Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бате Роби ДАЙ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Въпросът ми беше друг. Не какво е сегашното правителство, а защо според теб те са виновни за гафа с ДАЙ, НА, ДРЪЖ, ВЗЕМИ и т.н.
    Ако приемем че си прав, от това следва ли, че в дъражвите в които не управлява това правителство или което и да е друго българско правителство, няма корупция?

И понеже обичаш да обобщаваш - какво бил или не бил правил българина... От думите ти останах с впечатление, че си бил свидетел как някой ти бил искал 50%. Ти като буден българин какво направи?
    Да позная ли?

И по-важния въпрос: Ако беше направил нещо, какво щеше да се промени?
    Да позная ли отново?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      До колкото ДАИ е в министерството на транспорта за неговото действие и бездействие отговаря министъра на транспорта . За да стане тая излагация с англичаните значи министъра една година е играл джобен тенис .

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Въпросът ми беше друг. Не какво е сегашното правителство, а защо според теб те са виновни за гафа с ДАЙ, НА, ДРЪЖ, ВЗЕМИ и т.н.:
    Имам проблем от онова време, освен да слушам какво се приказва да си проверявам сам фактите .
    Зададох си въпроса Кой всъшност ни управлява. Само не ме изкарвайте от герб. и проверих Википедиа
    Ами от 21 до 24 Напрактика последните години правителствата са на Румен Радев.
    ФактК
    Всички обвиняват за всичко Борисов, но фактите са факти. Като сложа че Кирчо и Кикорчо са на Радев
    ПП става малко странна партия

Дай винаги е била мафиотска организация, цялата и шапка и служители са си от старото бсп.
    Явно герб не могат да ги овладеят и заместят, затова разформират и ги правят наново под друга форма.
    Само че с техни кадри.

А борбата с корупцията. моля. няма такава всички крадат
    94 Борисов 2 Бойко Борисов
    (род. 1959)
    7 ноември 2014 27 януари 2017 812 ГЕРБ, Реформаторски блок, АБВ
    95 Герджиков Огнян Герджиков
    (род. 1946)
    27 януари 2017 4 май 2017 97 Служебно правителство
    96 Борисов 3 Бойко Борисов
    (род. 1959)
    4 май 2017 12 май 2021 1469 ГЕРБ, Обединени патриоти
    97 Янев 1 Стефан Янев
    (род. 1960)
    12 май 2021 16 септември 2021 127 Служебно правителство
    98 Янев 2 Стефан Янев
    (род. 1960)
    16 септември 2021 13 декември 2021 88 Служебно правителство
    99 К. Петков Кирил Петков
    (род. 1980)
    13 декември 2021 2 август 2022 232 ПП, БСП, ИТН, ДБ
    100 Донев 1 Гълъб Донев
    (род. 1967)
    2 август 2022 3 февруари 2023 185 Служебно правителство
    101 Донев 2 Гълъб Донев
    (род. 1967)
    3 февруари 2023 6 юни 2023 123 Служебно правителство
    102 Денков Николай Денков
    (род. 1962)
    6 юни 2023 9 април 2024 308 ПП-ДБ, ГЕРБ[5]
    103 Главчев 1 Димитър Главчев
    (род. 1963)
    9 април 2024 27 август 2024 140 Служебно правителство
    104 Главчев 2 Димитър Главчев
    (род. 1963)
    27 август 2024 16 януари 2025 142 Служебно правителство
    105 Желязков Росен Желязков
    (род. 196
    16 януари 2025 260 ГЕРБ, БСП, ИТН[6]

Коментар

Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
      ...Само не ме изкарвайте от герб...
      Само слабите духом прехвърлят разговора (спора) към личността на опонента...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

нЕма нЕма, па си Ебе майката

Коментар

• trav
          trav коментира
          Редактиране на коментар
          Явно щото съм от по старото поколение и не вярвам , а гледам сам да си събирам фактите. Не вярвам на никой политик всички лъжат
          Навремето ни учеха едни неща , после се оказаха съвсем други. Като се говори за корупция и ДАЙ , ами не е от тази година. Явно има някаква висока чувствителност спрямо политици. но това са данните от википедиа.

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
        "Ако имат воля управляващите да разровят там лайната ще се разсмърди страшно "

Нямат воля - нито ще имат ! Докато има това или подобно правителство...

Не е проблема в ДАИ - проблема е в самите политици - те като крадат - няма как да спреш подчинените да не крадат.Невъзможно е

Реална случка:
        Събрание на неофициална оперативка : изпълнители/подизпълнители ,местната власт, политик -горна инстанция, по повод някъв си проект...
        Нещата са започнали перфектно :
        Преди години е започнат проект (някакъв) с бюджет 1 000 000 лв.
        Работи се по предварително уточнената масово разпостранена схема на политиците а именно: 50/25/25 - за незнаещите 500 000 за политика 250 000за местната власт(да съдейства) и 250 000 за изпълнителя (реално който ще реализира физически проекта)
        Написан е план, проведен е търг (нагласен), имало е оспорване, (отхвърлено е) абе дошло е времето да се започва.
        И точно преди отпускане на парите и започване става проблем и изпълнителя иска да се откаже иска спешна среща.
        Причината е банална - когато са започвали 250 000 лв са стигали за разумно (изцедено) завършване но заради бюрокрацията и обжалването са минали 1.5-2 години и съответно тези 250 000 не стига доникъде - и човека предлага или да се откаже или преразпределение на парите примерно политика 450к местната власт 200к и за реализиране остава 350к - което гарантира че проекта ще се изпълни ако не прилично то поне не калпаво... Без да броим допълнително изскочилите подводни камъни...
        Е познайте какво стана! Как мислите?

Тази случка на мен лично ми отвори очите и осъзнах до болка следното:
        Не е проблема в местната власт и отделни институции - проблема е в самите политици в самото правителство. Там отива лъвския пай оттам надолу разните индивиди се окуражават да крадат.
        И да реформираш и да закриваш все тая .За мен няма никакво значие дали ще ме рекетира даи или кататджия или друг...

Няма как ДАИ на пътя да не краде при положение че техния прек началник краде а той пък сам вижда как краде политика който го е назначил!!!
        Да видим дали ще ме разберете:

При голфа , една джентълменска игра спазването на правилата е предимно доброволно.
        Направили експеримент:
        На елитно голф игрище закарали двама, трима които започнали да си местят топките на по-удобна позиция, подбутвали ги с крак, вадели ги от бункера - все недопустими неща.
        Само след няколко часа подобно поведение придобили няколко от редовните играчи, а след още няколко часа станало масово.

Политиците драги съфорумци са едни от нас, избрани от нас ( понякога чрез негласуване) и се държат така като се държат повечето от нас.
        Който разбрал - разбрал.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Тая с доверието е вървяла преди един век та и отгоре . Сега при тия доверчивите в Англия има най много камери на квадратен метър в този свят включително и по голф игрищата . За да постигнат това ниво на дисциплина в Германия са почнали с контрола още преди фюрера .

• Гаврил Груев Хлътев
          Гаврил Груев Хлътев коментира
          Редактиране на коментар
          Че точно ТИ не ме разбра , не знам дали ще повярваш ама хич не се учудих.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X