Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за КАТаджии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за КАТаджии

Колеги,имам следния въпрос :

От около 10 дена из квартала се подвизават два частни автомобила,единият е син "Форд",другия не го запомних.На двата са сложени сини лампи /не тип "крило",а прости буркани/.Колите стоят на класически "хранилки" - една от тях е след моста на Захарната преди гарата.Там има знак 30 км ограничение и под него табела "Изход".Останал е там от времето на соца,когато под моста беше гаражът на такситата от клон 1.Пътят прави лека чупка и точно след нея е въпросната "полицейска" кола.Т.е. ако минете оттам с позволените в града 50 км/ч сте в нарушение.Там всички са в нарушение и просто е въпрос на избор кого да спрат.Иначе двамата полицаи са с униформа,СО жилетки,палки ,пищови - всички екстри.

Та въпросът ми е :може ли някой аргументирано да обясни длъжен ли си да спреш ако ти махнат с палката ?

ИМХО :Лично аз няма да спра,та ако ще да ми вземат книжката след това."Бурканите" се продават на Илиенци по 12 лв. бройката и всеки може да си сложи такъв на колата.Палките също ги продават там.Униформа не е трудно да се намери,а СО жилетка има всеки от нас.

Ако смятате,че темата не е за тук,моля преместете я.
    Поздрави.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

До: Въпрос за КАТаджии

Можеш да не спреш в случай, че полицаите ти изглеждат съмнителни, но след това трябва да отидеш в най-близкото РПУ и да съобщиш ".....така и така, не спрях на подаден сигнал със стоп палка по следните причини:.......". Така излизаш чист от положението.

Коментар

Подложи ги на проверка. Ако са истински, 90% ще те подгонят. Като те спрат...Ами тест, бе приятели.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Когато са там, звъниш на 112 и казваш " Има такива и такива автомобили...."
        Другото е да идеш в местното РПУ и да подадеш сигнал в писменна форма, "Видях това и това..." и в двата случея ще получиш отговор.
        Като питаш, добре е поне снимка да постнеш, понеже може и да са си действащи Ако някой се прави на ченге за парите от 2-3-4 минавания на чевено, той си е чисто луд. "Оргиналните" ако спипат "ментето" ще му стане много "неприятно"
        Колкото до спирането на полицейска палка, то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО без значение как ти изглеждат полицаите, ако се съмняваш в нещо, пак звъниш на 112 и искаш помощ виртуално толкова
        П.П. НОВИТЕ бели "Астри", преди това сините "Фордове", тук там "ситроен Ксара-ПИКАСО (разни цветове) и др. са крайно количество, и се доставят от "правилните" фирми....ама ако свърши далаверата, сержантския състав в РПУ-тата все пак трябва да си върши работата и му се предоставят наличните коли.
        Последно редактирано от дядо владо; 16-09-09, 21:41. Причина: допълнение
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

.....Колкото до спирането на полицейска палка, то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО без значение как ти изглеждат полицаите, ако се съмняваш в нещо, пак звъниш на 112 и искаш помощ виртуално толкова
          Тц. Ти би ли спрял нощно време на меко казано сънмителни "катаджии" извън града? Аз бих действувал по описаната от мен процедура!

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение

От около 10 дена из квартала се подвизават ...........
            Каква е вероятността крадец да обира един магазин 10 дена подред?
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
              Каква е вероятността крадец да обира един магазин 10 дена подред?
              Ако никой не му прави проблем - доста добра. Питай Доган
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Въпроса е че разни и разнообразни "шапкарчета" си правят каквото си искат и си вярват на всичкото отгоре,че са много велики.Наистина ще ми е интересно да разчепкаме въпроса:кога ,как и по какъв начин имат право да спират въпросните "гъзари". Пример: карам си и виждам зад мен син буркан,като при приближаването измякват и със сирената.Дръпвам се за да им направя път,но не спирам защото има място да ме заобиколят.Обаче след като ме изпреварват ме засичат до степен да се спря в бордюра и излизат с едни стойки и чалъми,че не съм спрял на сигнал, е аз да не съм Нострадамус та да знам какво им е в хралупите.Друг случай е спиране на неосветен път със скрита патрулка :извинявайте ама оня ден намерих стоп палка на едни пичлемета в москвича,жълтата жилетка е 2 лева,а през нощта надали ще различиш с униформа ли е или какво.Ще спра ама друг път.Мисля че тези работи са си строго регламентирани и никак не е зле всички да ги разберем,защото тогава ще им стане бая трудно да чукат частно "фишчета" и глобички знайни и незнайни милиционери.

