Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влизаме в Шенген по суша на Нова година

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Влизаме в Шенген по суша на Нова година

Честито на всички Българи !!!
    Въпреки всичко България се развива и ставаме все по-свободни и по-свободни!
    ГЛАВНО заради прекрасните млади хора, които са със Свободата в мисленето си!

/всяко стадо си има мърша - моля не ми давайте примери за боклуци и олигофрени, 'навремето' също ги имаше/

Свободата е вътрешно състояние - в тоя ред на мисли днес съм също толкова свободен колкото и вчера и преди 20 или 35 тодини. Ако теб някакво решение на някой те прави по свободен - мога само да те съжалявам.
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

• ивайло
      ивайло коментира
      Редактиране на коментар
      Абе то и от Бургас в София да отидеш да живееш пак беше възможно само са някои другари.

• novatech
      novatech коментира
      Редактиране на коментар
      Доообре...

• Skorpion_BG
      Skorpion_BG коментира
      Редактиране на коментар
      Абе то и в България не можеше съвсем свободно да пътуваш. Като трябваше да ми дойдат гости в къщи им трябваше разрешение, защото гранична зона!

Не всички ще са доволни

Коментар

• mdim
      mdim коментира
      Редактиране на коментар
      Ами то 'щото и да си доволен е пак яътрешно състояние )

Аз съм доволен! Отдавна го чакам.
    Нашите граничари съвсем нарочно създаваха опашките. Явно, ако няма опашка излиза, че нямат работа.
    Пример - на влизане в .bg от Гърция: края на ноември, хладно, няма турористи, делничен ден към 2 часа след обяд, по магистралата спокойно .... на Кулата 20 коли опашка ... минах за 40 минути ...
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
      Свободата е вътрешно състояние - в тоя ред на мисли днес съм също толкова свободен колкото и вчера и преди 20 или 35 тодини. Ако теб някакво решение на някой те прави по свободен - мога само да те съжалявам.
      Като си вътрешно свободен - иди до Кавала на кафе ама нека СВОБОДАТА ТИ не позволява на някакви да те спират на границата за проверка
      Може и няколко тира със 'вътрешната си Свобода' да прекараш без проверка и ЧАКАНЕ.

Само да питам - Четете ли ги тия смешки дето ги пишете?

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        35 е малко. Аз пробвах преди 40 да ида до браТска Сърбия - не стана.

• mdim
        mdim коментира
        Редактиране на коментар
        Каква братска Югославия (май така се казваше по него време), като преди да я доближиш имаше още у нас първа и втора гранична зона, дето без печат в тескерето не можеше да припариш.

• Гаврил Груев Хлътев
        Гаврил Груев Хлътев коментира
        Редактиране на коментар
        Не ми пука за никакъв 'голем брат' - нито за предишния нито за сегашния.
        Роба мисли за господари. Свободния се стреми към повече Свобода.
        Щастието за роба е да има свои роби - сЕти се кои са такива

Граничния контрол по линия на МВР отпада а какво правим с всички останали ? По спомени навремето най алчни бяха така наречените кантарджии . Много сган е на клона .https://lex.bg/laws/ldoc/-548901372
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Остава си на Турската, Сръбската, СевМак граници

Честито, Преди години имаше течение в ЕС- европа на две скорости. Сега това приключи.
      Остава и да влезем в еврозоната и ще станем равни сред равни.

За съжаление въпреки националния интерес, банкери и копейки са се обединили да провалят тази цел.
      Покриването на инфлацията е най-лесния критерии, буквално - поставяш макрорамката - и всичко се нарежда.
      Да ама не копейките пак ще саботират нещата. Както се вижда и без тяхна помощ ще покрием инфлацията, за това в новия бюджет заложиха бомбата на дефицита.

Честито тази година половин европейци, догодина пълни.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Тя Европа винаги ще си е поне на две скорости . Малките и бедните като нас никога не могат да пробият срещу интересите на богатите и силните като Германия ; Франция ; Италия и тнт .

• mdim
        mdim коментира
        Редактиране на коментар
        sek.1. Това са глупости, с които сами се заливаме. Колко точно да сме малки - ами от 27 държави в ЕС сме 10-ти по площ. А 'що сме бедни е друг въпрос, който до голяма степен също зависи от нас.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        И кога сме успели да прекараме примерно през ЕП нещо което не е изгодно на големите ? Последното което си прекараха само в техен интерес Франция и Германия което се сещам е пакета транспорт .

