Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с блутут трансмитер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с блутут трансмитер

Здравейте! От половин година съм собственик на алфа ромео 156ца, досега съм минал да чукна на търво 20000 км без ядове. Ооообаче сега взе да ми прави следните - проблеми имам блутут трансмитер, купен нов на 5-6 месеца за 40 лева , работеше си без проблем, по едно време преди месец , зпочна да си работи 2-3 минути, след което се губи връзката по необясними причини, иначе не изгасва трансмитера, зарежда си телефона, отделно каквото друго включа към запалката на колата си работи, дадох трансмитера на приятел, каза, че в неговата кола си работи без проблеми, аз пробвах с друг трансмитер, получи се пак същата работа, самото радио ми направи впечатление, още като я купувах , че като му вкарам флашка, пише няма флашка и не я чете, уж Sony а у, ма не го знам на колко години е, не обърнах внимание тогава, стори ми се бял кахър. Изпадалили сте в подобни проблеми, и ново радио ще ми реши ли проблема?

Блуутут-а ли се губи или връзката с радиото? Пробвай трансмитера да го настроиш на честота около която няма радиа.

Коментар

• Joca
      Joca коментира
      Редактиране на коментар
      Връзката с радиото. Но с честота не съм имал проблеми, на която го сложа като го сефтосам, не мърдаше и не се губеше 5 месеца, при положение на минавам 400-500 км от единия край на България към другия...

• horgasz
      horgasz коментира
      Редактиране на коментар
      Явно проблема е в радиото. Ще трябва да ти го погледне някой майстор.

Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
    Здравейте! От половин година съм собственик на алфа ромео 156ца, досега съм минал да чукна на търво 20000 км без ядове. Ооообаче сега взе да ми прави следните - проблеми имам блутут трансмитер, купен нов на 5-6 месеца за 40 лева , работеше си без проблем, по едно време преди месец , зпочна да си работи 2-3 минути, след което се губи връзката по необясними причини, иначе не изгасва трансмитера, зарежда си телефона, отделно каквото друго включа към запалката на колата си работи, дадох трансмитера на приятел, каза, че в неговата кола си работи без проблеми, аз пробвах с друг трансмитер, получи се пак същата работа, самото радио ми направи впечатление, още като я купувах , че като му вкарам флашка, пише няма флашка и не я чете, уж Sony а у, ма не го знам на колко години е, не обърнах внимание тогава, стори ми се бял кахър. Изпадалили сте в подобни проблеми, и ново радио ще ми реши ли проблема?
    Една от причините да не разпознава флашката е организацията на песните. Трябва да са в формат FAT32... иначе няма да стане..Този формат/протокол го задаваш в настройките на лаптопа/компютъра от който записваш флашката...

Коментар

Мишо, FAT32 не е формат на песните а тип файлова система с която се форматира флашката.
      Типа на файловете съдържащи музика няма нищо общо с файловата система.
      Иначе си прав де - ако нещо не работи първо точно формата на флашката и после експерименти с вида музика.
      Може да не работи коректно заради всяко едно от двете или комбинация.
      Но FAT32 e "неутрален", това би трбявало да се чете от всеки трансмитер.
      Враг усраине

Коментар

По принцип, Сони от преди десетина- петнаесе години са проблемна техника по нашите ширини. Медиаплеъри, ДВД и кво ли не. Много държаха на стандарти и авторски права, лесно не харесваха даден файл (щото не е оригинален, примерно) и те забиваха в десета-глуха. Маааалко нещо да не му хареса, запъва копитата и не ще да тръгне. И смарт телевизорите им не бяха стока, в това отношение. Сега не знам как са. Ползвам предимно Панасоник- същите загори тенджери бяха, чак напоследък се осефериха.
        Та-а-а-а, не знам. Доколкото разбирам, всъщност става дума за FM-трансмитер. Сиреч, ползваш дадена честота на УКВ, примерно 108.00 за да плейваш нещо от телефона... В този случай, не би трябвало дори и Сонито да се мръщи. Какво му подаваш на тоя трансмитер? Флашка, телефон през блутут, телефон през УСБ... и през радио честота ли влиза в Сонито, или по друг начин?
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          По принцип, Сони от преди десетина- петнаесе години са проблемна техника по нашите ширини. Медиаплеъри, ДВД и кво ли не. Много държаха на стандарти и авторски права, лесно не харесваха даден файл (щото не е оригинален, примерно) и те забиваха в десета-глуха. Маааалко нещо да не му хареса, запъва копитата и не ще да тръгне. И смарт телевизорите им не бяха стока, в това отношение. Сега не знам как са. Ползвам предимно Панасоник- същите загори тенджери бяха, чак напоследък се осефериха.
          Та-а-а-а, не знам. Доколкото разбирам, всъщност става дума за FM-трансмитер. Сиреч, ползваш дадена честота на УКВ, примерно 108.00 за да плейваш нещо от телефона... В този случай, не би трябвало дори и Сонито да се мръщи. Какво му подаваш на тоя трансмитер? Флашка, телефон през блутут, телефон през УСБ... и през радио честота ли влиза в Сонито, или по друг начин?
          Блутут трансмитер вързан към телефона 5месеца си работеше без ядове, без да пипам нищо при все, че пътувам в различни краища на България и взе да се получава следното 1 час работи като хората, после през 5 секунди се губи връзката и почва да пращи, разкостих радиото, изкарах го този черния кабел се беше изхлузил, не знам за какво има отношение, вкарах го където седи, не знам за какво има отношение, но пак прави същите цигански номера... Натиснете снимката за да я уголемите  Име:foto_no_exif (35).jpg Прегледи:0 Размер:334.4 КБ ID:6981200

Коментар

Черния кабел ти е антената.
            Без да се имам за спец по електрониката , твоя прблем ми напомня за един мой случай. Компеоментирана ( слаба ) спойка на един елемент на платката. Когато загрее и край , спира да работи.
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Изключи "екстрите - TA, RDS, Loc и др." на радиото за проба.

Коментар

настрои го на честота около която няма радио

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X