Коментар

Няма никакъв проблем и пеш да отидат на пост или патрул. Преди 2-3 години двама такива редовно ми ползваха капака на Нивата за бюро, месеци наред (РПУ беше на 200 метра от хранилката). Много хора се учудваха като изгоня органите от "патрулката" и тръгна нанякъде с нея. Освен това, колкото и да е странно, полицията има и немалко цивилни коли. Не съм съвсем сигурен защо, но е факт.

Тъй или иначе, важен е полицаят, а не патрулката. Как да познаеш менте-полицай, вече е друга тема.

Новия министър даже се закани да ги изкара повече на пеши разходки, че не били сред хората и били отпрали шкембета. Не че има раздвижване по темата.

Коментар

Полцаите и колата е истинска. И аз,съм я виждал''редовна е''. Относно колата-щом има униформа и палка се спира,ако ще и със колело да са...В противен случеи рускуваш да си навлечеш да си навлечеш беля.

Коментар

Вчера минах точно от там....видях ги и аз,но не са катаджии а патрулно-постова дейност на Трето.Нямат радар така,че бъди спокоен.Интересното е,че малко по надолу има пешеходна пътека и училище......но няма кой да им каже,че по удачно е да стоят при училището а не след завой с ограничена видимост......ПТП става за секунди -ако спре кола в зоната на същата тази ограничена видимост...Ако те спрат-гледай за бадж със снимка къде служат...трябва да е на жилетката в дясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение

От около 10 дена из квартала се подвизават два частни автомобила,единият е син "Форд",другия не го запомних.На двата са сложени сини лампи /не тип "крило",а прости буркани/.Колите стоят на класически "хранилки" - една от тях е след моста на Захарната преди гарата.Там има знак 30 км ограничение и под него табела "Изход".Останал е там от времето на соца,когато под моста беше гаражът на такситата от клон 1.Пътят прави лека чупка и точно след нея е въпросната "полицейска" кола.Т.е. ако минете оттам с позволените в града 50 км/ч сте в нарушение.Там всички са в нарушение и просто е въпрос на избор кого да спрат.Иначе двамата полицаи са с униформа,СО жилетки,палки ,пищови - всички екстри.

Та въпросът ми е :може ли някой аргументирано да обясни длъжен ли си да спреш ако ти махнат с палката ?

ИМХО :Лично аз няма да спра,та ако ще да ми вземат книжката след това."Бурканите" се продават на Илиенци по 12 лв. бройката и всеки може да си сложи такъв на колата.Палките също ги продават там.Униформа не е трудно да се намери,а СО жилетка има всеки от нас.

Ако смятате,че темата не е за тук,моля преместете я.
                        Поздрави.
                        И аз живея в този квартал и знам за точното място което говориш, просто си карам с буквално 30 ( Въпреки, че преди това летя с 70 ). Синия Форд се движи често из квартала има и един Ситроен бял - редовни са.
                        Винаги се спира на палка... после вече е късмет.

Един съвет не минавайте по тъмно, дори по свечеряване от тук - http://bgmaps.com/services/links/lin...7f607667fab86c

Днес се излъгах да мина за да избегна задръстването за Моста ... голяма грешка.

Коментар

Преди няколко седмици нас ни спряха двама полицаи. Всъщност спряхме в последния момент, защото се бяха шмугнали зад дървета, в тъмна част и бяха без жилетки. Редно ли е да те спират така? Изобщо не се виждаха, в последния момент видяхме силует.
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

Коментар

И куките са ораИ не им е чуждо нищо човешкоА пара си требе на секиКво им намирате маана ако умеят ше вземат ако са балъци като у 90 процента от случаите ше гледат жално и всьо
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X