Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвремените автомобили - боклуци или да?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвремените автомобили - боклуци или да?

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение

А за крушката - заклевам се бе , да ми изсъхне топката ..../на теглича/ ако лъжа. Човека псуваше като каруцар. При това се оказа , че дефекта е масов и даже неговата крушка изкарала с 10ина хкм повече от останалите.
    Ма вервам ти бе,даже ти казвам ,че е било на 220 модела в годините между 2001 и 2003.Компа на колата е там с всички екстри за модела.Като го сменяш ти трябва и стартиране на дадените екстри за колата или с 2 думи брьснене при дильра.

А кажи познах ли

А дали са боклуци новите или не ..............ще си карам старите и няма да псувам новите много
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Ма вервам ти бе,даже ти казвам ,че е било на 220 модела в годините между 2001 и 2003.Компа на колата е там с всички екстри за модела.Като го сменяш ти трябва и стартиране на дадените екстри за колата или с 2 думи брьснене при дильра.

А кажи познах ли

ООО значи си поддържат традиция гадовете , щото това е по-новичко и по голямо.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

За традиция не ги знам ма май пак са дали на Сингапир да им прави електрониката

По-новичко и по-голямо..................кво па ли ше е това кекавотоМЛ
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

По спомен 2006 - 320 дизел. Дано не лъжа нещо , че не ми се звъни на жена му да питам такава глупост - спомина се човека, Бог да го прости.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Абе тия като ги натопиш в топла вода ще се изпънат. Аз поне така си оправях пластмасовите пинг понг топчета
            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              ...
              Например на един приятел S класа Мерцедес годиначе на 160 хкм изгори крушка на таблото , колата премина в авариен режим и следва прибиране от Златна Панега до София на 1ва предавка с 30 км/ч. Въпросната крушка е една за цялото табло и се сменява заедно с таблото /над 3000 лв./ От завода ти произвеждат такова по номер на рамата и го доставят за около седмица. Такива работи.
              Верно ли за година 160 000 км? И само една крушка?
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Човека беше /бог да го прости/ уникат - бивш ТИРаджия , забогатял сравнително честно. Спокойно навърташе 1000-1500 км на ден. Пътуваше много и с удоволствие. И не съм казвал , че е само една крушка...... например на 3-тия ден от закупуването докато черпеше за придобивката , някакъв с прицеп не взе завоя и му забърса преден калник и врата. Споменавам го , за да ви споделя и цената на щетата - мъничко под 20 000лв. Горките застрахователи! Ама тази крушка води в личната ми класация на абсурдите в автомобилостроенето.
                0888932647

Коментар

Относно поведението на новите модели при блъсканици явно е по полезно при блъскане на пешеходец. Но искам да карам кола с карбуратор и делко, и без грам електроника. А такива на нормална възраст вече няма.
                  Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                  -----------------------------------------------
                  Питието определя съзнанието....
                  -----------------------------------------------
                  0887770735

Коментар

Такива нови коли с малко електроника и по простичко устройство май останаха само Ладите ( седмиците и нивите ). Между другото карам отдавна различни модели Лада Нива поради факта че работата ми е свързана с това и мога да кажа че личното ми впечатление е че старите Ниви са по издържливи и по трудно се чупят от новите на които раздатките вият още на едва изминати 3000 км. Под стари нови говоря за карбураторите и за инжекционите.

Коментар

Как пък всичките ми японски бъкани с електроника "боклуци" ни веднъж не се развалиха. Как така успях да карам половин година с такъв боклук строшен от мен, с намотки под капачката изпуснали от планката си (с моя помощ) и постепенно смлени и инкрустирани по капачката отвътре, с цената единствено на една жълта лампа половин година укоряваща ме "е хайде погледни ме деее..."

Как така ни веднъж не се размечтах за карбуратор, делко, чукче и наковалня...

Как пък един инжекцион с вълшебното словосъчетание PGM-FI на него не успя веднъж, ей така заради идеята, да ме предаде, да ме остави на пътя, да се изхитри да си вземе ден почивка...

