Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бууу бу-бу-бу-бу-бл-бл-бл-бл лидлбош ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бууу бу-бу-бу-бу-бл-бл-бл-бл лидлбош ???

Темата произлиза от ТУК
    Заглавието е поздрав от извънземните от филмчето "Кученцето Кипър".

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Дневната сума все едно ти си я определяш. И 20 може, но не е практично. Прави се компромис. Банките ти определят само горна граница и това е смислено.

Колкото до пустия път с банкомат - проблемът е известен и не се ограничава до теглене под принуда. Затова такива банкомати (вече) няма.
    Ахахахах има има Не са на път. В малък град - провинция. Свидетели - няма. Банкомата е някъде си, без камера, лампа, хората спят........... от там нататък е същото

Абсолютно съм съгласна с Ясен, че сме в преходен период.....
    През това време единственото, което може да се направи е сами да се справяме някак.

Темата доста се разшири, но се сетих за една случка от преди 2 седмици и ще ви я разкажа тук на кратко. Бензиностанция лукойл след град В.Търново...аз съм на опашката и чакам да си платя горивото на Мърляча (Ферозата). Преди да вляза загледах едино Дискавъри с десен волан....та пред мен на опашкаат англичани и имат някакъв проблем с касиерката, но не се заслушах в 1я момент. Хората се пооддръпват от опашката и касиерката започва да обслужва останалите клиенти. Стига моят ред и я питам "Какъв е проблема със семейството англичани?" и тя "Знаете ли английски" аз "ДА" и тя: "Ами не им работят картите, не си знаят пина, блокира им картата, а те нямат кеш в лева, имат "някакви си английски пари""" и аз и викам "паунди ли" тя "ДА, ама аз не мога да им ги приема. мога евро или лева." и аз: "И сега какво? Дай да им източим горивото, което са заредили......" Бях бясна. Как служител не знае грам английски и не иска да помогне на хората. Заговорих ги. Те ми обясниха, че имат сметка 56лв. и имат само паунди. Казаха,че едната карта не им я приема, а другата им дава грешен пин, а те идват от В.Търново и са си използвали картата със същия пин. Както ида е - обмених им парите, взех назаем от пътниччката ми, защото нямах толкова лева кеш и те ми оставиха 30лв да се почерпя, защото съм им помогнала. Хората са си купили жилище в БГ и са се преселили да живеят тук. А докато им обменях пари, касиерката ми подаде калкулатор да си сметна, за да не ме били излъжели. Идеше ми да я пребия тази жена. Срам ме е, че има такива Българи. Надявам се аз ако попадна в подобна нелепа ситуация, да има добри хора и да ми се върне услугата.

П.П. Ако не е за тази тема, не е проблем да ми изтриете или преместите мнението
    Последно редактирано от Goblin; 17-09-09, 02:29.

До: Самоделка-върху банкомат

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
    Ахахахах има има Не са на път. В малък град - провинция. Свидетели - няма. Банкомата е някъде си, без камера, лампа, хората спят........... от там нататък е същото

Абсолютно съм съгласна с Ясен, че сме в преходен период.....
    През това време единственото, което може да се направи е сами да се справяме някак.
    ...
    Винаги, не само в преходните периоди, трябва да се справяме някак.

Колкото до твоите англичани - един тъп и упорит чиновник може да ти разпилее живота винаги и навсякъде. Даже и да не е злонамерен или както в твоя случай, подозрителен. Срещу такива солидарността трябва да се упражнява винаги, но това наистина не е по темата.

