Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безплатна пътна помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Безплатна пътна помощ

Гледам днеска новините... Пътната помощ протестира.. Защото държавта спряла да плаща за безплатна пътна помощ....

Ти да видиш изненада. Толкова години шофьор, винаги се застраховам допълнително за пътна помощ. Ползвал съм и са ме изтрисали яко.

Да питам, има ли някой, който да е чувал и ползвал безплатна пътна помощ...
    Като гледам на протеста толкова много камиони ... и никога да не съм чувал за безплатна .....

Ами безплатна пътна помощ се рекламира но тя е част от различни пакети.
    Например като купувах колата ми дадоха сребърна карта от СБА, която включва това.
    Но това си е предплатено от вносителя и държавата няма нищо.
    Та накратко аз също не разбрах какви са тия и каква точно услуга са предлагали.

П.С: Не съм я ползвал но сега проверих - валидна е.
    Предполагам ще бъде за периода на гаранцията.
    Колеги си плащат годишно за златни/платинени.
    Но пак - това едва ли има нещо общо.
    Друга е спрялата далавера май.
    Последно редактирано от Esper; 09-04-26, 16:28.
    Враг усраине

Коментар

И аз имам карта от СБА(някаква) и съм я ползвал успешно, както е по договор-до най-близлия сервиз или до 30км в желана посока. Струва нищо пари, т.е. не покриват услугата и някой доплаща. Не знам кой...

Коментар

• trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Това си е застраховка. И аз имам ама е към каското. трябва да платиш и тогава....
        Правителството плащало ... АПИ .. явно парите кото плащаме от винетки ... данъци плащало на фирми...

Та питам някой някога да е чувал/ползвал безплатно

Ти да видиш безплатната помощ осигурявана от държавата за 6 месеца е 4 милиона евро...

Списък на асоциираните с Пеевски фирми и суми по договорите
      Фирма Регион / Област (по документа) Приблизителна сума по договор (в лв.)
      „ПСТ Груп“ ЕАД София-град, Видин, Добрич над 150 000 000 лв.
      „Хидрострой“ АД Варна, Шумен над 120 000 000 лв.
      „Грома Холд“ ЕООД Благоевград над 80 000 000 лв.
      „Автомагистрали Черно море“ Търговище, Разград над 70 000 000 лв.
      „ИСА 2000“ ЕООД Смолян, Пловдив (частично) над 90 000 000 лв.
      „Пътстрой Бургас“ (свързана с Хидрострой) Бургас над 60 000 000 лв.
      Обобщена таблица на допълнителните асоциирани фирми
      Фирма Официален собственик Свързаност (според разследвания) Прогнозна сума (от списъка)
      „Европейски пътища“ Ангел Дерменджиев Партньор на „Грома Холд“ ~70 млн. лв.
      „Инжстройинженеринг“ Пламен Стилиянов Сфера на влияние във Варна (ДПС/ГЕРБ) ~45 млн. лв.
      „Пътстрой Бургас“ Част от „Хидрострой“ Придобита заедно с „Водстрой 98“ ~50 млн. лв.
      „Нивел Строй“ Методи Бачев (покойник) / наследници Често споменавана в орбитата на „Агромах“ ~30 млн. лв.

Коментар

Става дума за извеждане на аварирали МПС до "безопасно място". Т.е. закъсал си в аварийната лента на магистрала Еди-коя-си, пристига репатрак, натоварва те и те кара до първата обособена "Зона за отдих" (там паркинг + смрадлива хим. тоалетна) или до първата отбивка. Няма "не искам", няма "недей" - ако се опънеш, идва полиция и те глобява по член някой-си от ЗДвП. За по-нататък (ефективно репатриране на автомобила до някой град, сервиз и т.н.) вече не е безплатно и си се пазàриш с услужливо предложен от безплатните репатракаджиЙ техен колега.
        Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена ©

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ти да видиш!
          Еврогейска работа, ей!

• trav
          trav коментира
          Редактиране на коментар
          4 милиона евро за 6месеца само да те закарат до отбивка на магистрала???
          баси а аз си викам СБА ... и си плащам . Не съм чул някой безплатно да са го возили, за това питам

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Момци не знам какво и е безплатно на тая пътна помощ но 10 години бяхме с Урала дежурен влекач на Витиня зимата . Работата на дежурния влекач е да освободи движението по магистралата по най бързия възможен начин . Извличам закъсалия от активната в аварийната лента и до там . По натам проблема си е негов на собственик застраховател и тнт. Работата на държавата по пътищата не е социална . Големите фирми имат или собствени влекачи за пътна помощ или имат договори с фирми оказващи такава . Те това е . https://www.youtube.com/watch?v=SkmS_Q7DX8k Това под различна форма го има от поне 50 - 60 години .
          Последно редактирано от sek.1; 11-04-26, 06:09.

Виждал съм, но няма. Поредните пари откраднати от нас.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Нищо безплатно няма . За това си отиде социализма . Приемахме почти всичко за безплатно а то не беше чак толкова .

С две думи това е схема за източване на пари от държавата..
        Много успешна и както стана ясно почти никой не е знаел за нея.
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Ако е само тая кражба, лично ще купя мед да я намажа.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X