт,вместо да рекетират други нарушители. Ако все пак напише да е жив и здрав-аз нерви за глупости не хабя.С такова отношение до сега съм избегнал куп актове(някои напълно справедливи според закона).
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                Нямаше ли в закона по едно време "лош външен вид" в което може да се включва и мръсен автомобил, също и ръждясал и наполовина китосан и т.н. мисля че на това основание пишеха...?
                Така го и изписват в Акт-а,това може също и за твърде много ръжда по купето,с по добър адвокат може и пари да ви дадат за изгубеното време
                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

е вече не глобяват и за много ръжда по купето. има един стил хуудрайд (hoodride).има доста хора и у нас вече които карат така(вкл и аз). и стига ръждата да е "овладяна" (сиреч непрогнила и да е запечатана с лак) няма проблеми. е и да е по малко от 20% от колата де :-). а какво изразяваме с това е друга тема ;-).
                  висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X