Коментар

Мариянкеее,много си състрадателна,ама нещата не са съвсем така..не бързай да плюеш българите.
      1.Тва,че не им работят картите си е тяхен проблем.Може да не работят поради хиляди причини-на теб ли да обяснявам. Трябвало е да се подготвят..
      2.Ако идеш с левове в Англия дали някой ще ти обърне внимание и дали ще се намери някой от опашката да ти помогне..познай-пробвал съм....Даже и евро няма да ти приемат.
      3.Никъде по европа не искат да говорят на английски,даже и да го знаят,или на друг различен от тяхния език..ама никой.С една германка се бяхме хванали за гушите на една бензиностанция щото искаше да й кажа номера на колонката-колата се виждаше-на немски.Пробвах на английски и холандски,който е подобен,обаче животното ме гледаше яростно и не издържах...добре,че не дойде полиция.
      4.В страните,присъединили се преди нас,аналогично .Не говорят или не искат да говорят друг език,ама и евро не приемат-Словакия..А нашата продавачка им е предложила ,ако имат евро-все пак сме ЕЕС...Англичаните,като не искаха да си сменят паундити,си е тяхен проблем..
      Та още ли те е срам....Мен не ме е срам.
      P.S.Имах абсолютно същата ситуация миналата година.Пътувахме с колата за Англия.Понеже ш..аните унгарци-кризата да ги тръшне дано-почти ни бяха занулили откъм евро,някъде на илизане от Германия,след Кьолн горивото взе да свършва.Картите-празни,еврото-свърши,кеш паунди-бол,газовата-празна,бензин-малко,около полунощ.Почна се ходене по мъките.Пробвах в Германия-не щат да зареждат за паунди.Предлагах им всякакъв курс паунд-евро и цена на газ или бензин каквато кажат..демонстративно вдигат рамене и обръщат глава.Викам холанците са по-готини хора,те ще са по-отзивчиви..ама не-същата работа.И в Белгия трагедия.Вече преди Брюксел ми бяха останали 1-2 л. бензин и тва е .Карам си бавно и мисля кво да правя.Мислех,като англичаните,на първата бензиностанция да заредя и ако не щат пак паунди да се разправяме после-трябваше да стъпя поне в Англия.Ако искат да викат полиция,все тая-не исках да крада.И в точно в този момент мина габровско Рено Еспейс и ми свирна.Настигнах го и момчетата ми обмениха 40 евро.Дадох им 40 паунда.Те искаха 30-ама и 50 щях да им дам,щото бях загинал без тях.Та в 3 европейски държави никой даже не искаше и да ме погледне,даже и да разговаря с нас..щото бяхме с БГ регистрация.А тука някакъв англичанин,в града,не си е направил труда да попита даже дали може да зареди с паунди...Щото си мислят,че всичко им е позволено..Докога ще се срамуваме,че сме българи заради високомерните дебили..
      Последно редактирано от peterbg1; 16-09-09, 14:30.
      [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
      Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

хммм, защо си мислиш, че някой е против твоята българска регистрация и разваления ти английски? Моя опит също показва, че и с мен не искат да говорят на английски, но винаги са били добронамерени за решаването на даден проблем...

А сега си представи как ще изглежда историята на някой африканец в България с Мароканска регистрация, фъфлещ английски и предлагащ паундове на бензинонстанция на Петрол в дълбоката провинция?

По отношение дали дебитните/ кредитните карти ще останат само с чип - не вярвам това да стане скоро...
        Ако на някой му се повреди записаната информация на магнитния носител (както често се получава ако ползваш RFID четци) - банкомата не е разчита и е отхвърля...

А за възстановяването на суми - имам познати със сметки в пощенска и Първа Инвенстиционна, които се опариха с няколко стотин лева и никой нищо не им възстанови - въпреки че въпросните вандали бяха записани на камери на банкомат.

Коментар

Моя английски си беше мно-о-ого по-добър от техния,да не говорим,че се оправям и на холандски.Но аз тук само разказах аналогична ситуация на Марияна да не се срамува от българите или други да се самопринизяват на "марокански африканци"...
          Иначе защо трябва да говорим с англичанина на английски в България ? Или да му обменяме паунди на бензиностанцията ,па било и в централната ни провинция ? Аз бях транзит,но не срещнах грам състрадателност.А въпросното семейство смята да живее тук и може да е по-гъвкаво,а не да очаква да им се правят навсякъде теманета..
          Ама стига толкова спам,че темата тръгна в съвсем друга посока...Сори
          Последно редактирано от peterbg1; 17-09-09, 00:06.

