Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е в нарушение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И още нещо - при опит да накарам AI системите да решат казуса:

ChatGPT дава само общи препоръки, без конкретика. Дори не спомена ширината.

Grok взе предвид особеностите на кръстовището и препоръча правилно да се завива, без да се заобикаля отсрещната кола отзад. Обаче... се опита да ме убеждава, че в България се кара с десен волан, и лявата страна на твоята кола минава близо до лявата страна на насрещната кола, а след това се разминавате „по ляв борд“. При възражение, че в България се кара с ляв волан, остро възрази, че не е вярно, но уточни, че водачът е отляво, а движението отдясно. Не се оплаквам, просто го имайте предвид, ако някой кандидат за СУМПС реши да допълва инструктора с интерактивни съвети.

Gemini даде отговор, съвпадащ с мнението ми.

Deep Seek ми отговори като румънец от близкото минало, по версията на "кола по средата" от поста на drukman по-горе.

Алиса направо ми препоръча да изуча българското законодателство.

Perplexity също се направи на румънец, съветвайки водачите от двете посоки да се движат един срещу друг, като всеки завива отдясно на оста на кръстовището, за да се осигури безопасно преминаване без сблъсъци. Обаче пък предлага търсене на съдебна практика по въпроса. Уви, за момента само показва сайтовете на СРС, СГС и ВКС, а не линкове към публикувани дела. Дано развият това направление вбъдеще.

Ако на някой му се експериментира, дайте отговорите, които сте получили.
    Ползвал съм безплатните версии, без привелигирован достъп. Няма да пиша зададения въпрос, за да не получите същите отговори.
    Последно редактирано от Absolut; 13-01-26, 03:20.

Коментар

След разговор с шофьорката се разбра къде е проблема - тя смята, че това кръстовище е двойно, а то не е.
      Следващото кръстовище по Ал. Стамболийски посока център е именно такова - двойно, и там разминаването на левите завой става по начина по който тя се опита да го направи.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dd1.jpg
Прегледи:89
Размер:75.0 КБ
ID:7021660
      Тук вече завиващите наляво от бул. инж.Иван Иванов по бул. Ал. Стамболийски трябва да се престроят най- вдясно.
      И шофьорката прави тази грешка - застава където не трябва.
      Благодаря на всички отзовали се ;-)
      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
      Opel Campo 3,1 TD '99
      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        На това кръстовище има и светофари така, че няма как да се изрежеш на ляв завой. Ама... шофьорКА... все пак...

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        На тази снимка са 2 кръстовища разположени близо едно след друго.
        Няма такова понятие "двойно кръстовище" Поне аз не съм чувал.

• ogimaster
        ogimaster коментира
        Редактиране на коментар
        Прав си - няма такова понятие "двойно кръстовище", но завиваш от бул. инж.Иван Иванов по бул. Ал. Стамболийски и се озоваваш на червен светофар на бул. Ал. Стамболийски и бул. инж.Иван Иванов. Все едно има кръстовище в кръстовището ;-)

@drukman: По принцип няма двойно кръстовище, ама...
      Ето тук
      При завоя надясно от Никола Петков към Монтевидео, в един момент свети зелено както на Никола Петков, така и на локалното му, с което го дели къде зелена площ, къде тротоар и ограда/мантинела, като и на двете места има знак Б3 Път с предимство, както и светофари, които не са синхронни, но в един момент и двата светят в зелено.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Това е класика в София - всички завои надясно по "Цар Борис III" в посока от "Руски паметник" към "Красно село" са така. Имаше тема тука, а и на няколко други места из интернета също. Тия от локалното са убедени, че са с дясностоящи с предимство, тия от булеварда са убедени, че идват от "главния път" с предимство.

• Стоян Боюков-Sariones
        Стоян Боюков-Sariones коментира
        Редактиране на коментар
        А реално тия от локалното са с предимство, като десно стоящи (че нямам спомен имаше ли знаци, ама май не).

• Absolut
        Absolut коментира
        Редактиране на коментар
        И на главния път и на локалното има знак "Път с предимство". Същото е и с локалното по Борис III.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на Днес.

Зареждам...
    X