Имам лек за всички носталгични. Казва се Алфа Ромео. От по-старичките, с четворка редови, кутия на задния мост и два двойни карбуратора Дел Орто. Нещо Джулиетка, 75-ца от карбураторните...

Да ви го дам това нещо с простата задачка "запали го зимата без да му избяга реглажа на карбураторите" или "включи втора преди да си карал поне 15 километра" и пак ще си поговорим. И за делко, и за запалвания, и за карбуратори. И за приложенията им във всяко нещо смеещо да се нарича автомобил.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Големи буклуци са новите коли. То и прогреса много кофти нещо. Не са ви виновни колите, виновни са кретените прибиращи от парите за оправяне на пътища. Де що е фонд го изпразниха. После дупки, шарнири... Виновни са и тия, които мешат в горивата какви ли не ла..на. От цистерна-две.

За десет години и над 160 000 км съм сменил един тампон. Филтър за горивото не се и сменя на колата. В Сан Диего и околия сме толкова народ, колкото в цяла България. И всички над 16 години карат коли. И въздуха е чист. Я си представете всички тези коли да са карбураторни мотори без катализатори.
                        Знаете ли до какво води замърсяването на въздуха? Какви поражения води при децата да речем? Да, всяко нещо си има цена. Ако цената е да сменям цяло табло на Мерцедес заради една крушка, но детето ми да може да диша без помоща на машина забита в гърлото му, да плащам я, каквато и да е цената.
                        И моля, стига с това "избий катализатора и го продай, колата ще тръгне, а ти ще направиш някой лев"
                        Последно редактирано от NIKSD; 29-10-09, 05:24.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Как пък всичките ми японски бъкани с електроника "боклуци" ни веднъж не се развалиха. Как така успях да карам половин година с такъв боклук строшен от мен, с намотки под капачката изпуснали от планката си (с моя помощ) и постепенно смлени и инкрустирани по капачката отвътре, с цената единствено на една жълта лампа половин година укоряваща ме "е хайде погледни ме деее..."

Как така ни веднъж не се размечтах за карбуратор, делко, чукче и наковалня...

Как пък един инжекцион с вълшебното словосъчетание PGM-FI на него не успя веднъж, ей така заради идеята, да ме предаде, да ме остави на пътя, да се изхитри да си вземе ден почивка...
                          Ама тя тая фирма дето говориш за нея е измислила и CVCC и други неща. Обаче смея да твърдя , че след 95г. определено натиска в посока поевтиняване , като често това си е за сметка на качеството , особено на екземплярите произведени извън родната и страна.
                          0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Големи буклуци са новите коли. То и прогреса много кофти нещо. Не са ви виновни колите, виновни са кретените прибиращи от парите за оправяне на пътища. Де що е фонд го изпразниха. После дупки, шарнири... Виновни са и тия, които мешат в горивата какви ли не ла..на. От цистерна-две.

За десет години и над 160 000 км съм сменил един тампон. Филтър за горивото не се и сменя на колата. В Сан Диего и околия сме толкова народ, колкото в цяла България. И всички над 16 години карат коли. И въздуха е чист. Я си представете всички тези коли да са карбураторни мотори без катализатори.

Кажи ти сега,кажи за скоростите на Хондата
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Кажи ти сега,кажи за скоростите на Хондата

Разберете се по градския телефон.
                              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от SKORPION_LS Преглед на мнение
                                Такива нови коли с малко електроника и по простичко устройство май останаха само Ладите ( седмиците и нивите ). Между другото карам отдавна различни модели Лада Нива поради факта че работата ми е свързана с това и мога да кажа че личното ми впечатление е че старите Ниви са по издържливи и по трудно се чупят от новите на които раздатките вият още на едва изминати 3000 км. Под стари нови говоря за карбураторите и за инжекционите.
                                Ми не, не са само ладите. Оня ден например, карах Nissan Pick Up - чисто нов. Карал съм и доста стар. Единствената разлика е, че новия има ABS и въздушни възглавници серийно, а при оня стария май си бяха сериозна опция.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X