Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Следсъединителни ГТП (от 07.09.2025г)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Следсъединителни ГТП (от 07.09.2025г)

Някой минавал ли е вчера/днес преглед?
    Интересува ме приложението на чл.147, ал.(9а) относно проверката за липса на задължнения, преди провеждането на прегледа, както на собственика, така и на лицето, предявяващо автомобила за преглед.
    Минахв събота през пункт да проверя газовете, но изобщо не знаеха как ще става. Четейки закона, проверката трябва да е само в масивите на КАТ, изключвайки НАП, НЗОК, НОИ и общинската детска градина, но дали е така? И какво ще следва при установяване? Защото ако нарушението е само регистрирано, но актът не е впязал в сила, ще го издадат от системата и ше го връчат чрез пункта или ще отворят работа на адвокатите да жалят стопирането на по същество частна услуга чрез незаконен повод?
    Не призовавам към неспазване на закона, нито пък към неплащане на задължения, интересно ми е къде ще изтича специфична информация.

П.С. Пак добре, че още не проверяват дали комшията ти си е изпълнил семейния дълг за последните 3г...

Вчера и днес са официални почивни дни. Та едва ли някой е минавал.

Иначе рецептата е проста:

Избягваш да правиш нарушения. Ако направиш - си плащаш за гяволъка и си взимаш поука, да не правиш повече простотии.

Така няма да имаш проблеми нито на граница, нито в за детска градина, нито за ГТП.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      По тази логика могат да решат че ако имаш задължения към някоя държавна институция нямаш право да пазаруваш хранителни продукти в магазините .

• Absolut
      Absolut коментира
      Редактиране на коментар
      Няма да повярваш, но имаше подобна заповед при подновяване пред КОС да те проверяват и пред КАТ.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Провериха ме преди повече от година като подновявах разрешителното . Има неписана директива отгоре да съберат от хората колкото може повече щото дупката в бюджета много голяма . Така освен да са поредните изхвърлени с павета друго няма да си докарат .
      Последно редактирано от sek.1; 10-09-25, 19:39.

В петък минах ГТП на една от колите,не съм разбрал нищо...колега я прекара....колата е на фирмата....
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

чл.147 (9а) (Нова – ДВ, бр. 64 от 2025 г., в сила от 7.05.2026 г.)
      На нас не ни трябва култура, а свинарници! (© Вълко Червенков)

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Гагич не съм юрист ама това би трябвало да падне през съда . В случая държавата се опитва друг да и свърши работата .

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Само през КонстУтуционнийо съд може да падне, но никой няма да го сезира.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X