Първоначално публикуван от drukman
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кретен на 2025-та
Свий
X
-
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеНе е виновен ман... ааа тъмнозеления. Виновни сме НИЕ. Що'т си траем.
По времето на истинския офроуд форум имаше опити да се поразходим тук-там. и ефект имаше. Ама бяхме млади.
Сега се обсъжда защо е подскочила колата и дали е бил пиян или шмъркан.
Дайте да проследим как ще го накажат ... и дали изобщо. Тогава ще видите истината.

Коментар
-
Рибата се вмирисва от към главата . https://fakti.bg/bulgaria/993565-dia...odachi-v-sofiaБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 2 likes
Коментар
-
Изпитът за СУМПС на "героя":
Не превишава, спира на стоповете, пусна пешеходец, който под носа му стъпи на пътеката...
Обаче, кой ги съставя тези маршрути!? Това дори тесла на автопилот ще го мине без затруднения. Мен, на първи сняг, преди опесъчаване, ме прекараха през "петте кьошета" и Ботев-Стамболийски.
Поне КАТ да хване видеото и да състави честитки на всички, които бяха паркирали в нарушение на видеото.
П.С. Съдейки от видеото, интересно какво се канеше да проверява мацката от вътрешното в автошколата?
Коментар
-
Мярнах по телевизиите някаква полицайка, която обясняваше каква страшна проверка ще направят на автошколата. Учудва ме какво има да й проверяват, след като от видеото личи, че са го научили да кара по правилата. Само маршрутът не ми харесва, но пък по паланките, където я има един светофар, я не, е още по лежерно.
Взимал съм книжка точно в края на "гадния социализъм". Помня, че изпитващия още в началото обяви, че няма нищо против да бъде почерпен, но няма да пусне никого, който утре да му убие децата на улицата.
-
Аз взех С категория през 1988 година D и Е през 1991 и двете пред КАТ. Тогава се носеха легенди за някой си изпитващ катаджия Агоп който на изпит късал 3 пъти жена си . Какво да и проверяват на автошколата ? Там е ключа от палатката . И лицензирането на школите и изпитването на водачите е в ДАИ . Има автошколи които рекламират че над 90% от обучаемите взимат книжки . МВР по закон нищо не могат да направят защото функциите по този закон са им сведени до физическото издаване на СУМПС и това докато се изисква негово съществуване на физически носител в случая пластмасова карта .Последно редактирано от sek.1; 21-08-25, 07:41.
-
Ами те казаха как се взима курса с пари. На практика не ти дават книжката наготово НО ако си платиш може да ти кажат маршрута (предварително подбран да е лесен) - да го наизустиш което не е трудно и по този начин става.
Изрично го казаха.
-
-
Още един кандидат за титлата . https://dnes.dir.bg/krimi/shefkata-n...-na-dostavchikБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Особено като се има предвид, че полицията отказва да се намесва в такива случаи, препраща към съответното "Паркинги и гаражи" / "Градска мобилност", онези пък казват, че отговаряли само за платените зони за паркиране и не се занимавали с нарушения на ЗДвП.
Най-добрата рецепта в случая е да му гепиш (без да те видят, разбира се) предния рег. номер на такъв - уреждаш го с поне два дена разправии по полиции и два-триста лв. за пререгистрация, ако не го и глобят междувременно, че кара без номер.
-
Това ми е чудно и на мен . Можела е да го изработи тарикатски . Велико Търново не е чак толкова голям град и всички управляващи на местно ниво се познават и си имат телефоните на бързо набиране . Звънка на шефа на полицията той и праща полицейски екип и на тариката му пишат един акт . Тестват го за алкохол и наркотици а там е малко руска ролетка особено ако пиеш някакви лекарства . Като шефка на НАП може да направи черен живота на фирмата и шофьора . Защо и е трябвало да си рита трудовата книжка от тая сладка държавна работа нямам идея . Гагич и неправилно паркиралите извън зоните ги вдигат само че рядко и инцидентно . При нас в квартала примерно един ден в месеца за няколко часа събират примерно тия около автогарата . Ако си изтеглил късата клечка в този ден да паркираш за по дълго време някъде на кофти място си изгорял .Последно редактирано от sek.1; 30-08-25, 08:38.
-
А пък аз мисля че женицата е реагирала по обичайния за нея начин - което съответства на нейното психоинтелигентно ниво!!
От 3-4-5 години някъде при това управление самите политици слагат на важни постове послушни хора. И това е масова и обичайна практика.