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
            Мариянкеее,много си състрадателна,ама нещата не са съвсем така.....
            Колега, не знам що си натрупал толкова bad experience по Европата, ама трябва да си голям карък или да имаш много кофти вид (майтапя се, да не се обидиш, ей...) Верно швабите не искат да говорят английски, ама на развален немско-английски добре си се разбирах навсякъде. В Холандия и Белгия (изключвайки Валония) поне 70% от хората разбират и говорят приличен английски и никога не съм имал проблеми. За пример, живял съм там почти година и не знам грам холандски или френски..... Колкото до състрадателност, едва ли ще получиш повече от любезно упътване където и да е по света.....
            Последно редактирано от kuzdov; 17-09-09, 00:20.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Не,бе..това беше само един пример.Живял съм 3 години в Холандия и смело мога да кажа,че холандците са най-готините хора в Европа.Което не може да се каже за немците.Белгийци и англичани-средна хубост.Живял съм и 5 год в Англия.Т.е. имам преки наблюдения от всички европейски нации.За толкова години имам всякакъв опит-и лош,и добър.Но се дразня,когато ние самите не се уважаваме и едва ли не им лижем краката на западняците...Не са нищо повече от нас !! Както писах по-горе,аз в Англия говоря тяхния език-нормално е в БГ те да говорят нашия.Или пък-да знам ,че имам само евро,да не са левове,и да ида да заредя ипосле да се правя на луд,да им говоря на бъргарски и да им бутам еврото..Няма как да стане.Ама очакват тук те да кажат "а" и ний веднага "на".Щото се имат за господарска нация..Тикава ми ти работи..

Коментар

Ами прав си, колкото и да е тъпо. Аз също смятам, че като си в някаква чужда държава си длъжен да се съобразяваш с нея във всички отношения. Никой не е длъжен да те разбира или съчувства, още по-малко да те толерира само защото си чужденец и не говориш езика им (още получавам писма на холандски въпреки, че прекрасно знаят, че грам не вдявам.....). Колежката малко пресилено се е разчувствала от неволите на "горките" англичани. Може би трябва да поживее малко по техните земи, за да види какво ще е отношението им към нея за да проумее, че всъщност ние българите сме значително по-състрадателни и услужливи, отколкото коя да е друга европейска нация (тя самата го е доказала с поведението си).
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Именно.Ти по-добре го каза от мен !!!!
                  Руска поговорка :"В чужой церкви своим крестом не ходят !!"
                  Аз не че съм търсил състрадателност-голямо мочче съм-просто нашата е прекалена..

Коментар

Аз, например, понятие нямам как изглежда британски паунд или албански лек, а долари и евро съм склонен да взема само от проверен източник - мога да ги броя, но не и да позная кое е за броене и кое за милиция. Ако с английски и руски някак се оправям, с турски или сръбски вече ми е по-тегаво, а с унгарски или хинди могат да ме заковат еднократно.

Тъй че, продавачката е постъпила съвсем логично. Ако всяка продавачка трябва да познава даже само европейските валути и да говори поне един чужд език, търговията яко ще закъса за кадри.

Мърлянда също е постъпила съвсем логично - познава купюрите, говори езика - защо да не помогне, ако не и струва прекалено много? И аз правя така понякога, въпреки че съм наясно, че някои хора се озовават в трудна ситуация доста по-често от други, без да са специално нарочени от Съдбата.

Коментар

До: Бууу бу-бу-бу-бу-бл-бл-бл-бл лидлбош ???

Темата произлиза от ТУК
                      Заглавието е поздрав от извънземните от филмчето "Кученцето Кипър"

Последно редактиран от Goblin ; Днес в 03:29

Ахахахахах - уникално заглавие на тема и благодаря за поздрава Вие модераторите в 3ч посред нощите ли модерирате, луди хора

Сега по темата: абе знаех си, че аз съм извънземната и не е "трябвало" така да постъпвам в дадената ситуация, но какво да се прави и извънземните грешат понякога. Факт е обаче, че се чувствах добре след стореното. Не мисля, че мога да отмина и да се направя, че не съм чула. или не съм разбрала в подобна ситуация. Ако мога - помагам, ако не - не. По интересно е какво се случва, когато извънземното има нужда от помощ ....

Аре, лек и успешен ден, колеги!

Коментар

... Бях бясна. Как служител не знае грам английски и не иска да помогне на хората ...
                        Успокой малко топката де! Бясна си от какво? Че една (вероятно доста нископлатена) касиерка на провинциална бензиностанция няма езикова подготовка? Ами дали този, който я е назначил на работа изобщо е търсил хора с такава квалификация?