Дали въобще е за честитене? Аз съм научен така , не гледай какво ти говорят другите , виж какво правят. По Европата почнаха да си затварят границите, и внезапно им се прииска да сме равни , свободни и с отворени граници. Нещо ме ми се връзва , ама ще поживеем , ще видим. Моркова го видяхме , да видим каква ще е тоягата.

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Не "затварят" граници, а връщат контрола. А у нас таз проблем, който те решават, още го няма и няма да дойде скоро .

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Няма го защото нямаме социална политика . Слава богу за това не сме атрактивни не само за всички тарамбуки ами и за нашите мангали .

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
      Дали въобще е за честитене? Аз съм научен така , не гледай какво ти говорят другите , виж какво правят. По Европата почнаха да си затварят границите, и внезапно им се прииска да сме равни , свободни и с отворени граници. Нещо ме ми се връзва , ама ще поживеем , ще видим. Моркова го видяхме , да видим каква ще е тоягата.
      Гледай какво правят, а не какво пее пропагандата - има разлика.
      В ЕС сме 27 държави и има повече от 20 вътрешни граници.
      Контрол въведоха на 2 вътрешни и евентуално може да стигне до 4 или 5 вътрешни граници.

Къде са 25 вътрешни граници на които има някакъв контрол само на 5 от тях?
      не се оставяйте да ви лъжат лайномети като Волгин и копейкин - те яко гушат кинти за това, като свършат парите и бързо ще се преобуят

Коментар

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Гавриле,имам чувството,че си евроатлантик на заплата!🤣 Точно като комсомолец с промит мозък звучиш! Викаш 20-25% са нищо!😁

• Skorpion_BG
        Skorpion_BG коментира
        Редактиране на коментар
        То пък един контрол на тия вътрешни граници! Някой минавал ли ги е скоро? Там са стотици пътчета и пътеки, на някои от тях, много рядко може да се забележи кола на гранична полиция и тя не спира всички. От 10-тина минавания на такива "контролирани" граници ме спряха един път. 30 секунди поглеждане на личните карти.

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        kameno karp странно , че точно ти го пишеш. Мненията ти са 100% повторение на песните на Волгин и Копейкин. При това от самолет се вижда колко необективни са тез пропагандисти. Мен ме изгониха 'за вечни времена' от ватно-укро форума, защото според Чаво съм бил 'платен трол' про-руски разбира се
        Аз съм българин и не съм роб - не си търся господар нито голям брат - това робите не го разбират и го гледат като теле у ламба.
        Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 13-12-24, 21:33.

Аз да питам като проС .. Защо ни пуснаха в Шенген сега ?? Нали дълги години ни биеха стопа, главно за наркотрафик, корупция и т.н. .. нима се е променило нещо с наркотрафика ?! Или с корупцията ? Че ние това са ни 7 ли 8 ли избори и кабинетите ги сменяме всеки сезон ако изобщо се скалъпи някакъв ?? Та защо точно сега.. и то заедно с Румъния .. ама ми обяснете като на глупав ? Щото така от страни фактите са, че Ъкрайната ония ден заяви, че ако щатите не дадат пари, с подкрепата на ЕУ ще изкарат криво ляво до Май.. ама по-реалистично Април.. Та да не се окаже, че махаме границите, щото едни камиони с техника трябва да минават в няколко повече пъти в количества от сегашното дето ги виждаме по Хемус на пример ? И да ходят към комшиите отгоре, че там бази имало А У ??? Втори фронт трябва да се издига барабар с Полша ? .. Айде ринг свободен, чакам коментарите копейка, хибридчик, конспиратор и сложи си шапката от фолио, ама първо да чуя отговор с кое точно изпълнихме някакъв критерии за влизане ?

Коментар

• gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        Явно ни обичат нидерландците...

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        В ЕС повечето решения се вземат не по някакви обективни критерии а за да донесат на някой в определен момент някакви политически и съответно икономически дивиденти . Образно казано на български всеки тегли колкото може по силно чергата към себе си . По обективните критерии ние и Румъния бяхме покрили всички технически изисквания за Шенген преди повече от 10 години . Едва ли има външна граница на Европа като тази между България и Турция на която да са загинали повече гранични полицаи . Ако всички тези които сме задържали и върнали бяха стигнали в централна Европа сега там щеше да е чудно . От вчера по всички кръчми се върти тая позабравена чалга песен . https://www.youtube.com/watch?v=rbVm...nnel=BoyanBaev
        Последно редактирано от sek.1; 14-12-24, 05:39.

• tabu_bg
        tabu_bg коментира
        Редактиране на коментар
        "В ЕС повечето решения се вземат не по някакви обективни критерии а за да донесат на някой в определен момент някакви политически и съответно икономически дивиденти" ... Това и на децата в началното вече е пределно ясно.