Не трябва да са експерти или знаещи ами трябва да са послушни и лоялни. Това е критерия.
Така е не само в НАП така е в НОИ така е и в МВР така и навсякъде където е държавна хранилка.
Съгласно общоприетите закони - послушен човек това е нискоинтелигентния човек. Ако той е умен - 100% ще има собствено мнение.Което може да е различно от назначилия го политик.Особено ако трябва да се прави нещо по ръба на закона в ущърб на обществото.
Заради това се назначават глупави хора... И тази практика ще се засилва все повече и повече...
P.S
Мен са ме наказвали защото се изцепих пред "важни" хора : Абе вие след като знаете че сте назначили малоумници - защо им давате задачи като за умни? Вместо да им давате прости задачи като за лоялни вие ги карате да мислят. Е как да стане?
-
-
А аз пък мисля, че сме изправени пред поредната илюстрация как в Клета Макя бАлгарЯ се скача да се наказват пострадалите, а не престъпниците / нарушителите.mishomishev коментира
Днес, 16:41
А пък аз мисля че женицата е реагирала по обичайния за нея начин - което съответства на нейното психоинтелигентно ниво!!
Преди време имаше как някаква п@тка беше паркирала на входа на паркинг, запушвайки цялото движение. Излязла от колата си и я заключила. Превъртяла от безсилие пред таз чутовна наглост женица тръгна да ѝ блъска колата със своята, да я отмести ли, да я повреди ли, няма значение - всички скочиха на въпросната женица, оплюха я по медиите, арестуваха я, спретнаха ѝ дознание за повреждане на чужда вещ... Познат беше спуснал (не спукал, а спуснал от вентилите) гумите на някакъв паркирал пред гаража му, който два часа не се появил. Еми, сещате се кого арестува полицията, нали?
И... вижте си начина на мислене в мненията по-горе: "Ами, баровка е, големкà, шефка на НАП-а. Що не вземе да врътне телефона на началника на РПУ-то, тутакси да дофърчат неколко патрулки и да насметат тоА паркиралия? Ама тя проста, бе, тъпа! Вместо да си пущи връзките, земàла да си излива злобата!"
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 2 likes
Коментар
-
Emilppp коментира
Днес, 21:37
...Но аз например нямам бухалка в колата..
Щот си имаш "КНО", знаем-знаем
-
Гагич точно на теб да ти обяснявам че единствения законен начин да направиш нещо в такава ситуация е да извикаш органите на МВР . Всичко останало е самоуправство . Риска е доволно голям защото не знаеш дали човека срещу теб като му извадиш бухалката няма да извади законно притежаваното си КНО и да се наложи да си завираш бухалката някъде дето слънце не огрява .
-
Това помните ли го?
Интернетът още го помни:
И закономерно:В 18.15 часа тази вечер в Благоевград бе прострелян националният играч и настоящ футболист на "Литекс" Стойчо Стоилов. Раненият е в реанимация, където е свикан спешен екип за оперативна интервенция. ... Причината за стрелбата е засичане между колите на футболиста и бившия военен Симеон Мечев. Стойчо Стоилов се е връщал от среща със свой приятел, когато автомобил "Лада", управляван от Мечев, засича джипа му. До катастрофа не се стига, двете коли са с леко одраскани бои, заяви по телефона директорът на РДВР- Благоевград полковник Богомил Янев.
10 години затвор получи Симеон Мечев за опита за убийство на изпълнителния директор на “Литекс” Стойчо Стоилов.... Въпреки че прокурорът по делото пледира за 20 години лишаване от свобода, Мечев получи 10 г. при строг затворнически режим. Според бившия военен делото не се гледа обективно.
Изскача мутреещият се футболяга и налита да бие дядото с "Ладата", че му бил одраскал джипа. Виновен е дядото. Нема неизбежна отбрана, нема афект, нема "уплаха или смущение", все термини от НК.
Изводът - в Мамковината винаги е прав наглецът, мутрата, който може да прави каквото си иска и другите са длъжни да търпят. Винаги крив е този, който е реагирал на наглостта.
- 1 like
Коментар
-
Гагич от затвора се излиза а досега от гроба за 2 000 и кусур години има само един излязъл и то не е много доказано . При сегашното ниво на технологиите когато всичко записва картина и звук в реално време и на съда не е толкова лесно . Видя какво стана с ербапа от градска мобилност . https://news.lex.bg/%D0%A1%D0%BB%D1%...E%D0%B1%D0%B0/Последно редактирано от sek.1; 31-08-25, 09:38.
