Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антифриз 15 левчета/литъра?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антифриз 15 левчета/литъра?

Почудил съм се с това... Питах колегите - и те с мен По оригиналните сервизи на Сузуки наливат един тъмносин антифриз, леко мътен, разреден за -40 градуса с цена по-скъпа от на маслото - за 15 лева/литър. Минерален бил, не знам какво, категорични бяха да не наливам от евтиния по 3 лв/литър. Днес питах пак в друг сервиз пак при Зузуки. Единствено имам съмнения за температура на кипене, но все пак ми е странно. Моля някой който е наясно да даде инфо каква е тая врътка с 5 пъти разлика в цената. Благодаря предварително.

До: Антифриз 15 левчета/литъра?

Намери си от някъде G12. 8-10лв е марковия, разреден. Розов. Еестествено има и по-скъп, ама това си е твоя преценка.

Друг вариант е пак розов, нa Лукойл - аз карам с такъв.

Класическия е с по-кратък живот. Розовия е правен за алуминийеви двигатели, и е с 5 години живот. Обикновения - 2 години.

Има и електриково зелен - за него нямам идея. Едната ми джипка е с такув, и все още си е бистър, та съм решил и тая година да я търкалям с него, и да го сменя на полет.

Ако колата ти е гаранционна, нямаш голям избор. Ако обаче не е, посещавай фирмените сервизи когато само те могат да ти свършат определената услуга. Аз така процедирам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Намери си от някъде G12. 8-10лв е марковия, разреден. Розов. Еестествено има и по-скъп, ама това си е твоя преценка.

Друг вариант е пак розов, нa Лукойл - аз карам с такъв.

Класическия е с по-кратък живот. Розовия е правен за алуминийеви двигатели, и е с 5 години живот. Обикновения - 2 години.

Има и електриково зелен - за него нямам идея. Едната ми джипка е с такув, и все още си е бистър, та съм решил и тая година да я търкалям с него, и да го сменя на полет.

Ако колата ти е гаранционна, нямаш голям избор. Ако обаче не е, посещавай фирмените сервизи когато само те могат да ти свършат определената услуга. Аз така процедирам.
      Аз съм с такъв, казват че бил силиконов. Добър е дотолкова, доколкото ако имаш дори и лек теч отнякъде веднага боядисва мястото електриково зелено и ти го показва.

Коментар

Врътката е ясна,чакат само някой да клъвне.Карам Мерцедеса безброй години с антифрис от по 3л. литъра и му няма нищо,но ако не смееш има и по-скъп,парите са си твой.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          Аз съм с такъв, казват че бил силиконов. Добър е дотолкова, доколкото ако имаш дори и лек теч отнякъде веднага боядисва мястото електриково зелено и ти го показва.
          Силиконов определено не е, силициеви съединения в антифриза са строго забранени. Но за течовете е вярно. Продава се и отделно боя.

Коментар

Изплющяха ми цената в последствие, вече съм с него и питам за доливане. В Зузуки си направих обслужването, доволен съм от работата им и съм наясно, че не е като да не сурвакат. Пренатегнат или недозатегнат ангренаж от бесен майстор e ясно до какво може да доведе. Натягането ми го гласиха на око...
            По ирония на съдбата веднага след като излязох от сервиза им едни гумаджии ми повредиха главината с един здрав винтотверт. Течове не боядисва, защото има лек теч отгоре на радиатора. Новите BМW та работят ако се не лъжа на по-висока от 100 градуса - около 120 работна темп. съм виждал разграфена стрелка. Не, не беше за темп. на масло, питах 3 пъти. Днес ми казаха да не си играя с евтин антифриз, и подозренията ми са на тема температура на кипене.
            п.с. де да беше гаранционна колата...
            Последно редактирано от Rabin; 06-10-09, 19:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              ... Натягането ми го гласиха на око...
              Едва ли е на око, японеца е сложил пружикна където трябва и тя натяга колкото трябва, не е нужен допълнителен инструмент. Стига майстора да не реши друго, че и това съм го виждал.
              За тоя прословут антифриз и аз чувах, нямам лични впечатления. От Лукойлския съм оставал на пътя, замръзвал ми е на -17 на място, за в движение няма и толкова. Оттогава съм ги забравил, че съществуват. Карам на полски концентрат, без забележка, цената е около 7-8 кинта, не помня точно, макар, че скоро го сменях. Като си го направиш на -40, до -30 не замръзва даже и в движение, проверено лично.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Едва ли е на око, японеца е сложил пружикна където трябва и тя натяга колкото трябва, не е нужен допълнителен инструмент. Стига майстора да не реши друго, че и това съм го виждал.
                Пружинката беше доста слаба, и с очите си видях как беше байпасната и твърдо затегната с едно болтче до нея. Изказах опасения и майсторът ме увери, че всички Сузукита ги гласи така. Говорим за лицензен сервиз. Оф, не знам вече!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  От Лукойлския съм оставал на пътя, замръзвал ми е на -17 на място, за в движение няма и толкова.
                  Карам от 2 зими с розовия им. Никакви грижи. А другото се тества във фризера.

Само че си купих не готов, а концентрат, и си го разредих собственоръчно 1:1.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Пружинката беше доста слаба, и с очите си видях как беше байпасната и твърдо затегната с едно болтче до нея. Изказах опасения и майсторът ме увери, че всички Сузукита ги гласи така. Говорим за лицензен сервиз. Оф, не знам вече!
                    Пружинката наистина е лека, то няма и нужда да е кой знае каква, яките са на динамичните обтегачи, но там е съвсем друга история. По принцип технологията е следната - прибира се обтегача в крайно положение и се притяга, колкото да стои там. Слагаш ремъка, охлабваш обтегача (ролката) колкото да се движи (примерно 1 оборот, макс 2), превърташ мотора напред от болта на ремъчната шайба на коляновия вал. На някакъв ъгъл усилието към разпределителния се увеличава и някъде тогава е време да затегнеш въпросния "байпасен" болт, веднага след него и основния болт на ролката. Знам, че "някакъв ъгъл" е готварско понятие, но в момента ме мързи да смятам на какви градуси се пада, то си личи доста ясно. И това е горе долу. Целия фокус е в съотношението на рамената, пружинката е лека, но действа на доста добър лост и върши идеално работа.
                    Ако някой реши да си прави експерименти... абе пак може, но не виждам смисъл.

@Спарки: е, аз се набутх тогава с готов разреден
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз слагам розов "Алпин"-концентрат и си разреждам около 1:1 Доволен съм.Познавам доста хора които карат с такъв-всеки казва,че му пада с малко стрелката на охлаждащата течност.На какво се дължи-не знам.Продава се на бутилки по 1,5л-цената е около 15лв.т.е. излиза около 10лв литър концентрат.
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X