"По обективните критерии ние и Румъния бяхме покрили всички технически изисквания за Шенген преди повече от 10 години" - И туй ясно

Благодаря captain obvious

Нагазвате просото
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Копейки сър!

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Подсказвам само,да не изгори някой за няма нищо

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Валутата в която си се продал няма никакво значение .

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Нагазвате просото
      Затова са измислени задвратниците...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Които вкарват в някаква линия която не винаги е правата

Пупупу да не се стига до там

Първоначално публикуван от tabu_bg Преглед на мнение
      Аз да питам като проС .. Защо ни пуснаха в Шенген сега ?? Нали дълги години ни биеха стопа, главно за наркотрафик, корупция и т.н. .. нима се е променило нещо с наркотрафика ?! Или с корупцията ? Че ние това са ни 7 ли 8 ли избори и кабинетите ги сменяме всеки сезон ако изобщо се скалъпи някакъв ??
      Реално корупцията и наркотрафика са в пъти по-малко от Бойково време - тогава бяха централизирани и нямаше засечки. Сега има по-удобни маршрути от България.... и то глвно през 'спирачката' ни Нидерландия май, май

Та защо точно сега.. и то заедно с Румъния .. ама ми обяснете като на глупав ? Щото така от страни фактите са, че Ъкрайната ония ден заяви, че ако щатите не дадат пари, с подкрепата на ЕУ ще изкарат криво ляво до Май.. ама по-реалистично Април.. Та да не се окаже, че махаме границите, щото едни камиони с техника трябва да минават в няколко повече пъти в количества от сегашното дето ги виждаме по Хемус на пример ? И да ходят към комшиите отгоре, че там бази имало А У ??? Втори фронт трябва да се издига барабар с Полша ? .. Айде ринг свободен, чакам коментарите копейка, хибридчик, конспиратор и сложи си шапката от фолио, ама първо да чуя отговор с кое точно изпълнихме някакъв критерии за влизане ?
      Тези въпроси показват, че не си опитал да получиш реална информация какво става.
      Украйна няма да спечели, защото Запада няма да й даде оръжия за това.
      Няма и да загуби , защото това ще постави Русия там където Запада не иска.

не случайно две Световни войни РИ се бие за когото трябва.... и как само я вкараха в 'правия път' при №2

и не бъркай Полша с България - ако Полша влезе във война цялата БГ армия няма да може само оръжието което имат да им излъсква - има стат данни - прочети кой колко КАКВО

Полша има от 3 до 20 пъти повече на брой модерни оръжейни системи от Украйна - я виж за три години РФ какво свърши в Украйна. РФ без ЯО е нищо за Полша.

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Любо, не се заяждам братле, вече почна да ми ставаш по-симпатичен, но за някой неща говориш смехории, ети ти едно бързо сравнение, в резюме сравняваш мравка и слон - https://www.globalfirepower.com/coun...ountry2=poland

• Гаврил Груев Хлътев
        Редактиране на коментар
        Сравняваш бройки пушено месо ?? Наистина? Или танкове Т-55 със Леопард 2 ?
        или F-35 , F-22 и Ф-16 с аналогични 'сушки' и мигове - разликата е в обсега на бордовата авионика и далекобойността на ракетите.
        Или бройката на пейтриът ще сравниш с s400 ??
        РФ не може въздушно да победи Ук дето модерни авио- системи има десетки пъти по-малко от поляците?
        айде опитай да си по-сериозен.

• tabu_bg
        tabu_bg коментира
        Редактиране на коментар
        "Тези въпроси показват, че не си опитал да получиш реална информация какво става." .. Добре, че е тоя форум, та да се намери някой да ми изплюе ФактЧекната информация.

"В ЕС повечето решения се вземат не по някакви обективни критерии а за да донесат на някой в определен момент някакви политически и съответно икономически дивиденти" ... Това и на децата в началното вече е пределно ясно.

"По обективните критерии ние и Румъния бяхме покрили всички технически изисквания за Шенген преди повече от 10 години" - И туй ясно

Благодаря captain obvious
      така работи демокрацията навсякъде - без изключения. Или можеш да дадеш пример дето не е така?

и е в пъти по-добре от диктаторчета дето избиват десетки хиляди от народа си и няма никаква корекция.
      Демокрацията позволява корекция - последно виж Ю.Кор.

Коментар

Пак ли на политика бре!? Аман.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• ctef
          ctef коментира
          Редактиране на коментар
          Няма начин да си запушваме ушите и затваряме очите, при всичко което се случва около нас и по света, в момента. ☹️

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X