Че не се е направила на чейндж бюро? Ти, ако си на нейно място, какво ще направиш? Идват ти някакви, дето едната им карта системата я отхвърля директно, на другата им вади съобщение за грешен ПИН, а след това ти вадят пари във валута, която нито познаваш, нито си длъжна да приемаш и ти викат "Това е, други пари нямаме".
                        Работиш на бензиностанция, не в банка и си нямаш хабер от понятие как изглеждат истинските британски лири и какъв е актуалният курс. До аванс имаш 1 седмица и в портмонето ти е останала някаква дребна сума. Ако приемеш лирите, най-вероятно ще трябва при отчитането в края на смяната да извадиш левчета от джоба си, като рискуваш да се набуташ с цялата (ако лирите се окажат фалшиви) или с някаква част от сумата (ако не си уцелила курса), отделно дето после трябва да търсиш къде да ги обмениш обратно в левове.

Докато си се разправяла с проблемните клиенти, опашката, която се е натрупала зад тях, вече започва да нервничи ...

Та, какво правиш?

При аналогична ситуация в Англия, ако се опиташ да платиш с левове, ми се струва доста вероятно направо да викнат полицията ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

А токъде идват всичките главоболия на въпросните англичани? Дали не е от някоя икономия на шефа на бензиностанцията, а именно да не си плати пълния пакет картови услуги на доставчика?

Щото, и на мен ми се е случвало с българска карта на българска банка, с предостатъчно пари в нея, на българска бензиностанция да не мога да платя. Или да не мога да изтегля от банкомат. А на съседния, на 20 метра, всичко да е наред.

Като се играят игрички между банките и се спестяват 20 стотинки от някой "шеф", понякога и така се получава.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Успокой малко топката де! Бясна си от какво? Че една (вероятно доста нископлатена) касиерка на провинциална бензиностанция няма езикова подготовка? Ами дали този, който я е назначил на работа изобщо е търсил хора с такава квалификация?

Че не се е направила на чейндж бюро? Ти, ако си на нейно място, какво ще направиш? Идват ти някакви, дето едната им карта системата я отхвърля директно, на другата им вади съобщение за грешен ПИН, а след това ти вадят пари във валута, която нито познаваш, нито си длъжна да приемаш и ти викат "Това е, други пари нямаме".
                            Работиш на бензиностанция, не в банка и си нямаш хабер от понятие как изглеждат истинските британски лири и какъв е актуалният курс. До аванс имаш 1 седмица и в портмонето ти е останала някаква дребна сума. Ако приемеш лирите, най-вероятно ще трябва при отчитането в края на смяната да извадиш левчета от джоба си, като рискуваш да се набуташ с цялата (ако лирите се окажат фалшиви) или с някаква част от сумата (ако не си уцелила курса), отделно дето после трябва да търсиш къде да ги обмениш обратно в левове.

Докато си се разправяла с проблемните клиенти, опашката, която се е натрупала зад тях, вече започва да нервничи ...

Та, какво правиш?

При аналогична ситуация в Англия, ако се опиташ да платиш с левове, ми се струва доста вероятно направо да викнат полицията ...
                            ъъъъъ и ти си прав, на мястото на касиерката бих постъпила по същият начин и най-вероятно бих уведомила управител. Чаво, да ти кажа не съм се замисляла, нито съм анализирала в даденият момент. Не казвам че аз съм права, нито че касиерката е крива. Проста случка. Фактите са налице. И трите страни са доволни:
                            *англичаните - имаха вече пари да си платят сметката;
                            *касиерката - не и се налага да вика управител или полиция и сметката и е платена;
                            *аз - помогнала съм и са ме почерпили 30лв.

Мисля, че всеки има мнение по въпроса. 1000 човека 2000 мнения. Темата не е за анализ - това е просто случка. РАЗКАЗ. Минало бешало.
                            Извода: приказката имаше добър край, до момента в който не стана публична и започна да се изкривява и на края кой знае как ще излязат нещата. Сигурно, че червената шапчица е ограбила вълка и семейството му, после го е изкормила, и си е направила панделка от червата му примерно.

Все още се чувствам добре от стореното....

Коментар

...
                              Ахахахахах...
                              НИКОЙ не ми вярва че Кипър е наш човек...

Ето доказателството. Нагледно. Че е наш човек, и че на всичкото отгоре се занимава с офроуд, пикапи, лебедки и МСС.

http://www.youtube.com/watch?v=zqZXkdofyu0
                              Последно редактирано от alex_markov; 17-09-09, 09:29.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X