-
Неотвратимата и безусловна репресия спрямо пострадалия от престъпление или нарушение, ако дръзне да се защити или си изпусне нервите, е много важен елемент от възпитанието на раЯта.
Прокарва се системно и безкомпромисно. Няма значение какво е предизвикало реакцията на самозащите или на гняв. РаЯта требе да търпи и да трае. За защита или (о, Боже!) справедливост требе да се моли на "органите".
Като в "Замъкът" на Франц Кафка - "органите" обаче са много заети с важни държавни дела, затова приемното им време е през нощта, когато спят. Ако някой "орган" случайно страда от безсъние или пък се събуди да пикае, мо-о-о-оже пък да съизволи да благоволи да обърне внимание на някой просител от раЯта, чакащ чинно пред спалнята му..., т.е. кабинета му, де.
Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 31-08-25, 10:10.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 2 likes
Коментар
-
Светà наивност!sek.1 коментира
Днес, 10:31
Всичко това за органите работеше при социализма . Благодарение на записа сега точно органа е в ареста . Ако нямаше запис е дума срещу дума и тогава ясно в чия полза щяха да са нещата . Наличието на видео регистратор в колата спестява много потенциални проблеми .
Не ти се е наложило да ползваш запис от регистратор, затова пребиваваш в такова заблуждение.
1.
Предоставиш ли записа (т.е. картата-памет) на "органите" (а те особено енергично ще ти я изискат), точно записът на събитието от нея ще изчезне. За сметка на това ще изтекат в интернет и ще се ползват против теб
вкл. в съдебна зала всички други клипчета на картата - как правиш забранена маневра, как караш с превишена скорост някъде-си и т.н. 
2. Опиташ ли се да се позоваваш на клип от произшествието, има 99 % вероятност същият да не бъде допуснат като доказателство, защото "видеозаписът е Специално разузнавателно средство", неразрешено и несъздадено по установения за това ред!
Допълнителна екстра ще ти бъде глобата от Комисията за защита на личните данни. 
3. Минимална вероятност има от записа да се заинтересува някоя медийна мисирка и да му даде гласност. Това ако имаш "брат-сестра-майка-баща-или-жена на високоръководна длъжност" в медията.
- 1 like
Коментар
-
Какво ще предоставя на органите решавам аз . В картата памет на видео регистратора записи ден за ден така че каквото и да вземат ще е най много от началото на деня . Въобще не ме боли кой ще се заинтересува . Качвам записа в Тик Ток : Ютюб и всички останали портали . Качвам го по всички сайтове на де що има медия .
-
Качваш... ако си на свободаsek.1 коментира
Днес, 18:16
Какво ще предоставя на органите решавам аз . В картата памет на видео регистратора записи ден за ден така че каквото и да вземат ще е най много от началото на деня . Въобще не ме боли кой ще се заинтересува . Качвам записа в Тик Ток : Ютюб и всички останали портали . Качвам го по всички сайтове на де що има медия .
С последните умни изменения в НК (чл.343) задържането при ПТП в повечето случаи ти е гарантирано. Плюс, естествено, обиск на МПС-то ти и изземване на де що има камери, телефони и т.н.
Както съм писал и преди време в тоз форумЪт - въпрос на алгоритъм. "Органите" отчитат разкриваемост. Люта битка с престъпността водят. Еди-колко си бащи не плащали издръжка "разкрити", еди-колко си водачи с (фалшиво-)положителна проба "заловени", сега ще се добави и еди-колко си несретници, на които някой им се е хвърлил под колелата или ги е засякъл с (незаконно управляваната - няма значение) тротинетка и те са го блъснали и осакатили. Алгоритми "разписани" (любим тъз дума!) - бол. Всичките за разследване на водача на МПС-то, за повредилия чужда собственост и т.н. Щото да затапиш на някой гаража и да не си мръднеш колата два дена - не е престъпление. Ама да му спукаш на такъв гумите, охо-хо-о-о-о - бРъже в какамунгата! Не е престъпление да караш ел. тротинетка без каска със 120 км/ч между колите по магистралата. Но-о-о-о, блъснеш ли такъв тротинеткаджия - от пет до осем години!
Тъй де. РаЯта да си знае мястото! Ни гъц, ни мъц! Да си наляга парцалите и да "оди пеш, бееее" © (ПКП).
- 1 like
Коментар
-
За тия с тротинетките внимавай, че у форума бият ако закачаш Почти Правилен човек.
С тая лимонада в София половината булеварди са блокирани
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар