Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това истина ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Това истина ли е?

Не знам дали темата е за спама или за по-сериозен раздел, но тъй като не съм виждал с очите си гениалната творба, за която ще стане дума, я пускам тук. Та ей на този цитат попадам във вестник Стършел:

"Модалния признак африкативност характеризира само съгласни от алвеолния и небния локален ред. Трябва да се отбележи, че африкативността е комплексен признак, а не комбинация от последователни проход и преграда... "

Ебати простотията неземна. Това в учебно помагало за 5ти клас. Хаха.
    После що келешите били неграмотни - че то и аз не го разбрах това, а уж не съм тъп и не съм съвсем скаран с Българския език.

Направих си труда да поровя малко, "африкативност" като понятие не намерих. Намерих "африкат" и "фрикатовност" и нито едно от двете не отговаря съвсем на описанието
    Освен това в тълковния речник пише, че "алвеолен" е медицински термин. А доколкото ми стигат бедните познания по биология, връзката между алвеолите и артикулацията е горе долу колкото между хемороидите и размера на обувките.

Между другото въпросната книжка на издателство "Понс" (има и други помагала със същото име на други издателства, от други автори!) струва бесните 18 кинта. Добър ден.

Ако някой се е набутал с тази книжка и потвърди цитата, мисля да се заям по-сериозно с автора и издателството.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Това истина ли е?

Коментар

Изяж ги с парцалите тея гниди ако имаш възможност !
      Глупост – дар божий, но не следва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
      Последно редактирано от Redo; 11-10-09, 00:50.

Коментар

Тефчо, пробвай в тоя речник да намериш думи като: ДжиПи, ПиАр, олмбутсман (или както се пише тая идиотия) и пр. кретенизми въведени от литературните гений които ни управляват през последните няколко години и веднага ще ти стане ясно какво значи идиотското звукосъчетание горе и защо Македонците започнаха да претендират за своя писменост и език.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          ..."Модалния признак африкативност характеризира само съгласни от алвеолния и небния локален ред. Трябва да се отбележи, че африкативността е комплексен признак, а не комбинация от последователни проход и преграда... "...
          Нищо ново. За създаването на това странно словосъчетание вероятно е използван "Генераторът на вестникарски заглавия".
          Ето последният му бисер:

Охлюв отмъква самолетоносач; катастрофира
          Радиото си трае
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X