Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какви са тези машини?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• какви са тези машини?

Здравейте колеги.
    Може ли да ми кажете какви са тези машини и за какво са ги използвли на времето и дали се ползвт сега все още ?
    Поздрави.
    Прикачени файлове

До: какви са тези машини?

На мен ми приличат на полеви готварски печки на твърдо гориво.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първото и третото са походни кухни, второто и четвъртото може да са походни перални или готварски печки.

Кухните служат за държане и пренасяне на топла храна при полеви условия.

Коментар

ъм..не съм много наясно с веонните техники ама това не е ли походна кухня?

П.С. май сме писали заедно

Коментар

Ако знаете само какъв вкусен боб се готви в тях. При това в движение. Джогана я влачи, огъня си гори, а разбитият път има грижата за разбъркване на манджата.
          E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Първоначално публикуван от plamenlori Преглед на мнение
            Ако знаете само какъв вкусен боб се готви в тях. При това в движение. Джогана я влачи, огъня си гори, а разбитият път има грижата за разбъркване на манджата.
            Ихаааа звучи наистина страхотно , ама те на дърва ли са или на нафта ?
            Гледам че имат резв.за течно гориво май или нещо бъркам, та ако е нафта то нямаш сметка да ядеш боб в тези уникати , то ще ти излезне може би по евтино да печеш агне в ресторнт , или разхода им е много икономичен !?

Коментар

Е те не са правени, за да има сметка от тях, а за оцеляване в полеви условия. Освен това се варят доста порции боб, та за пикник не са много практични .

Коментар

...а задушено агънце как става, просто не е истина, един перущенлия беше си откраднал едно казанче и го ползува за такова нещо... приказка!
                Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Резервоара е за вода, а топлото се добива от дърва. Готвят се по няколко манджи на веднъж. Бакара като каже, че манджата е готова се спира за почивка и войската обърсва канчетата, вади от партенките по една лъжица и се нарежда на дългата опашка.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Когато бях войник през далечните 1986-1988г. служих свързочник към тила и там се готвеше точно в такива полеви кухни.За вкусните чорби и бобови кулинарни произведения,колегите по-горе вече споменаха.

Коментар

Ех момци, върнахте ме двайсетина години назад.. По един месец зимата и лятото на полеви лагер на Корен...походни кухни, забърсване на канчета (вода няма), лъжици, скрити нейде из машините..знаете ли кой ми е най-хубавият спомен от онези места? В слънчев февруарски ден да дремя на капака на двигателя на МТЛБ-то, завит с гъбина - отдолу грее моторът, отгоре - зимното слънце..така се стопляше войнишкото тяло след дългата зима....и душата, де..
                      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Ех , наистина много готино звучи за споменатите хубави моменти в казармата, само аз мисля да купя няколко и да осъщесвя една моя мечта, винаги гледам по някои филми как едни благотворителни фондаци или църкви или джамии или синегоги да предлагат безплатно ядене на бедните и бездомните , ех разбира се с даренията на благородни хора, и аз искам да го правя някой ден ,та се чудя дали ги продават тук или да ги взимам от Полша или Германия или от там където видях че ги продават .
                        ще се радвма на някоя идея от колегите дето знаят нещо повечко по въпроса.

Коментар

Доколкото разбирам, искаш да вземеш походна кухня, да я типосаш на някой ъгъл и да храниш бедни и бездомни хора? Адмирации за идеята! Само се чудя какво ще каже вездесъщото ХЕИ - сега РИОКОЗ???
                          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                            Доколкото разбирам, искаш да вземеш походна кухня, да я типосаш на някой ъгъл и да храниш бедни и бездомни хора? Адмирации за идеята! Само се чудя какво ще каже вездесъщото ХЕИ - сега РИОКОЗ???
                            Леле ей това не бях предвидил.
                            Ама се надйвам че за един бобец и разни такива постни неща едва ли ще има проблеми,, но не е лошо да се обадя там наистна .

Коментар

На "Чепинско шосе" близо до нас един продава такива кухни. Гледам, че на едната пишеше 1250лв.
                              На събора в Проморско си помислих, че ако някой се беше сетил сутринта в такова нещо да сготви шкембе чорба, щеше да е супер.
                              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                              -----------------------------------------------
                              Питието определя съзнанието....
                              -----------------------------------------------
                              0887770735

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X